Cliff House Welsh Seaside Home / Hyde + Hyde

Life is expanding in the glory and seascape that changes around the clock.

Project Specs

Tags:

非常感谢Hyde + Hyde将以下内容授权gooood发行。更多请至:Hyde + Hyde on gooood 
Appreciation towards Hyde + Hyde for providing the following description:

栖息在石灰岩悬壁的高处,俯瞰着布里斯托尔海峡与大西洋。生活,在全天候变换的光彩与海景中展开。建筑设计执行了严格的节能措施,并力求将美景饱览入怀。卧室布局在地面层,顶层则是主要的起居空间,这里外围有一个雪松框架搭就的观海平台,创造出令人心旷神怡的精致观景空间。一侧布置了带角度的百叶,为住宅抵抗强风,暴雨,烈日还有外界的视线。建筑简单而优雅,用材自然而环保。采用地热供暖,利用太阳热能,具有高度热缘性,可谓是威尔士最优雅的可持续建筑之一。

▼全景 Common ground

/wp-content/uploads/2014/09/_c_n2OVD8vaEpbI0n-XQx5MOwxMCvYZQVK1bV8hx4fOfn8M1uelByhOxwsH4bTTAPkjZrollquOoRSmJ2-ja6Q4pZseY2FzGCmW.jpg

Perched up high on a limestone cliff overlooking the sea where the Bristol Channel meets the Atlantic Ocean. The new home allows our clients to live among the ever changing light and atmosphere of the ocean.

The architecture of the home is one of total focus on these views, with the main living spaces located on the first floor, combined with a strict brief to achieve a low carbon home.

Elements of the design ensure that the building’s long term energy performance will be exceptional. Utilizing an Air source heat pump feeding a wet under-floor heating system with whole house mechanical heat recovery ventilation. Hot water is stored in cylinder tanks assisted by solar thermal and air source heat pump.

The building will be constructed of Insulated concrete formwork giving it a highly insulated air tight perimeter. To balance the heaviness of the building fabric a cedar clad balcony frame is introduced to focus on sea views, with vertical and horizontal planes creating a series of sophisticated  spatial layers.

Angled louvers are intended to help create a semi-transparent object whilst avoiding overlooking and provide wind protection. It also creates adaptable rain canopies, solar shading, cover for a carport and entrance canopy.

The solution will be among one of the most sustainable buildings in Wales.

▼ 前立面, 黄昏 Front dusk

/wp-content/uploads/2014/09/_c_ZWoZ_GRpFHS5ve98I8r_AkR2PKk_IOHMkMqxx0BCVCsUmZ2JSJjmiagPZBoauq46P6kA9QyNWs9Xq_8MzfUx2nP6aYA6q6YE.jpg

▼前立面左侧细部 Front left detail

/wp-content/uploads/2014/09/_c_KDP1q56F0h0mm42yQPTtZrGHevr1od-8ouWNCv037mFLDsVMfV0EaE6BfFC0tt9QpWsN3AtliIZittYGMHvZ9ml6uLlufZ3e.jpg

▼起居室 Living room, chair, dog

/wp-content/uploads/2014/09/_c_2LOgVMu_0bvYs_jU12yHHMJOzFRvuKYQL1sJ-1-FMifjUDitkmWbAkvl6uTFxMNpiyR24tMeggY1l_C05sxez_pZcSp_s9Wf.jpg

▼起居室 Living room, chair view

/wp-content/uploads/2014/09/_c_j6BVfeKy0VpfsHci6aeqsQpPkh-7CwZP3J52ZcaVHiklhEbMTZX-V9sSrsGNS5jEF5OOs-ag-QSF8WWOUOCCvxPGFRXwHr2k.jpg

▼ 起居室 Living room, sunset, dog

/wp-content/uploads/2014/09/_c_MI3nUhHfL3uMcASpZL44DByIMUAmg6GMK3vUOSTdIEle7hVYjOgq5z-ZCh0bKdutd0W4fuL0NaONHFVtU6TsMWLlKYvC7JDj.jpg

▼ 前立面细部,黄昏 Front detail, sunset

/wp-content/uploads/2014/09/_c_fJ2SrqSTe5wKK9oG6kG02BAGzL9GFerw9kYAZTH2Cao_RwNof34r412bx9lb2gVmvenfP6wIHthFbcR9tMEBsMZBavDmUR6k.jpg

▼ 侧立面图 Side elevation

/wp-content/uploads/2014/09/_c_RXWIhNqNEXpxMBzapnHBrbi7vADZe0bq11U-_i75o-e-dLhg_hSJx7VFWPo08SAQVY5SnB3z9Lv_pQfhKANIOHLt9yf-C8n7.jpg

▼(左上)截面图 (左下)前立面,白天 (右)地面层走廊 (Upper left) section (Lower left) front day (Right) ground floor, corridor, dog

/wp-content/uploads/2014/09/_c_dYwKMj110M1AoZwLo_f7OWc6_yjjFYGqH0Fl8xty2QgyzslTujwvqpC-2pBiXIJya6d5fX3rFsN5vZxBcIB-zSp1NVYS0xSx.jpg

▼立面图 Elevation

/wp-content/uploads/2014/09/_c_yId9QbCjOZUbWr-DjHs6qN4cg2TvbR0TVPp6x69MPjAmP1cKhD6v3CNP_P8lFaPU1VX5oq7Whn3_fzfyJXW54ATUT_-f0YYc.jpg

▼剖面图 F-F Section F-F

/wp-content/uploads/2014/09/_c_xnyILABWI7ewl9L7CvmWfeCXgFGPh5ic_snEMtReGe9JGt5fDMUxVJDGDUFUJi0PGtvJQd3rgqzOQSR5oIvUj2HZi56gx39K.jpg

▼剖面图G-F Section G-F

/wp-content/uploads/2014/09/_c_UBgZzdL9qcHRvm3bpx67aRnDHVY5D4YT1e4PkzS2FdqZEQy9ULIuPNfbZocThLKpQu7m03NYAf-b6-oZsi58kDLm8Aa32O2w.jpg

MORE: Hyde + Hyde,更多请至:Hyde + Hyde on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment