Höller House by Innauer-Matt Architekten

Making beautiful outlooks part of every day life and living

Project Specs

Location:

非常感谢 Innauer-Matt Architekten 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Innauer Matt Architekten on gooood.
Appreciations towards Innauer-Matt Architekten for providing the following description:

Höller住宅位于奥地利西部布雷根茨瓦尔德村的一个风景如画的区域,它坐落在村外陡峭山坡上的一条宁静小路上,道路的两旁分布着一些颇具艺术价值的现代住宅。由于地质构造的原因,Höller住宅将是在道路北侧建造的最后一栋房子。建筑师的任务是在原本用于牧羊的陡峭而裸露的场地上建造一座全新的住宅。这座住宅不仅要拥有典雅而简洁的特质,还要将场地的特征尽可能地展现出来。此外,房屋的主人还要求创造一处新的私人户外空间。

Building a house in the picturesque Bregenzerwald valley in Western Austria, on a very steep hill outside the village centre, on a quiet road where several homes of varying size and artistic value had been built in recent years on both sides of the road. The The Höller House is – and will, for topographical reasons, remain – the last house on the northern side. The assignment was to come up with a new building for this steep, exposed place, only used to herd goats before. A building that would be convincing in its noble simplicity while highlighting the best characteristics of the lot. An additional challenge was the future owner’s request for a private outdoor space.  

▼住宅外观,exterior view

建筑的山形墙模仿了当地传统农场建筑,屋脊与山坡保持平行,自然地融入了周围的景观。建筑师如制作宝石饰品一般将房屋嵌入山体内部,仅使三层空间中的两层袒露在外。住宅的入口并不显眼,这为建筑赋予了更为隐蔽和私密的氛围。临街入口被设置在最底层,只有在仔细看的情况下才能发现这一嵌入山坡的混凝土空间。在住宅内部,楼梯以双车库为起点一路向上延伸。住宅的二层包含数间卧室,每间卧室均带有南向的露台。在这里,建筑首次敞开于周围的景致。

The front-gabled building, its roof ridge parallel to the hill, resembles the traditional farm buildings of the region, blending in with the landscape most naturally. We carefully placed it into the hillside situation like a solitaire, with only two of its three floors being visible. The entrance is not recognizable as such immediately, making the house seem somewhat inapproachable and more private. The access from the road is situated at a lower level and only at second sight, the concrete-covered cut into the hill can be identified as the entrance. Inside the house, several stairs lead from the double garage up the hill. On the first floor are the bedrooms, each of them with a terrace to the south. Here, the building opens up to the surrounding landscapes for the first time. 

▼房屋嵌入山体内部,临街入口被设置在最底层,the house was placed into the hillside situation like a solitaire, and the access from the road is situated at a lower level

▼在住宅内部,楼梯以车库为起点一路向上延伸,inside the house, several stairs lead from the garage up the hill

住宅顶层是起居空间,由内向外分为多个空间层次;楼梯间所在的核心筒还包含了洗手间和储藏室。客厅和餐厅区域围绕在混凝土核心筒周围,有着明亮而开放的空间特征。环绕在住宅最外层的是带有屋顶的露台,实现了室内空间向自然景观的自然过渡。住宅的木屏立面由纵横交错的衫木板条打造,围合着室内的通高落地窗和喷漆石膏墙,同时为建筑赋予整体感。以这种分层的方式,建筑师为每个空间赋予了变化的透明度,使其在满足私密性、阻隔不必要视角的同时,依然够将优美的风景引入日常的生活。

On the upper floor is the living area consisting of several layers or shells; at its core, the staircase which also houses a toilet and storage room. Around this solid core of exposed concrete is the living and dining area, bright and open all the way up to the ridge. The outermost shell consists of a covered terrace running all around the house, allowing for a smooth transition from the inside of the house to its natural surroundings. A screen façade of vertical and horizontal spruce slats, enclosing the room-high glass or spray plaster surfaces on the inside, gives the building a homogenous look. This way we created a wide spectrum of translucence and transparency which we gradually and individually adapted to each room, its purpose and the level of desired intimacy, preventing unwanted insights while making beautiful outlooks part of every day life and living. 

▼楼梯间所在的核心筒还包含了洗手间和储藏室,the staircase as the core of the upper floor also houses a toilet and storage room

▼明亮而开放的客厅围绕在核心筒周围,bright and open living area around the solid core

▼厨房和餐厅,kitchen and dining area

▼环绕在住宅最外层的是带有屋顶的露台,the outermost shell consists of a covered terrace running all around the house

▼露台实现了室内空间向自然景观的自然过渡,the terrace allows for a smooth transition from the inside of the house to its natural surroundings

▼木屏立面为建筑赋予整体感, the screen façade of vertical and horizontal spruce slats gives the building a homogenous look

▼场地平面图,site plan

▼平面图,floor plans

▼立面图,elevations

▼剖面图,sections

Object: Höller House
Location: Alberschwende, Vorarlberg, Austria
Architects: Innauer-Matt Architekten, 6870 Bezau
www.innauer-matt.com
Project manager: Tobias Franz
Statics: Hämmerle Huster, Bregenz
Lots size: 695sqm
Floor space:132.7sqm
Construction period: 2014-2016
Development period: 2015-2016
Construction: Solid building
Roof: prefabricated wood elements, exposed wooden truss construction
Façade: Wood
Heating: Geothermal heating with ground probe
Warm water: solar
Finishings: smoothed exposed concrete
Spruce panelling with wood from owner’s own forest
Specials: Multi-layered façade; Steep hillside location; All wood from the owner’s forest
Photographer: Adolf Bereuter, Dornbirn, Austria

More: Innauer-Matt Architekten,更多关于他们:Innauer Matt Architekten on gooood

Post a Comment