Studio SDS by GRAUX & BAEYENS architecten

Sober but brutal

Project Specs

Location:

感谢 GRAUX & BAEYENS architecten 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们,请至:GRAUX & BAEYENS architecten on gooood 
Appreciation towards GRAUX & BAEYENS architecten for providing the following description:

该项目是比利时艺术家Stief Desmet的绘画及雕刻工作室。在街道一侧,人们可以看到一栋住宅,其左侧是狭窄的砖砌车库,右侧是一处低矮的工作室,这间工作室现在已无法满足艺术家创作大型雕塑的需求。

The project involves the Belgian artist Stief Desmet’s painting and sculpting studio. On the street side you will find the family home, flanked on the left by a narrow brick garage. On the right side there is a lower studio and studio that no longer meets the expectations of the artist who creates ever larger sculptures.

▼建造完成的工作室外观,studio exterior  ©Jeroen Verrecht

场地内分布的建筑物材料及表面处理方式差别很大。新建工作室主体为两层高的砖砌体量,部分被低矮的一层建筑所包围。

The site is characterized by organically grown buildings that vary greatly in terms of materials and finish. The new atelier consists of a primarily double-height brick volume, partly embraced by lower secondary buildings.

▼新建工作室主体为两层高的砖砌体量,部分被低矮一层建筑所包围,the new atelier consists of a primarily double-height brick volume, partly embraced by lower secondary buildings  ©Jeroen Verrecht

工作室主体部分与其他辅助部分形成完整的一层空间,工作室整体统一并加强各个部分之间的联系,所使用的材料在不完全复制的情况下,寻求与主要住宅、邻近马厩和小河的联系。倾斜的场地可以在不封闭后部花园的情况下形成一处内部庭院。

Together with the other buildings, a congruent story has been managed in which the whole has a reinforcing effect on the components. The use of materials seeks connection to the main house, the adjacent stables and brooks without falling into copying. The sloping location allows an inner court to be formed without closing off from the natural garden behind it.

▼倾斜的场地在不封闭后部花园的情况下形成一处内部庭院,the sloping location allows an inner court to be formed without closing off from the natural garden behind it

▼材料的使用在不完全复制的情况下,寻求与住宅、邻近马厩和小河的联系,the use of materials seeks connection to the main house, the adjacent stables and brooks without falling into copying  ©Jeroen Verrecht

工作室主体体量采用对称式平面布局,力求一种宁静感。朴素而粗野的材料构造内部功能。狭窄而垂直的门宽度不同,可以运送大型雕塑。角窗形成了空间中的空间,是工作室宽阔空间内的一处休憩角落。书房位于工作室后部,视野开阔。

The primary volume has a symmetrical floor plan that aspires peace and serenity. The sober but brutal materialization supports the function that it includes. Both narrow vertical gate doors vary in width and give the opportunity to realize large sculptures. The corner window forms a place within a place that is a resting point within the large space. The study area is located at the back with a view of the vast nature.

▼狭窄而垂直的门宽度不同,可以运送大型雕塑,both narrow vertical gate doors vary in width and give the opportunity to realize large sculptures

▼主体体量采用对称式平面布局,the primary volume has a symmetrical floor plan

▼工作室空间,studio space  ©Jeroen Verrecht

▼书房位于工作室后部,视野开阔,the study area is located at the back with a view of the vast nature  ©Jeroen Verrecht

▼窗外风景,landscape outside the window  ©Jeroen Verrecht

▼朴素而粗野的材料,the sober but brutal material  ©Jeroen Verrecht

▼角窗形成了空间中的空间,是工作室宽阔空间内的一处休憩角落,the corner window forms a place within a place that is a resting point within the large space ©Jeroen Verrecht 

▼立面图,elevation

Studio SDS, Deinze, Belgium
Architecture & interior design:
Name: GRAUX & BAEYENS architecten
Website: www.graux-baeyens.be
E-mail address: info@graux-baeyens.be
Photography:
Name: Jeroen Verrecht
Website: www.jeroenverrecht.com
Project data:
Function: artist studio
Location: Deinze, BELGIUM
Budget: confidential

More:GRAUX & BAEYENS architecten。更多关于他们:GRAUX & BAEYENS architecten on gooood 

Post a Comment