Shenzhen Flahalo Office Renovation by Atelier LI

Atelier LI brings long-lasting contrast between history and renewal for passerby.

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 Atelier LI  对gooood的分享。Appreciation towards Atelier LI  for providing the following description:

风格、符号、元素等固有不变且毫无意义的存在,会使空间与人的关系有一些隔离。因此,我们以惯有的理性思维去关注人与人、人与空间即将发生的基本关系。

办公空间是由建造于1986年的老南星玻璃厂集体宿舍改造而成。旧墙面铲除后暴露的红砖、被保留的混凝土楼板与新加入的透明玻璃、环氧地坪漆相结合。空间在新与旧的冲击下,尽力以保持克制来达成最持久的视觉张力。

Inherent as genre, symbol, element, is meaningless but drift apart people and the space.Thus, we logically concern about the relationship between people and what they might sense in the space as usual.

The working space is transformed by dormitory of old Nanxing Glass Manufactory, which was built in 1986. Exposed red bricks, concrete ceiling combine with brand-new glass and epoxy floor paint to remain vivid and long-lasting contrast between history and renewal for passerby.

4 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

7 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

8 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

9 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

3 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

10 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li     1 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

两条生铁通道的设计把空间一分为三,并以一条廊道将其连接。加强空间松紧关系的同时带来空间游走乐趣。拆除旧窗后,我们有意保留窗洞,沿洞口内墙面安装落地玻璃。施工的印记,被完整记录下来的同时为路过的人们带来未完成的视错体验。

Divided into three zones, the space is connected by two raw iron tunnels, while integrated by a corridor by the window. It’s meant to effervesce unexpected pleasure when people exploring the space.The blank window frame is reserved deliberately and well protected by close glass to completely record the changes during the process of reconstruction.

▼ 轴测图,axonometric drawing

14 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

▼ 连接划分空间的两条生铁通道,the space is connected by two raw iron tunnels

6 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

▼ 长廊,the corridor

10_1 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

2 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

▼ 残破的旧窗口,the original window frame

11 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li     5 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

不同于其他空间粗犷的原建筑感,化妆间的纯白与其形成鲜明对比,目的正是为了在明净的空间中提醒人们注重仪容。

To emphasize the difference between areas, the whole white restroom makes strong distinction to rough industrial atmosphere. The hollywood dressing table mirror is designed to convey the importance of elegance for ladies.

▼ 卫生间,the restroom

12 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li     13 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

FlaHalo是一家在文化创意行业极具创新的公司,对于办公空间我们有一个创新的概念,即“流动办公”。功能布局上打破部门界线的同时设置非常有限的台式电脑位和没有抽屉的桌子。每个人都拥有私人储物柜。这使得工作场景开放、灵活,以此鼓励人们流动自由,选择自己喜欢的工作区域。

Flahalo Creative, the owner of the space, is a dynamic and innovative corporation in culture creative field. The concept “space of flow” brings up the project. For human resources system, departments would not exist so that people are encouraged to follow their moods to work around, facing the desktop setup in the long table or sitting cross-legged on the carpet with laptop. Also no drawer is installed in the space. Instead, staffs are provided personal lockers to keep the belongings.

▼ 剖面图,section

15 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

16 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

17 Flahalo Office Renovatio by Jingze Li

项目甲方:风火创意
项目地址:深圳市,G&G创意社区
项目类型:厂房改造
建筑面积:约350㎡
设计时间:05/2015-07/2015
施工时间:08/2015-10/2015
设计师:李京泽
摄影:何远声

Client: Flahalo Creative Management
Location: Shenzhen, China
Type: Manufacture Renovation
Area: 350㎡
Design Period: 05/2015-07/2015
Construction Period: 08/2015-10/2015
Designer: Jingze LI
Photography: Kevin Ho

MORE:  Atelier LI

Post a Comment