VITA PLANET, China by SAY ARCHITECTS

A warm tunnel of time and space

Project Specs

Location:

来自 SAY ARCHITECTS 予gooood的分享以下内容。更多关于他们:SAY ARCHITECTS on gooood.
Appreciation towards SAY ARCHITECTS for providing the following description:

VITA PLANET是一家设计师品牌首饰集合店。它精选了国内外优秀设计师品牌首饰,并为消费者提供线下试戴体验。区别于传统买手店的选址和冷酷风格,VITA PLANET位于闹市区老住宅的楼底,从而激发出一种全新的店铺空间体验。

▼视频,video

Vita Planet is a jewelry selection store filled with works done by worldwide cutting edge designers while offering a touchable experience offline. Instead of the cold style and boring location of traditional selection store, Vita Planet is located in the bottom floor of a old residential building which stimulate a rare space experience.

▼门店外观,exterior view

▼室内概览,interior overview

整个空间被划分成好奇、愉悦、冷静三个区域,并用三种颜色将空间属性串联在一起,当人行进过程中,情感会受所感知到的颜色发生变化,最终在第三个空间平复下来。

The space is seperated into three chapter, each chapter owns a unique color and emotion, guests entering the space with curiosity and at the end of the room, they reach a calm spiritual space.

▼平面分区示意,programme plan

长进深并不影响空间的秩序,通过红色单色阶铺垫,我们顺势将其打造成一个温暖而饱满的时光隧道。

We transfer the depth of the store from a bad condition to a unique element of the space, with the spread of single tone, we create a warm tunnel of time and space.

▼弧形门洞将观者引入未知的星球,visitors are led to an unknown planet through the arch

▼温暖而饱满的时光隧道,a warm tunnel of time and space

▼门与入口细部,detailed view

通过弧形的门洞,游览者就像就像着陆到一个未知的星球,但在行进过程中,每一个角度的视线穿越,都不会让人觉得孤单。

Through the arch, visitors felt like reaching an unknown planet, but while moving forward, the visual connection keeps a friendly companion to the visitor.

▼展示空间,display area

▼细部,detailed view

在隧道底端,我们通过印花玻璃的排列组合,以温和的方式引入日光,将空间氛围渲染得极为舒适。

A roll of printed glass at the end of the circulation invites the natrual light gently into the space, enhancing the cozy space atmosphere.

▼尽头的休息空间,seating area at the end of the circulation

▼印花玻璃与柔软窗帘,printed glass with soft curtains

VITA PLANET
设计公司:SAY ARCHITECTS
完成年份:2018
建筑面积:45平方米
项目地址:中国杭州狮虎桥路43号
摄影及动态影像:PROJECTION
影像公司网站:www.project-ion.co
设计团队:单嘉男、张岩、金可凡、黄璜
VITA PLANET
Design firm: SAY ARCHITECTS
Year: 2018
Area: 45sqm
Adress: #43, Shihuqiao Rd. Hangzhou, China
Photograph & Video: PROJECTION
Photograph firm website: www.project-ion.co
Team: Jianan Shan, Yan Zhang, Kefan Jin, Huang huang

More:SAY ARCHITECTS。更多关于他们:SAY ARCHITECTS on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment