iSpace Beijing Raffles by Tsutsumi & Associates

Rustic abstraction.

Project Specs

Location:

非常感谢堤由匡将英文介绍及项目图片授权给gooood发行。更多请至:Yoshimasa Tsutsumi on gooood 
Appreciation towards Yoshimasa Tsutsumi for providing the following description:

北京东直门百货店内的苹果电脑的贩卖代理店。建筑物本身是不定形动态的现代建筑。在店铺周围,斜柱子,三角形玻璃,变形的快门轨道等由「具体的」「复杂」的东西被包围。在这个状况下如何取得苹果的「质朴的抽象性」?

首先为了缓和周围复杂的环境设置白色铝合金格子,然后只格子一侧侧面从蓝色到红色波淡法涂饰。在天花上设置磨砂的亚克力棒,让它发光从天花内,柔软地遮住天花上的快门轨道。

/wp-content/uploads/2012/11/_c_yzzhFciKiLXlRYkwlI_vQnIBwaweCD0b_V00H6fc0ZvLO1UjqNCtqTSDRbUGLeR4nZ0twQS5Uls113Ul6MnHkH9_Qj6UqCeA.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_tbbp3AgXDEMnLcArnVTKxk-jKivlTbdT1iR0mhVMPW6Ps1y4ktMW0PbymUYg1FidWfvKVQFY76eT33GXkoV0X8Hd1Uvp_Y8R.jpg

从一侧来看彩色鲜艳的波淡法到店铺里头拉进来人。 从反对方面来看白色地抽象的空间出现。更加原有复杂的斜柱子/三角窗与铝合金格子干涉互相,在每个做出地方不可思议的相异浓淡。根据位置,方向,时间,空间显出多种多样的表情。虽然这只是简约抽象的一室空间,但却有着各种各样的景色。

/wp-content/uploads/2012/11/_c_cDVmpEIMwjUAN0b7i9hJs-7a2i-xS-nsoNmvT9tHLQfaZmzUped9OEuJoDdFwe0H46afylPsL42IwEjDIBarKBOwOPAXmgE7.jpg

It is an Apple Authorized Reseller Shop in Beijing Raffles. The building itself is a modern architecture with dynamic volume, and the shop is surrounded by “complicated” and “concrete” objects such as slanting columns and triangle shaped glass windows. Under this situation, how to achieve the Apple’s “simple abstractness” is a problem.

At first, in order to soften the surrounding complicated environment, white aluminum louvers are installed. Only on the one-side of a louver is painted so that the whole louvers create the gradation from blue to red. On the ceiling, set the smoked finish acrylics sticks and make it emit light from inside due to screen the shutter frame works softly.

If we see from entrance, colorful gradation will lead us into deep inside the shop, on the other hand if we see from the opposite side it shows us the abstract white space. Furthermore, the existing complicated slanting columns and triangle shaped windows interfere each other with a louver, and makes a wonderful shade for every place.  Space shows various expression by position, direction and time. Though it is a simple and abstract one room, this space is formed from various scenes.

/wp-content/uploads/2012/11/_c_Dy6uieDqPjZbzET7AoARzdvwoDXsf8RggIugNkuFIeZkyBQzNaGj6CQ1mNqtfDAg3kVp3jFSEEXLmbffjbUeXlZnbyyV55K4.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_WmvfofCFJvM3vCpsE7apXia65Q9QXywXdLnji8WWMwpfNnZiQvvH3X2UWgY1zlHIQ2X3R_sN-IAClUb26zbZJo8t1EWXlX2f.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_PY6ovzJQ1xWK1QPITYv7_N0mAdftRgFfQoCPwsMbEI5WFY-jD07BB0BnifXzIyNrOLqHK3uBq-f-hftY-cF0HzhO3FMF8oKr.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_opaWTQmXdxIu14f_Y7RTdjf9LR9KJCFRc650-FgCxoTmB144NhD4kOiYqSYo7XkwD-dHXe6Q0JwFRhuSjVqOn4XNpjIwlSno.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_5XNMCpaBc8gIB4smuDwSzXq77ZX0tG4MQLUQ-AR0CWQ0ka2XUZkAlblNMM4Ya0_ra3O7Tpw_OH2qlgRNfzzzodlRa6_GfROV.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_Y4MOe1Lfxje4fGUp1jSIX1Ph9K3t5RjSbbGAeSzWckhA_NP8166XNvapO0kBOhKxUrwxPFMreGd2um11V7MzZCQbJ9z2NEIp.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_ErWQa6bYULwOQGKPNiIlgKpcJWY9C9J--HWMykDSp5RDjGIMYnQPzs8J6tAc67MQXjACr6v5VAFznOBjosj-UcYtcCs0yuAc.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_hoeZFGTnu9dpJWy6MtWl_5Blksyl4pe8GCVnHcps5QCRtCigz4yPGxl9VtmgWgrnlMwhCWXoGLps9tLyZQqahg0I84Stv4gx.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_qTj4rh00KvLriy-T9AJgGdI7golo1GQVNrJh3O6YVlTVIk2v3bkH7n3S5LmM2trcExnwxMLqByYVgKAnx1amSJStQaN6DzVt.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_q64E3ppFXtQNP_Ccw_29AA-9y7niVkF7KDbw_1w5_fUhyb5r0j2SmHEzVaDfgJNpmnrAdID7uOOZiRtj5k0Iufza7XB8qCct.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_vR_2u4I3j5j5YIJS2-1EkXxOKRAVTSqo1xKeggAYnwi2DVBXiTaL9zbIDj5pl0WQ5D1i8qeLVeTJ3E3IxrCBLeq76ZX2DMRY.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_6fqKr8GECVnW6Gqgv_FeQSfd5FHZUFBnlzeMR7Cl3DnRDvJEHp7VKezAn_f_KQ8mGqe9QmiDoHA7CWVENsRXJ7qdC3hxj_KE.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_yAwPc1ezBmzMSuq4bfEDf4VRz4jvvawvgHzmSrWSeVAR-ea17z-RD6ciUiUXLpz7q99_o269b12Q7O2Jwdyvn2iGFFb2Mzbf.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_vrkb3tYQIfczEzYgr7qN-eSJEIToFdU76TCohP6rUCr30kDNxIhgUYOBR7vrdLf_15u6H4cz9DVz39zvktZkbZZ7KXKgCWVk.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_cGvBjnchGGhy1U2mfem1XxVdLENMAlOgX2ytqzg6gfdbxKb-Cu-cBcfLPCmLPCOXXYF4inIeg49Jhuem83PUVie4_qmiBNlq.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_aGtSr1fL9ApmEsOTfUqyFFsBeXliqy_oi0V8KXb2BhCEUgdkcnGrxLHjkcpD0Ma_RwhcpmCOsEo245j0A7WbDEPfb40Z_IBx.jpg

/wp-content/uploads/2012/11/_c_GqJCyGrDzgRwTqVTj2ClInni9lesciIs8qRs6S4are9AYT2nzmeWCYtig_R2rM0mIg9zjXIbsXwZrepk-bp2WzIqj8Jvkz7q.jpg

项目名称:iSpace 北京来福士 (英文:iSpace Beijing Raffles)
地址:中国 北京市东城区东直门南大街1号 来福士购物中心P02-20
设计:堤由匡建筑设计工作室
施工:北京标德装饰有限责任公司
摄影:广松美佐江 (北京锐景摄影)
功能:店铺
面积:100平方米
工期:2012/07/01-2012/07/31

Project title:iSpace Beijing Raffles
Address:Raffles City Beijing P02-20, No 1 Dongzhimen South Street, Dongcheng District, Beijing 100007, China
Design Firm:Tsutsumi & Associates
Designer: Yoshimasa Tsutsumi
Construction:Beijing Biaode Decoration Co.,Ltd
Photograph:Misae Hiromatsu(Beijing Ruijing Photo Co.,Ltd)
Program:PC shop
Area:100㎡
Completion:2012/08/01

MORE: 堤由匡 Yoshimasa Tsutsumi,更多请至:Yoshimasa Tsutsumi on gooood 

Post a Comment