Yiwang – House Interior Design, China by GE: Studio

A free, open and easy-maintain homecoming resort

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 季意空间设计(联系邮箱:lijia@cdgedesign.com 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:GE: Studio on gooood
Appreciation towards GE: Studio (contact: lijia@cdgedesign.com) for providing the following description:

此项目为屋主过年过节回乡省亲时居住的房屋,大约一年的居住时长在1-2个月,居住人口为一家3口,考虑到时常会有亲朋好友到家里来聚会,因此大厨房和大公共区域是必不可少的,而卧室只需要满足居住的条件即可,在风格上希望简洁有质感同时易于打理。

This project is a house where the owner lives when he returns to his hometown during the Chinese New Year. Three people will live for about 1-2 months. Considering that friends and family will come to the house to meet sometimes, large kitchens and public areas are indispensable while the bedroom only needs to meet the living demands, which must be simple and textured and easy to care.

▼室内主要空间概览-从客厅看向吧台及厨房、用餐区,overview of the house main area-view from living room to the bar, dinning room and kitchen

▼室内主要空间概览-透过电视墙看向入户鞋柜,overview of the house main area-looking at the shoe cabinet through the TV wall

电视墙采用了装置的手法,上部从顶面往下生长,起到遮挡进门视线的作用,靠下部悬空又让其显得轻盈不显拥堵,围绕电视墙的洄游动线自由开阔。

The TV wall adopts a method that makes the upper part grow from the top surface to cover the sight of the door and the lower part suspended and look light and not congested. The migratory dynamic line of the TV wall is free and open.

▼客厅,living room

▼电视墙采用了装置的手法,上部从顶面往下生长,起到遮挡进门视线的作用,靠下部悬空又让其显得轻盈不显拥堵,the TV wall adopts a method that makes the upper part grow from the top surface to cover the sight of the door and the lower part suspended and look light and not congested

▼电视墙细部,detail of the TV wall

▼临窗茶室,tea room near the window

▼整体干净的背景墙,the overall clean background wall

▼从书房看向茶室,looking to the tea room from the study area

▼开放的书房空间,opening study area

▼茶室与卧室之间的隔墙使用了玻璃砖墙,the partition between the tea room and the bedroom is made of a glass brick wall

吧台作为客厅与餐厅的链接,是整个家庭聚会的中心,长达14米轴距的公区,各个功能区点阵式的散布在空间里,既相互联系又相互独立。

The bar serves as the center of the family’s gathering as a link between the living room and the restaurant. The public area whose wheelbase is as long as 14 meters and has each functional areas dotted in space which is both interconnected and independent.

▼吧台作为客厅与餐厅的链接,是整个家庭聚会的中心,the bar serves as the center of the family’s gathering as a link between the living room and the restaurant

▼吧台与用餐空间,the bar and dinning area

▼吧台酒架细部,detail of the wine shelf

▼餐厅,dinning room

▼次卧门与餐厅相连,采用了整体隐形门与墙,the secondary bedroom door is connected with the dining room and this area is made by invisible door and wall

▼厨房,kitchen

▼隐形门背后次卧,the secondary bedroom behind the invisible door

▼主卧,master bedroom

▼洗手间,bathroom

▼平面,plan

项目名称:温州-倚望
设计方:季意空间设计
联系邮箱:lijia@cdgedesign.com
设计完成年份:2018
主创及设计团队:季意空间设计
项目地址:浙江 温州
建筑面积:150
摄影版权:季光
施工及技术指导:瑞安集智空间
软装饰品:MUMO、NORHOR、HAY
照明系统:Lettin 光合作用
固装系统:Boloni 博洛尼
地板品牌:Wiparquet
定制支持:格泽门窗

More:季意空间设计(联系邮箱|contact:lijia@cdgedesign.com 更多关于他们:GE: Studio on gooood

Post a Comment