Kaigan office in 1933 by Office Coastline

The studio for online fashion brand in a historical building in Shanghai

Project Specs

Location:

来自 一岸设计 对gooood的分享。更多关于:Office Coastline on gooood
Appreciation towards Office Coastline for providing the following description:

该项目是一家线上时装工作室,位于上海著名的历史文化建筑1933老场坊二楼。此建筑原为宰牲场,建筑本身不仅有复杂的空间错层,中庭的廊道盘旋连接着不同的楼层,粗旷的混凝土结构及装饰都含有独特的时代特色。

The project is located on the second floor of the complex ‘1933’ for an online fashion studio. The building is one of the historic landmark in Shanghai, having a distinctive atmosphere of former slaughterhouse by massive concrete volume, a series of interlocking ramps, bridges and staircases around a central atrium.

▼设计表现图,design concept

工作室位于建筑的西侧,场地是一个3.9米高对称的大空间,中轴为两个八角形的伞形柱。晴天的夕阳光影透过花格窗,会投出连续镂空的圆形方形图案的影子,光影随着日光缓缓的在地面移动。围绕这个空间场景,我们沿着中轴留出一块通高的空隙,将功能区域布置在两侧上下夹层。

The site is situated on the west side of the building, a simple symmetrical space measures 3.9m high, with two concrete umbrella columns aligned in middle. Sunlight piercing through the ornamental lattices in cement of the western windows, shadows are thrown and shifting gradually as the sun is setting, projecting the pattern of circles and squares. To celebrate this scene, we keep a void space along the central axe, and layout the functional part on the double floor of both sides.

▼空间概览,overview

▼夕阳光影透过花格窗,投出连续镂空的圆形方形图案的影子, shadows are thrown and shifting gradually as the sun is setting, projecting the pattern of circles and squares

作为一家服装销售品牌,工作室需要大量的储藏空间,在两侧增加了夹层,下面做储藏室,上面为工作区与会议室。通高的中间段做开放的工作区,同时作为工作室举办活动和拍摄工作的开阔场地。

The project is commissioned by young designers for online fashion brand, they requested open working area and storage and delivery area for online shopping. Therefore main working space is placed in the central void, at the same time keeping the possi-bility for other usages such as party or studio photo-shooting. A mezzanine is placed along the sidewalls, with the lower floor for storage and the upper one for meeting and rest.

▼主空间两侧增加了夹层,a mezzanine is placed along the sidewalls

1933老场坊整体为混凝土结构,大部分是水泥墙面。项目内延续这种处理。天花,伞形柱和部分墙面都保留了混凝土粗犷的表面。统一这种建筑原始质感的是一层大面积采用的不锈钢铁板地面。而不锈钢的哑光地面面减少了水泥空间的沉重感。同时也适合项目需要的物流搬运需求。另外局部墙面选用暗粉色来搭配,使空间更加柔和丰富。

One of the features of “1933” is its original cement surface, this rough effect is preserved for the ceiling, the umbrella columns as well as part of the walls, meanwhile, stainless steel are applied to main floor with the reflective texture also responding practical usage for delivery as well. Warm color on certain surface brings to the whole space more tenderness.

▼不锈钢的哑光表面减少了水泥空间的沉重感, stainless steel are applied to main floor with the reflective texture, reducing the heaviness of the concrete structure

▼暗粉色墙面使空间更加柔和丰富,warm color on certain surface brings to the whole space more tenderness

▼平面图,plans

▼剖面图,section

设计公司:上海一岸建筑设计
位置:中国 上海 1933老场坊
面积:330㎡(一层215㎡,夹层115㎡)
设计时间:180505-180518
竣工时间:2018.07
主案设计:吴贞艳
工作室网站:https://www.officecoastline.com/
摄影:Alessandro Wang
Designer : office coastline
Project Location : 1933 ShangHai
Design Period : 180505-180518
Competion: 2018.07
Lead Architects : Wu ZhenYan
Web:https://www.officecoastline.com/
Photograph : Alessandro Wang

More: 一岸设计。更多关于:Office Coastline on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment