Hotel Tofana in St. Kassian by noa*

The “base camp” merge with the splendid mountain landscape.

Project Specs

Design:
Location:

来自 noa* 对gooood的分享。更多请至:noa* on gooood 
Appreciation towards noa* for providing the following description:

意大利巴西亚谷的 Tofana 酒店被改造并焕然一新。建筑周围的山脉为建筑师提供了建筑外形和室内的设计灵感,“探险家之家”的概念将把运动精神赋予整个建筑物。

In the demolition and reconstruction of the Hotel Tofana in St. Kassian / S. Cassiano in Badia Valley (IT), the surrounding mountain range served as inspiration for the new architecture and interior design. The concept of the new “Explorer’s Home” transfers the athletic spirit of the owner family to the entire building…

▼ 坐落于山谷美景中的建筑,the building is located in the Badia Valley with beautiful sceneries

“山”成为整个建筑的概念来源。酒店的外观风格独特,又坐落于风景秀丽的环境当中。建筑山峰的形状很好地融入了绿树成荫的山地地形。酒店成为了来这里进行体育活动客人的“大本营”。

The “mountain” becomes an abstract conceptual inspiration for the entire architecture. The outer silhouette is aesthetically pleasing with its unique scenic entourage and reflects the shape of a tree-lined mountain peak. The hotel acts de facto as a “base camp” for the guest.

▼ 酒店的外观模拟了山峰的形状,the appearance of the hotel is mimicking the shape of mountain

 

山洞和生态的屋顶
CAVES AND BIOTOPS

酒店的底层可以找到各种休息室和餐厅,底层的室内空间遵循 Badia Valley 山谷壮丽的自然景观:蓝色,绿色和棕色色调的家具和沙发代表高山草甸,苔藓森林或岩石洞穴。从接待处象征的“大本营” 出发,您可以到达客房和套房模拟的“度假小屋”,还可以进一步欣赏屋顶的“白云岩景观”。自然的概念融入了整个设计的主题。

Various lounges and restaurants can be found on the ground floor, always following the alternating natural landscape of the Badia Valley: furniture and sofas in blue, green and brown tones suggest alpine meadows, biotopes, moss forests or rock caves. From the “Base Station” – the reception with gondola – takes you up to the “hut cabbins” (rooms & suites), further over the rocks to the summit of snow and ice creating the relaxation area with a view of the Dolomites. The natural experience becomes the main theme of the entire design.

▼ 入口大厅,the lobby

▼ 象征着苔藓森林的休息区,the lounge with the tone of moss forests

家具的设计是非常灵活的,由当地的工匠精心制作以保证酒店的品质。室内空间使用了大量环境友好的材料:如落叶松木、亚麻布、天然石墙和大型的玻璃窗;吊床,秋千,蒲团,沙发,靠垫,海报等细节塑造了酒店的格调。

The furnishing is flexible, the details are thought through down to the smallest detail and made by local craftsmen. The harmonious materiality of the house is based on local sustainable elements such as larch wood, linen fabric, natural stone walls and large, light-flooded glazing… Hammocks, swings, poufs, couches, cushions, posters and words weave through the spaces, underlining the genuine character of the house.

▼ 不同类型的餐厅提供了不同的体验,various restaurants offer the customers diverse dining experience

▼ 通透的就餐环境,the dining environment with splendid views

▼ 空间中灵活多样的家居设计,the furnishing is flexible

▼ 高品质的手工艺,high-quality craftsmanship

▼ 接待空间,private reception

▼ 底层的酒吧,the bar area

▼ 展示空间,the presentaion hall

 

不要停止探索
NEVER STOP EXPLORING

“从建筑到景观:设计遵循原始紧凑的设计方式 – 可以逐层持续地展示其周围的景观… 把自然带入建筑空间” — 卢卡斯·朗格

“From building to landscape: the design celebrates the evolutionary transformation of an originally compact building – into a layered structural landscape that sustainably reflects its surroundings… the house brings nature into the house” – Lukas Rungger

▼ 设计师向建筑的每个角落引入了优美的山地景观,the splendid mountain landscape is intruduce to every conner of the building

遵循“永不停止探索”的座右铭,新 Tofana 酒店运用了“运动”和“基础设施”的概念,遵循攀登路线的原则由访客逐层探索。引入空间内部的大自然和山地景观作为在各个地方逗留和放松的舞台。新的 Tofana 酒店成为了客人的临时住所,聚会场所。是及冒险家,运动员和鉴赏家的出发地和大本营。

Following the motto “Never stop exploring”, the concept of movement and the infrastructure in the new Tofana Hotel, follow the principle of a climbing route, which can be traversed by the visitor. The nature and the mountain serve as a stage for various places to linger and relax. The new Tofana should become the temporary home of the guest… Meeting point, regeneration and recreational center as well as starting point or base camp for adventurers, sportsmen and connoisseurs.

▼ 设计师在每个房间内都引入了绝佳的风景,the view is introduced to every guestroom

▼ 客房中的细节,detail in the room

 

绿色空间
THE GREEN CASE

酒店种植的针叶树和竖线条的植物强调了建筑的外观,使得该建筑成为周围自然景观的部分。其紧凑的外形具有不规则,不对称的形状,许多边缘像渐变的岩层一样把房子融入了自然。同时,在阶梯状露台上种植的植物也加强了设计概念,使得外层空间与酒店内部融合在一起。

Densely planted coniferous trees and plants that wind upwards characterize the appearance of the façade. The building becomes an integral part of the surrounding natural backdrops, whereby the compact building with its irregular, asymmetrically designed shape and the many edges acts like an upwards tapering rock formation. The house brings nature into the house. At the same time, the numerous trees on the terraces intensify the conceptual design ideas, and seem to allow the outer space to merge with the interior.

▼ 与酒店内部融为一体的自然环境,the outer space is merged with the interior

▼ 露天的桑拿房,open-air sauna

通过露台和阳台相连内部和外部空间,被山谷就绝美的风景环绕。宽敞的窗户和阶梯形的结构允许光线进入到建筑内部。建筑外部的逐层上升的空间由楼梯和坡道相连,将探索酒店建筑的过程变为登山一般的朝圣旅程。

Interior and exterior, retreat and natural experience, are connected by terraces and balconies, which seem to encircle the landscape. Spacious window surfaces and the terraced structure allow light to penetrate deep into the interior of the building. The terraces are merged by vertical elements in the form of stairs and ramps and are drawn up like a path winding up and around the building to the roof with a “summit cross”.

▼ 酒店的露台,the tarrace

▼ 底层平面,Ground Floor Plan

▼ 一层平面,First Floor Plan

▼ 五层平面,Fifth Floor Plan

Project name: Tofana

Place: St. Kassian / S. Cassiano – Gadertal / Val Badia (I)
Architecture: noa* (network of architecture)

Completion: December 2016
Typology: Hotel

More: noa*,更多请至:noa* on gooood 

Post a Comment