Chiqui酒店改造,西班牙 / Sandra Tarruella Interioristas

走出舒适套房,登上带有无边际泳池的屋顶露台

项目标签

类型:

感谢 Sandra Tarruella Interioristas 对gooood的分享。更多关于他们:Sandra Tarruella Interioristas on gooood
Appreciation towards Sandra Tarruella Interioristas for providing the following description:

设计团队完成PANORAMA餐厅和Chiqui酒店公共区域的改造后,开启了Sebrango家族委托的二期项目。该项目包括将酒店的旧餐厅改成九间套房,以及设计带有可以俯瞰桑坦德萨迪内罗海滩的无边际泳池的屋顶露台。回到概念初始阶段,设计团队的灵感来自PANORAMA餐厅和酒店公共区域,在这两处空间,他们选择轻松而新颖的设计风格,使用蓝色和绿色点缀自然色调。

We began Phase II of the Sebrango family’s second commission, after having completed the renovation of PANORAMA restaurant and the Common Areas of Hotel Chiqui. This Phase consists of converting the hotel’s old restaurant into nine suites and designing the roof deck with an infinity pool to overlook Santander’s Sardinero beach. Rewinding to the origin of the concept, we were inspired by the image that was designed for PANORAMA and the hotel’s common areas, where we chose a casual and refreshing design. A color hue of natural tones was used with some blue and green accents.

▼由旧餐厅改造的套房,the suite converted from the old restaurant © SALVA LOPEZ

设计的关键在于将浴室置于入口旁,使客厅和卧室都享有室外景观。所有房间的墙面都挂有几何图案的装饰画,为空间注入活力与个性。客户要求日间区域可以同时用作客厅和寝区,因此沙发被设计成单独的沙发床。此外,滑动门位于客厅和卧室之间,在夜间关闭,将它们分隔,在日间开启,为整个空间提供更多的自然光。客厅的墙壁设有绿色垂直木条,既可以作为护臂板,也可以作为沙发区域的背景。

The key is distributed with the bathroom adjacent to the entrance, a living room, and bedroom with exterior views. The large wall that unfolds and unifies all the rooms is finished with graphic images of plastic elements, providing vitality and personality to the space. Following the client’s request, the day area can be used as either a living room or sleeping area, since the sofas were designed as single sofa beds. In addition, sliding doors separate the two spaces, allowing the rooms to be divided at night or left open during the day to provide more natural light to the entire space. The wall of the living room is resolved with a texture made of vertical wooden slats in green tones that serve as both a wainscot and as a background of the sofa area.

▼从入口望向客厅,view to living room from entrance © SALVA LOPEZ

▼两用客厅,dual-purpose living room © SALVA LOPEZ

▼墙上挂有几何图案装饰画,the decorative paintings with geometric patterns are hung on the walls © SALVA LOPEZ

▼绿色垂直木条用作沙发区域的背景,the vertical wooden slats in green tones serve as a background of the sofa area © SALVA LOPEZ

▼滑动门将客厅与卧室分隔 © SALVA LOPEZ
the sliding doors separate the two spaces

▼滑动门开启,the sliding doors open © SALVA LOPEZ

▼滑动门关闭,the sliding doors closed © SALVA LOPEZ

在床头板上,设计团队重复使用编织品等天然纤维材料,让人想起19世纪初期海滩游客使用的遮阳伞。这种材质与暖色调和石质色调的地板、墙壁和天花板上的高档材料相结合,具有微妙而优雅的美感。

On the headboard, we repeated the use of natural fiber materials – such as basketry- that are reminiscent of the parasols used by beach goers during the early 19th Century. This materiality is combined with warm colors and noble materials on the floor, walls, and ceilings in stone tones having a subtle and elegant aesthetic.

▼卧室,bedroom © SALVA LOPEZ

▼床头板上的编织品,the basketry on the headboard © SALVA LOPEZ

▼不同材质搭配,different materials © SALVA LOPEZ

设计团队格外注重家具的选择,包括轻质金属桌子、客厅一角的球形纸灯、橡木书桌以及床头板上的吊灯和壁灯。

Special attention was given to the furniture selection of the room, including light metal tables, a ball-shaped paper lamp on the corner of the living room, an oak wood desk, and suspended lamps or sconces on the headboard.

▼家具细部,details of furniture © SALVA LOPEZ

套房围绕中央楼梯井设计,它通向屋顶露台并为走廊提供自然光。设计团队秉持与PANORAMA餐厅相同的设计准侧:强调朝向海湾的视野。

The rooms were designed around a central stair patio, that leads to the roof deck and provides natural light to the corridor. We kept the same criteria as in PANORAMA: to emphasize the views towards the bay.

▼中央楼梯井通向露台 © SALVA LOPEZ
the central stair patio leads to the roof deck

▼布满自然光的楼梯井,the stair patio with natural light © SALVA LOPEZ

屋顶层设有观景露台,不同高度上设有不同空间,包括鸡尾酒区、日光平台区和户外淋浴区。无边际泳池被设计成抬高的基座,高度为1.4米,使海平面看起来与泳池融为一体。泳池的水溢出四周,在海水和泳池之间形成无缝的边界。此外,陶瓷地面的色调和尺寸也各不相同,从而更好地区分不同区域。泳池内部高度不同,适用于游泳、日光浴或休息等不同活动。这个开放的空间让客人可以欣赏海湾和城市天际线的美妙景色。

On the top floor, there is the landscaped roof deck. Different heights allow to have a variety of spaces, including: a cocktail area, a sun deck area and outdoor showers. The infinity pool is designed as a raised plinth with a 1.40m height so that the bottom line of the sea visually fades with the pool water. The water overflows on all sides, to provide a seamless boundary between the seawater and the pool. In addition to combining the heights of the platforms, the tones and size of the stoneware flooring was varied, to allow for better zoning purposes. The interior of the pool was resolved in various heights to allow different uses: for swimming, sunbathing or sitting. This open space allows guests to contemplate the wonderful views of the bay and the city’s skyline.

▼屋顶露台,the roof deck © SALVA LOPEZ

▼日光平台区,the sun deck area © SALVA LOPEZ

▼无边际泳池,the infinity pool © SALVA LOPEZ

▼海水与泳池的水无缝衔接 © SALVA LOPEZ
the sea water and swimming pool water seamlessly connect

为了保护客人的隐私,露台四周放置植物,遮挡街道视线。此外,玻璃护栏也被隐藏,使客人享有舒适和宾至如归的感觉。

Plants were placed around the perimeter to give privacy to hotel guests, and not be seen from the street. Also, the glass guardrails were also hidden to make guests feel comfortable and at home.

▼晚霞中的无边际泳池,the infinity pool in sunset © SALVA LOPEZ

Creative Director: Sandra Tarruella
Project Leader: Elsa Noms
Collaborators: Mariona Guàrdia

More: Sandra Tarruella Interioristas     更多关于他们:Sandra Tarruella Interioristas on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »