Jing Mei Crisp Noodles by NONEZONE Space Atelier

The basic concept of simplification as a starting point creates a sharp contrast with the clamorous environment all around.

Project Specs

Location:
Materials:

来自 南筑空间设计事务所 对gooood的分享。更多关于:NONEZONE Space Atelier on gooood 
Appreciation towards NONEZONE Space Atelier for providing the following description:

井梅酥面选址于江苏无锡市城区中心,周边面貌呈现出新老交替的特征,设计以纯粹的基调作为出发点与喧杂的外部环境形成对比,让进入其中的顾客获得截然不同的感受。简洁的环境体验使顾客更容易专注于食物本身,从而营造出食物与人对话的氛围。入口朝向城市街道,设计以体块感强化了界面,在视线可以互相穿透的同时保持内部的完整性。

The restaurant of Jing Mei Crisp Noodles is located at the center of urban area in Wuxi, Jiangsu Province, with the surroundings featured the transition from the old to the new. In the design, the basic concept of simplification as a starting point creates a sharp contrast with the clamorous environment all around, so as to give the custmer obviously different experience when entering the restaurant.The simplified interior design enables the customer to focus on the food itself, and thus creates the atmosphere of dialogue between the human and foods. The design of entrance that faces the urban street has highlighted the streetfront facade by its sense of mass, which enables an unobstructed view from both inside and outside, and meanwhile maintains an integrated interior.

▼入口朝向城市街道,设计以体块感强化了界面,the design of entrance that faces the urban street has highlighted the streetfront facade by its sense of mass

平面以开放性为主,将收银与明厨结合在了一起,入口的视线也刚好能看到收银区域与上方的菜单。

The layout of floor plan centers on the openness, combining the cashier desk with the open kitchen. Furthermore,the cashier desk and the menu above it could be seen as soon as one enters the restaurant.

▼入口的视线也刚好能看到收银区域与上方的菜单,the cashier desk and the menu above it could be seen as soon as one enters the restaurant

▼收银处,the cashier desk

▼厨房内景,view to the kitchen

餐饮客座区利用了原本不规则的空间做了合理化区隔,对应不同人数的就餐需求。不同的功能区域通过设计结合为一个整体,排除了不必要的装饰。

The dining area has been logically divided based on the originally irregular space, corresponding to the various requirements of different numbers of customers.The different functional areas has been designed as an integral whole, without any unnecessary decoration.

▼对不规则的空间做了合理化区隔,the dining area has been logically divided based on the originally irregular space

▼不同的功能区域通过设计结合为一个整体,the different functional areas has been designed as an integral whole

内部以黑白灰作为主色调,当中考虑了以材料特性作为空间质感呈现的一部分,白色硅藻泥墙顶面与灰色水磨石墙地面作为基础,辅以定制的黑色家具与吊灯。在建造过程中保留并改造了原有的局部坡顶,使空间层次更为立体。

In the interior design with the colors of black, white and grey as the dominant hues, the characteristics of materials are taken into account to be one of expressions of spatial quality. The white ceiling and wall of diatom ooze and the grey flooring of terrazzo are supplemented by the black furniture and pendant lamps. The existing partially pitched roof is maintained and reformed during the process of construction, creating an even more three-dimensional structure of the space.

▼内部以黑白灰作为主色调,the colors of black, white and grey are taking as the dominant hues

▼白色硅藻泥墙顶面与灰色水磨石墙地面作为基础,the white ceiling and wall of diatom ooze and the grey flooring of terrazzo are being used as the base of the space

▼定制的黑色家具与吊灯,the customized black furniture and pendant lamps

▼入口细节,detail of the entrance

▼轴侧,axon

▼平面图,plan

▼立面图,elevation

项目名称: 井梅酥面
项目地址: 江苏无锡
项目面积: 100平方米
设计公司: 南筑空间设计事务所
设计主创: 王海 苏阳 张峰率 姚伟国
摄影: 陈铭
主要材料: 水磨石、硅藻泥、铁板喷塑
设计时间: 2017.11
建成时间: 2018.02
联系邮箱:nanzhudesign@163.com
联系电话:14751558736 15896460362
公司网址:www.nanzhudesign.com

Project Name Jing Mei Crisp Noodles
Project Address Wuxi Jiangsu
Project Area 100㎡
Architects NONEZONE Space Atelier
Architects in charge WangHai SuYang ZhangFengShuai YaoWeiGuo(Interior)
Photographs Chenming
Main Material terrazzo, diatom ooze, iron plate with powder coating
Project Year Nov 2017
Complete Year Feb 2018
contact e-mail nanzhudesign@163.com
Contact 14751558736 15896460362
Website www.nanzhudesign.com

More: 南筑空间设计事务所 / NONEZONE Space Atelier,更多关于:NONEZONE Space Atelier on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment