Contemporary Arts Center and Hotel at the Former XIXth Century Fortres of Sant Julià de Ramis – Girona by Fuses-Viader Arquitectes

Keeping the austere fortress spirit of the existing castle

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 Fuses-Viader Arquitectes 予gooood分享以下内容。更多关于:Fuses-Viader Arquitectes on gooood. Appreciation towards Fuses-Viader Arquitectes for providing the following description:

该项目对位于赫罗纳的Sant Julià城堡及其周边环境进行了修复和重建。这座建造于19世纪的城堡如今成为了当代艺术中心的所在地,并提供一系列配套设施,如艺术家工作室、礼堂、酒店和餐厅等。

The project sets the restoration of the Sant Julià’s Castle enclosure – 19th century fortress- and the recovery of its surroundings, through the creation of a facility to host a Contemporary Arts Centre, accompanied of complementary services: workshops for artists, auditorium, hotel and restaurants. The fortress is formed by a set of units, built with vaults and walls made of stone with considerable thickness, the majority of them half-buried and communicated through tunnels that run across the mountain.

▼鸟瞰图,aerial view ©Carlos Suárez-Kilzi

©Jordi Mas

城堡由数座体量构成,拥有十分厚实的拱顶和石质墙壁。这些体量半埋入地下,通过山间的隧道相互连接。

The fortress is formed by a set of units, built with vaults and walls made of stone with considerable thickness, the majority of them half-buried and communicated through tunnels that run across the mountain.

▼石质体量半埋入地下,the majority of the stone volumes are half-buried ©Jordi Mas

▼覆盖着土壤和植被的绿色屋顶,the green roof covered with soil and vegetation ©Jordi Mas

▼博物馆区域位于建筑的底层,其上方则是酒店区域,the lower level of the set hosts the museum area and the hotel is placed at the top ©Carlos Suárez-Kilzi

©Marco Pastori

博物馆区域位于建筑的底层,其上方则是酒店区域。这里原先是军事要塞,曾经用于储存爆炸物。大礼堂被设置在场地的中心位置,靠近入口,拥有一个7.5米高的椭圆形体量,其拱顶由钢筋混凝土结构和天然夯土外壳构成。所有的新建建筑均以裸露的钢筋混凝土作为主要材料。

The lower level of the set hosts the museum area and the hotel is placed at the top, the area that was formerly known as the stronghold, the zone where the explosives used to be stored. A big auditorium with oval section 7,5m high with a reinforced concrete vault cast with natural soil formwork, is placed at the center of the set, next to the main entrance. All the new buildings also incorporate exposed reinforced concrete as prominent building material.

▼博物馆区域,museum area ©Carlos Suárez-Kilzi

▼博物馆入口,museum entrance ©Jordi Mas

▼主厅,main hall ©Jordi Mas

▼展厅,exhibition area ©Carlos Suárez-Kilzi

©Carlos Suárez-Kilzi

▼城堡建筑的拱顶被保留下来,成为新的展览空间,the vaults of the castle was restored to function as new exhibition spaces ©Marco Pastori

▼拱顶走廊,arcades ©Carlos Suárez-Kilzi

▼椭圆形礼堂内部,internal view of the auditorium with an oval section ©Jordi Mas

©Carlos Suárez-Kilzi

©Josep M. Torra

这一建造和修复相结合的项目主要遵循了两个基本的策略:其一是将城堡原有的质朴感和场所精神尽可能地保留下来,尤其是半埋在地下的墙壁以及覆盖着土壤和植被的绿色屋顶。其二是在适当的位置使用新的材料,例如使立面变得更加轻盈的玻璃幕墙,以及用考顿钢建造而成的屋顶。

Being a project that combines restoration and new construction there are two basic building solutions. The prominent one keeps the austere fortress spirit of the existing castle, with half-buried walls and green roof covered with soil and vegetation. This concept is complemented in certain areas with glazed walls buildings with lightweight facades and roofs made out of corten steel.

▼酒店水池区域,view from the hotel pool ©Carlos Suárez-Kilzi

  

▼露台俯瞰,terrace view ©Carlos Suárez-Kilzi

▼城堡原有的质朴感和场所精神被尽可能地保留下来,the restoration keeps the austere fortress spirit of the existing castle ©Carlos Suárez-Kilzi

  

  

▼新建的玻璃幕墙,lightweight facades ©Carlos Suárez-Kilzi

▼屋顶,rooftop ©Carlos Suárez-Kilzi

▼考顿钢屋顶细部,corten steel roof detail ©Carlos Suárez-Kilzi

  

▼酒店夜景,hotel view©Marco Pastori

▼酒店室内细部,hotel interior view©Marco Pastori

▼餐厅,restaurant©Marco Pastori

▼建筑细部,details ©Carlos Suárez-Kilzi

©Carlos Suárez-Kilzi

▼场地平面图,site plan

▼首层平面图,plan level 1

▼2层平面图,plan level 2

▼3层平面图,plan level 3

▼纵剖面图,longitudinal section

▼横剖面图,cross section


PROJECT CREDITS
Architects: Fuses-Viader Arquitectes (Josep Fuses, Joan M. Viader) Project team:
Carla Arruebo, Jordi Serra, Pilar Arbonés.
Engineering: Cristian Vallés
Structural engineering: Blázquez-Guanter Arquitectes SLP
Quantity surveyor: Francesc Rodríguez
Client: LUTECAF S.A.
Photography: Carlos Suárez-Kilzi, Jordi MasJosep M. Torra, Marco Pastori
PROJECT INFO
Location: Sants Metges mountain, Sant Julià de Ramis, Spain.
Built area: 11.465,60 sqm
Site area: 46.792,70 sqm
Project: 2005-2008
Construction: 2010-2018

More:Fuses-Viader Arquitectes。更多关于:Fuses-Viader Arquitectes on gooood

Post a Comment