Spectral Grove by SOFTlab

Interacting with the sun’s movements throughout the day

Project Specs

Design:

非常感谢 SOFTlab 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards SOFTlab for providing the following description:

SOFTlab近日在费城西部的Pivot Park入口揭幕了他们最新设计的“光谱树林”(Spectral Grove),一个由彩色钢铝条带编织而成的永久户外公共装置。

SOFTlab unveils Spectral Grove, a permanent outdoor public installation of cascading, latticed ribbons of colored aluminum and steel at the entrance of Pivot Park in West Philadelphia.

▼鸟瞰图,aerial view ©Alan Tansey

SOFTlab希望通过该作品来强调37号步行街与繁忙的市场大街之间的连接关系。这座独特的雕塑装置标示出了位于街道转角的园区入口,通过以28种色彩喷涂的一系列铝带拱门吸引游客进入。

Through Spectral Grove, SOFTlab aims to recreate the connection between 37th Street, a pedestrian thoroughfare, and busy Market Street by emphasizing the new park situated at their meeting point. The sculpture simultaneously marks the park’s entrance and invites visitors inside with a grove of archways, woven together from intersecting bands of powder-coated aluminum in 28 colors.

▼位于街道转角的雕塑,the sculpture marks the park’s entrance ©Alan Tansey

该装置强调了功能、结构与公园周边的多元社区之间的重叠,并受到了18世纪数学家莱昂哈德·欧拉的启发(首次利用图解来说明不同群体之间的关系和共性)。构成“光谱树林”的六棵“大树”各自拥有两种相似的渐变色彩,游客在移动的过程中会感受到色彩的变化。

The installation emphasizes the overlap of function, structure, and the various communities the park and large development will serve and was inspired in part by Leonhard Euler, an 18th century mathematician who pioneered graphic diagrams used to illustrate relationships and commonalities between different groups. Each of Spectral Grove’s six columns is made from a gradient of two similar colors, so that their palettes appear to shift as visitors move around and through them.

▼构成“光谱树林”的六棵“大树”各自拥有两种相似的渐变色彩,each of Spectral Grove’s six columns is made from a gradient of two similar colors ©Alan Tansey

▼装置细部,detailed view ©Alan Tansey

“树”的枝干在顶部相交,形成包含多种色彩的一体化顶篷,并且可以透过网格瞥见天空,与变化的光线在全天产生互动。当阳光从不同的角度照进“林间”,地面上将投射出变化的色调和光影图案。格子状的顶篷在为装置赋予独特观感的同时也保证了结构的强度,使每棵“树”得以被牢固地联结在一起。

While these gradients give each column a unique identity, their fins intersect in the arches above, producing a cohesive woven canopy of open coffers rendered in different shapes and myriad color combinations. The honeycomb of metalwork simultaneously reveals glimpses of the sky above and interacts with the sun’s movements throughout the day. As light passes through at different angles, various tones are highlighted and its woven pattern is traced in shape-shifting shadows on the ground below.While appearing idiosyncratic, the canopy’s latticing also gives the piece its structural strength, affording essential stiffness and tying each of the columns together.

▼格子状的一体化顶篷,a cohesive woven canopy of open coffers ©Alan Tansey

▼网格状的结构与天空在全天产生互动,he honeycomb of metalwork simultaneously reveals glimpses of the sky above ©Alan Tansey

▼顶篷在地面投下光影,shadows on the ground ©Alan Tansey

Project Credits:
Location: 37th Street and Market Street, Philadelphia, PA
Size: 12’ x 40’ x 40’
Material: Powder coated aluminum and Steel
Colors: 28 different colors
Collaborators: Arup
Park Design: Jonathan Alderson Landscape Architects

More:SOFTlab

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment