uji house / ALTS DESIGN OFFICE

Turn every ordinary day into an extraordinary time

Project Specs

Design Firm:
Materials:
Category:

感谢 ALTS DESIGN OFFICE 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ALTS DESIGN OFFICE on gooood.
Appreciation towards ALTS DESIGN OFFICE for providing the following description:

这座温馨的小屋位于京都府宇治市的一片居民区之中,环绕其而建的老建筑或多或少都经过了改造。建筑师希望为这栋建于狭窄用地内的建筑带来一些通透的开放感。门与窗相错而立,以保证室内空间的完整,后侧的小坡地则被改造为小小的草地,室外空间在内部一览无遗,设计为居住者打造了一个可以尽情放松,不需担心隐私外露的小天地,将每一个平凡的日子化为不平凡的时间。

001-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 坡地改造成的小小草地,  a slope was transformed into a small lawn hill in the yard

002-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

This house is located in a housing estate of Uji city and surrounded with old houses which have been rebuilding. We had tried to make the house feel open even the land space was limited. In order to give the room a better ambience, we have intentionally avoided placing the door opposite to the window. We have also made good use of a slope to be a small lawn hill in the yard. By doing so, you can enjoy the outside view from the inside of the house. Because of the design of this house is made to protect the privacy of its residents, you can live there without any worry.

You will enjoy your time in this cozy house with different situations. It could be change your ordinary days to special one.

007-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 入口玄关与餐厅, entrance hall and the dinning area

003-uji house by ALTS DESIGN OFFICE     005-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 窗户对着墙壁,保证室内隐私, the window facing a wall to protect the privacy of its residents

006-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 高高低低的小窗户带来自然光线,sunlight enter the interior through the windows

004-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 从餐厅看向客厅,view from the dinning area to the living room

008-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 客厅,living room

010-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 卫生间,bathroom

012-uji house by ALTS DESIGN OFFICE     011-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 客厅一角, the decoration in the living room

013-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 平面图,plan

014-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

▽ 立面,elevation

015-uji house by ALTS DESIGN OFFICE

Project Title: uji house
Designer/Artist: ALTS DESIGN OFFICE
Country: japan
Location:Hironocho, Uji, Kyoto, Japan Creative
Director/Design Director/Art Director:alts design office sumiou mizumoto
Client: private person
Photographer:yuta yamada
Year:2016/05
Others: Wooden two-storied building
The lot area:198.30㎡
Floor space:61.42㎡
1floor area:59.96㎡
2floor area:43.51㎡
The total floor area:103.47㎡

More: ALTS DESIGN OFFICE,更多关于他们:ALTS DESIGN OFFICE on gooood.

Post a Comment