Villa Pelícanos, Mexico by MAIN OFFICE

a series of pavilion-like individual dwellings facing the Pacific Ocean

Project Specs

Location:
Category:

非常感谢 MAIN OFFICE 予gooood分享以下内容。更多关于他们:MAIN OFFICE on gooood
Appreciations towards MAIN OFFICE for providing the following description:

最近,墨西哥-瑞典联合事务所MAIN OFFICE更新改造了Pelícanos别墅区。项目位于海滩小镇Sayulita,这里是人们养生度假和运动冲浪的好去处。这片居住综合体建于80年代,周围环绕着墨西哥西海岸的热带景观,一系列凉亭般的独立住宅沿着斜坡面向太平洋层层展开。度假胜地隐没在丛林中,四周是郁葱的植被。别墅拥有私人海滩,最多可容纳20位客人,为瑜伽静修提供了宁静祥和的气氛。

The Mexico and Sweden-based studio MAIN OFFICE has recently expanded and revived Villa Pelícanos, an existing residential complex dating from the ‘80s, and nestled in the tropical landscape of Mexico’s West Coast.Located in Sayulita — a beach town that is a popular destination for health, wellness and surfing retreats, the project is composed of a series of pavilion-like individual dwellings that descend a slope facing the Pacific Ocean. Immersed in the jungle, the new holiday complex, surrounded by lush vegetation and featuring its own private beach, accommodates up to 20 guests and exudes the mellow ambience of a yoga retreat.

▼项目鸟瞰,aerial view of the project © Rafael Gamo

建筑师重新设计了八间小别墅和山顶的厨房、餐厅、泳池等公共区域。度假区的前业主赋予这里浓厚的南非风情,建筑师在新的设计中继承了这种美学风格,将墨西哥元素和非洲情调巧妙地融为一体。

The architects redesigned eight villas and a common area at the top of the hill including a shared kitchen, a dining room and a swimming pool, preserving the references to the African aesthetic, which reflect the heritage of the resort’s previous owner, originally from South Africa. As a result, the project eclectically combines Mexican elements and an African mood.

▼别墅面向太平洋展开,individual dwellings facing the Pacific Ocean © Rafael Gamo

▼墨西哥元素与非洲情调的融合,the combination of Mexican elements and an African mood © Rafael Gamo

别墅外部保留了palapa风格的屋顶,延续了原本的氛围,建筑师们致力于打造适应环境的内部空间,解决热带气候中阳光和海风对结构造成的侵蚀,同时尽可能减少对环境的影响。改造中使用的材料全部来源于本地。MAIN OFFICE负责了包括房间隔板、橱柜门和家具在内的全部设计,他们选用当地耐潮湿耐盐碱的Parota木材,打造出温馨的室内环境。顺应室内元素,改造前的彩色墙体被刷成白色,以作为背景更好地展示出令人赞叹的景观视野。包括床架、水槽和浴缸在内的新元素均由混凝土现场浇筑而成,与当Parota木材的温暖质感相匹配,营造出既原始又温馨的独特氛围。

While externally preserving its original atmosphere and palapa roofs, the architects endeavoured to create contextual interiors that resolve the pathologies suffered by the original structure due to its direct exposure to the tropical sun and the ocean breeze, while leaving the least environmental impact as possible. The materials used for the restoration are all sourced from local resources. For the warm interior elements such as room dividers, closet doors and furniture, entirely designed by MAIN OFFICE, the architects chose indigenous Parota wood, which is resistant to humidity and salinity. The formerly coloured interior walls are deliberately painted white, complementing the interior components and acting as a neutral background that does not detract from the stunning views. New fixed elements including bed frames, sinks and bathtubs, are made of on-site cast concrete, which blends with the warm touch of the local Parota wood, creating an unusual environment, both rustic and welcoming.

▼室内空间,保留了palapa屋顶,interior view with the palapa roof © Rafael Gamo

▼开放的卧室,the open bed room © Rafael Gamo

▼白色墙体作为景观背景,white wall acting as the background of the landscape © Rafael Gamo

MAIN OFFICE的创始人Dante BorgoIsabella Eriksson介绍说:“项目由一系列小的私人空间组成,模糊了内外的界限,使室外自然环境和室内温馨的家庭氛围融为一体,带来别具一格的居住体验。”

“The project consists of a series of small private spaces blurring the usual boundaries between inside and outside, creating a unique experience with the natural setting while maintaining a cozy, homey feeling” say MAIN OFFICE’s founders Dante Borgo and Isabella Eriksson.

建筑师修复升级了原来的木质门窗,铺装了新的水磨石地板,将夹角打开,扩大内部空间的同时也引入了丛林景观。别墅中的新设计最大程度利用了周边的自然环境。室外淋浴室的独立石墙向着天空和树林敞开,现浇混凝土的室外浴缸巧妙地融入大自然,客人可在此俯瞰太平洋。

The original wooden doors and windows have been restored and upgraded, and the revolutionized with a new  floor and transformed into simple interstitial spaces that expand the interiors while letting the jungle in. Thus, the new spatial interventions in the villas celebrate the site’s natural setting. An exterior shower defined by stones creating a secluded wall opens towards the sky and the treetops, an outdoor bathtub in in-situ concrete overlooking the Pacific Ocean allows guests to merge into nature. Smaller external showers and terraces interact with the jungle scenery and the sea-horizon.

▼卫生间,bathroom © Rafael Gamo

▼混凝土室外浴缸,the outdoor bathtub in in-situ concrete © Rafael Gamo

▼将风景引入内部空间,bringing the landscape inside © Rafael Gamo

▼室外淋浴,outdoor shower © Rafael Gamo

瑜伽平台位于场地斜坡底部,呈完美的半圆形,坐落在林木丛生的河岸间。建筑师保留了当地石材建造的挡土墙作为配套景观。瑜伽台的地板以Cumaru木材制成,耐磨损又可以抵抗恶劣的气候条件。平台旁,一棵雄伟的Papelillo树凸显了太平洋的田园风光,为运动和自然愈疗提供了绝佳场地。

A key feature located at the bottom of the slope, is the yoga platform that takes the shape of a perfect half-circle, nestled amongst the forested banks. The cut-in-the-landscape is enhanced by the retaining wall constructed ad-hoc in local stone. The floor is made of durable Cumaru wood, naturally resistant to wear and harsh climates. Adjacent to the platform, stone planters house a majestic Papelillo tree that frames idyllic views of the Pacific Ocean, helping to create the perfect spot to exercise and enjoy the therapeutic and relaxing power of nature.

▼瑜伽平台鸟瞰,aerial view of the yoga platform © Rafael Gamo

▼完美的半圆形,the shape of a perfect half-circle © Rafael Gamo

▼太平洋田园风光,idyllic views of the Pacific Ocean © Rafael Gamo

▼夜景,night view © Rafael Gamo

▼场地平面,site plan © MAIN OFFICE

▼不同别墅的平面,plans © MAIN OFFICE

▼剖面,sections © MAIN OFFICE

▼瑜伽台场地平面,general yoga platform plan © MAIN OFFICE

▼瑜伽台平面,yoga platform plan © MAIN OFFICE

▼瑜伽台剖面,立面,general yoga platform plan © MAIN OFFICE

Project name: Villa Pelícanos
Location: Sayulita, Nayarit, Mexico

Architect: MAIN OFFICE (Sima Agisheva, Dante Borgo, Isabella Eriksson)
Project team: Angie Guzmán, Paulina Castro, Mave Zurita, Luis Gordian, Brenda Cibrian, Pablo Alemán.
Client: private
Completion: October 2020
Construction phase: February 2019 – July 2020
GFA: 340 sqm (renovation)
Contractor: Terraza Construcciones, Sayulita (Mexico)
Furniture design: MAIN OFFICE
Photography: ©Rafael Gamo

More: MAIN OFFICE更多关于他们:MAIN OFFICE on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment