600 Church Street by Wood Marsh

An abstract sculptural object in unique industrial environment

Project Specs

Design:
Location:

感谢 Wood Marsh 予gooood的分享。更多关于他们:Wood Marsh on gooood
Appreciation towards Wood Marsh for providing the following description:

该项目作为先进的商业建筑,与克雷蒙的工业环境截然不同,它整强化了街角布局,庞大的晶体外形大胆地向上升起。建筑的多面外壳有意地模糊了尺度。具有未来感的形式和材质与周围环境形成对比,在该地区粗犷的工业环境中突出该建筑精致、有光泽的特质。

Sitting in contrast to the industrial grit of Cremorne as a progressive commercial building, 600 Church Street reinforces its corner allotment, boldly ascending as a monolithic crystalline glass formation. The building’s faceted outer shell is an intentionally ambiguous interplay with scale. The futuristic form and materiality contrast with the surrounds, accentuating the building’s refined and polished nature against the area’s raw and textured industrial past.

▼项目鸟瞰,aerial view © Willem-Dirk du Toit

▼近景鸟瞰,closer view © Willem-Dirk du Toit

随着多面玻璃逐渐升高,色调的微妙变化反映了工业区向天空渐变的过程。色调在接近郊区建筑高度处发生转变,上方玻璃的颜色更浅,建筑也逐渐收进。收进空间形成环绕建筑的阳台,供四层租户使用。

As the faceted glass bands ascend, the subtle shift in tonality responds to a gradual progression from the building’s industrial base, upward toward the sky. The tonal transition occurs at a height approximate to that of the surrounding suburban buildings. Above, the glazing is lighter and the building further set back. In the resulting interstitial space, a balcony encircles the building for use by the Level 4 tenancy.

▼建筑逐渐收进,the building further sets back © Willem-Dirk du Toit

▼外观,external view © Willem-Dirk du Toit

▼玻璃颜色向上逐渐变浅 © Willem-Dirk du Toit
the color of the glass gradually becomes lighter upwards

▼玻璃表皮细部,details of the glass skin © Willem-Dirk du Toit

▼阳台,balcony © Willem-Dirk du Toit

该项目旨在为办公空间带来更高的舒适度,首次采用多层自行车堆垛系统和高级更衣室,真正地推动了自行车作为替代交通工具的使用。屋顶经过TCL景观美化,成为鼓励员工交流和享有城市天际线景观的社交空间。

600 Church Street aims to bring an enhanced level of amenity to the workplace. The building features a first of its kind multi-level bike stacker system and enhanced change rooms, to genuinely promote cycling as an alternative mode of transport. With landscaping by TCL, the roof is a social space encouraging connection between staff while offering visual connection to the city skyline.

▼屋顶露台,roof terrace © Willem-Dirk du Toit

建筑外观的次要部分在于一层与相邻街道交接的精致界面,折叠样式的彩色面板与立面斜角相呼应,并且联系了宝石折射的理念。建筑将光反射至狭窄的巷道,激活了单调的巷道并且提供间接的夜间照明。

Secondary to the building’s form is the unexpected fine articulation at the ground level where the building intercepts an adjacent laneway. A palette of multi-coloured panels arranged in a concertina pattern picks up on the angles of the facade and connects conceptually to the brilliant refractions within a gemstone. The installation casts reflective light on the narrow pathway, invigorating an otherwise mundane laneway and providing a level of passive surveillance when illuminated at night.

▼临街立面,street view © Willem-Dirk du Toit

▼折叠样式的彩色面板 © Willem-Dirk du Toit
multi-coloured panels arranged in a concertina pattern

建筑一层是零售商店和休闲空间,上层是租赁办公室,可以通向屋顶露台。立面的倾斜构件有意地隐藏了楼板,它们相互交叉,模糊了人们对建筑规模的感觉。一层玻璃的倾斜角有所减缓,降低了玻璃反射对人们注意力的分散,人行道上的悬挑起到街面遮阳蓬的作用。在大厅内,明亮的蓝色镜面贯穿整个通高空间,呼应了外部材质。悬挂在不同高度的球形玻璃既作为戏剧性的装置,又为空间带来亲切感。

The building is composed of retail and hospitality at ground level, and office tenancies above, leading upward to a roof terrace. The inclining and reclining façade elements deliberately obscure the floor plates they intersect with and act to obfuscate one’s sense of the building’s scale. The measured angling of glazing at ground level limits distracting reflections and the overhang over the footpath functions as a street-level awning. The external materiality is echoed in the lobby with bright blue mirror extending throughout the double-height space. Spherical glass pendants suspended at varying heights feature as a dramatic installation whilst also providing a sense of spatial intimacy.

▼租赁办公空间,tenantable office © Willem-Dirk du Toit

▼大厅,lobby © Willem-Dirk du Toit

▼悬挂在不同高度的球形玻璃 © Willem-Dirk du Toit
spherical glass pendants suspended at varying heights

该项目将其八层楼定位为抽象的雕塑,在独特的工业环境中形成对比与平衡。

600 Church Street positions its eight stories as an abstract sculptural object offering both contrast and balance to its unique industrial setting.

▼立面效果图,rendering of the facade © Wood Marsh

▼一层平面,ground floor plan © Wood Marsh

▼夹层平面,ground mezzanine plan © Wood Marsh

▼屋顶平面,roof plan © Wood Marsh

▼北立面,north elevation © Wood Marsh

▼东立面,east elevation © Wood Marsh

Project: 600 Church Street
Architect: Wood Marsh
Websites: www.woodmarsh.com.au
Photography: Willem-Dirk du Toit

More:  Wood Marsh     更多关于他们:Wood Marsh on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment