Family with three children, China by LZArchitects

Good Life program: a 68㎡ living space for a family of six

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 张烨建筑事务所 予gooood分享以下内容Appreciation towards LZArchitects for providing the following description:

张烨建筑事务所受东方卫视《美好生活家》节目组委托,改造一间位于苏州市东港新村两室一厅的住宅。68㎡内生活了一家六口人。伴随三个孩子的出生,父母和老人的生活空间变得紧张起来。建筑师需要在一个月内为他们打造一个舒适现代的居住空间。

LZArchitects was commissioned by the TV program of “Good Life” at Dragon TV to renovate a two-bedroom, one-bedroom home in Donggang New Village in Suzhou City. A family of six people lived in 68m2. With the birth of three children, the living space of parents and the elderly became tense. Architects need to create a comfortable and modern living space for them within a month.

▼改造前,before renovation

房间采用白色与原木色搭配,营造出安静温馨的氛围。发光灯膜和木饰面吊顶的运用让玄关变得明亮且宽敞。

The room is decorated with white and natural wood to create a quiet and warm atmosphere. The use of luminous film and wood veneer ceilings makes the entrance bright and spacious.

▼改造后的玄关,entrance after renovation

满足多子家庭起居空间的开放性,同时在小空间内集中多重功能需求。

The living room satisfies the openness of a multi-family home living space while concentrating multiple functional needs in a small space.

▼客厅,living room

▼充分的活动空间,同时也为儿童聚会预留场地,the living room provides ample space for activities and also reserves space for children’s parties

▼定制墙面收纳空间。隐藏式隔断实现客厅与卧室功能转换,custom wall storage space. Hidden partitions enable conversion of living room and bedroom functions

▼可变家具满足房间多功能需求,客厅在夜间可变化为卧室供老人居住,variable furniture meets the multifunctional needs of the room and the living room can be changed into a bedroom for the elderly to live in at night

西厨区作为中厨的延伸,与餐厅区及客厅相接。女主人照顾全家的饮食起居之余,跟家人也能有更多沟通。

The western kitchen is an extension of the kitchen and is connected to the restaurant area and the living room. The hostess takes care of the whole family’s diet and has more possibilities to communicate with her family.

▼西厨,kitchen

▼可变餐桌,平时在西厨侧面作为餐台,家庭聚餐时可延长至2.5米供8-10人使用,the variable dining table is usually used as a dining table on the side of the western kitchen and can be extended to 2.5 meters for 8-10 people during family dinners

简洁的设计语言,给三个孩子明亮通透的房间。

Simple design language, Bright and transparent room for three children.

▼儿童房,children’s room

▼墙面设计,wall design

▼独立的儿童娱乐空间,separate children’s entertainment space

▼儿童收纳空间,children’s storage space

安静的卧室,让忙碌一天的男女主人得到充分休息。

Quiet bedroom, Let the busy men and women have a full rest.

▼主卧,bedroom

▼卧室拥有充足的收纳及陈列空间,the bedroom has plenty of storage and display space

供男主人阅读及办公的独立书房空间。

A separate study space for the owner to read and work.

▼书房,study

中厨房采用明亮简洁的设计。

The kitchen is bright and simple.

▼中厨,kitchen

双台盆双马桶的设计方便六口人的使用。

Double basin and double toilets are designed to facilitate the use of six people.

▼卫生间,bathroom

▼平面图,plan


项目名称:家有三宝
业主:东方卫视《美好生活家》栏目
地点:苏州市东港新村十二组团
项目面积:68㎡
设计单位:张烨建筑事务所
网址:www.lzarchitects.com
设计团队:张烨,李江峰
施工周期:2018年5月1日至5月27日
施工团队:苏州金艺高建筑装饰工程有限公司
家具产品:等等几木
软装品牌:M.Y.Lab苏州木艺工坊
摄影:刘澈
Project Name: Family with three children
Client: Dragon TV’s “Good Life “program,
Project Location: Twelfth Group, Donggang New Village, Suzhou City
Architect’s Firm: LZArchitects
Website:www.lzarchitects.com
Design Team: Zhangye, Li Jiangfeng
Construction period: May 1st to May 27th, 2018
Construction Team: Suzhou Jinyi High Building Decoration Engineering Co., Ltd.
Furniture Products: IT’S DENG
Soft Packing Brand: M.Y.Lab Suzhou Wood Art Workshop
Photography: Liu Che

More: LZArchitects

Post a Comment