Tuning Zone by ikg inc.

Oasis stimulating the human five senses

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 ikg inc. 予gooood分享以下内容。更多关于他们:ikg inc. on gooood
Appreciation towards ikg inc.  for providing the following description:

“Tuning Zone”是一家历史悠久的日本跨国企业总部的入口大厅。该建筑位于东京金融区的中心,皇宫广场附近。

Tuning Zone is the entrance lobby of a Japanese global company with history. The building is located at the heart of financial area in Tokyo, in the Imperial Plaza neighborhood.

▼入口大厅整体概览,overall of the entrance hall ©Nacása & Partners Inc.

在这个充满经济活力、熙熙攘攘的城市中,“Tuning Zone”以“激发五感的绿洲”为设计概念,将大自然的绿、光、声、香融合在一起,成为一个有机的空间。让来访者们仿佛置身于森林之中。空间中种植了大量的绿色植物,如竹林、雨花树以及其他常青树种。在不久为将来,充满绿植的入口大厅将与新建的室外绿色广场融为一体,在广场上,人们还可以瞭望到东京皇宫的美景。

In the bustling city with economic dynamism, Tuning Zone was designed based on the concept of “Oasis stimulating the human five senses”, as an organic space by fusing greenery, light, sound and scent in nature as if in a forest. Plenty of planters with full of greenery, such as black bamboo, shefflera and other evergreen trees are installed. The space looks integrated with the outdoor green plaza which will be completed in a few years, with the view of the Imperial Palace beyond as a landscape.

▼空间中种植了大量的绿色植物,Plenty of planters with full of greenery ©Nacása & Partners Inc.

▼围绕在树池旁的座位区,seating areas around the planter ©Nacása & Partners Inc.

入口大厅主要采用了自然采光,室内/外灯光照明仅作为调节自然光环境的补充,同时与白日里的自然光线保持协调。此外,大厅中还会循环播放从大自然中采集的森林、河流、海浪等白噪声,以营造出轻松舒适的氛围。

The space is naturally lit, with sunlight and an interior/exterior lighting environment, adjusted to harmonize with natural light by the time of day. The high-resolution sound files of the forest, river and waves recorded in nature are constantly playing to create a relaxing atmosphere.

▼入口大厅主要采用了自然采光,The space is naturally lit ©Nacása & Partners Inc.

▼灯光照明仅作为调节自然光环境的补充,lightings are adjusted to harmonize with natural light ©Nacása & Partners Inc.

一个由柏木制成的艺术球体装置成为大厅中的亮点,装置由Aeneas Wilder设计制作,所用的柏木则出自业主公司自己的森林。这个木材堆叠而成艺术品成为“Tuning Zone”的标志,欢迎着往来的客人与员工。独特的堆叠方式成就了装置引人注目的外观造型,代表了对自然循环、灵感与挑战精神的致敬。

A sphere of art made of cypress wood from the company-owned forest was created by Aeneas Wilder. This is the symbol of Tuning Zone made by stacking wood one by one and it welcomes guests and employees. This artwork changes its looks depending on how the woods are stacked, celebrating nature’s self-circularity, inspiration, and challenging spirit.

▼柏木制成艺术球体装置,A sphere of art made of cypress wood ©Nacása & Partners Inc.

▼装置细部,detail of the timber sphere ©Nacása & Partners Inc.

大厅中设有椅子与长凳,可以在活动与音乐会期间为人们提供座位。“Tuning Zone”是一个极具包容性的空间,能够满足不同的功能与用途,在这里,人们可以随意停留、工作、聚会、放松、交流。

The chairs and benches installed in Tuning Zone can be mobilized to hold events and concerts. To serve for diverse uses and purposes, the Tuning Zone is an inclusive space where people can casually stop by, work, gather, refresh, and communicate.

▼座位区,seating areas ©Nacása & Partners Inc.

▼座位区与灯光细部,details of the seating and lighting ©Nacása & Partners Inc.

Design:ikg inc.
Photograph:Nacása & Partners Inc.

More:ikg inc.    更多关于他们:ikg inc. on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment