SoYoung Headquarters Office, Beijing, China by Ideal Design & Construction

Use beautiful space to improve working life.

Project Specs

Location:

感谢 艾迪尔 对 gooood 分享以下内容。更多关于他们请至:Ideal Design & Construction Inc on gooood
Appreciation towards  Ideal Design & Construction Inc for providing the following description:

新氧科技新办公楼位于北京朝阳区融新科技中心E栋,原建筑大厅入口是挑高二层的开放空间,建筑南侧向阳面每两层是贯穿的垂拔空间,艾迪尔设计师根据原建筑结构和空间层次特点设置“一厅五岛”的办公格局。

SoYoung Headquarters office is located in Block E, Ronsin Technology Center, Chaoyang District, Beijing. The original entrance is a two-story open space with a high ceiling; on the south sunward side, each two floors form a through vertical space. The IDEAL designers set the “One Hall plus Five Islands public space” layout plan according to the original building’s structure and spatial level features.

▼空间一览,overall view of the office

新氧科技是中国最大、也最受欢迎的提供查询、挑选和预约医美服务的在线平台。新氧活跃用户中,90后是主力军,她们年轻,有活力,追求时尚健康,有品质艺术化的生活方式,又相信“美,可在一定程度上改变人生轨迹”。新氧的使命是让每个人更美,更健康。希望成为最被信赖的美容健康科技公司,为用户和客户提供专业、温暖的服务。

在此理念和品牌属性的影响下,艾迪尔设计师布局办公和诊疗空间,传达出“舒适温暖,积极自信,时尚艺术,活力阳光”的氛围。因此在大厅布局“美丽生活馆”,建筑南侧每两层设计成不同主题的公共空间。

SoYoung is China’s largest and most popular online platform for inquiry, selection and appointment of cosmetic medical services. The post-90s are the majority of SoYoung’s active users. This young and energetic group pursues fashion and health while maintaining a high-quality and artistic lifestyle. Besides, they believe that “beauty can partly change the trajectory of life”. SoYoung’s mission is to make everyone more beautiful and healthy. It aspires to become the most trusted beauty and health technology company that provides professional and warm services for its users and customers.

The IDEAL designers organize the office and treatment areas according to this concept and brand attributes, aiming to create a “comfortable, confident, fashionable, artistic and energetic” atmosphere. It sets up the “Beautiful Lifestyle House” at the hall, and transforms every two floors on the south side into public spaces with different themes.

▼美丽生活馆轴测图,the axon of Lifestyle House

美丽生活馆,开拓了新的办公空间接待区域使用模式,它融合新氧接待,面试,对外文化展示,咖啡社交等多元化功能,不仅仅是新氧人的前厅,更是对外开放,接纳周边其他企业及社会人员在此休憩,商务洽谈的公共空间,充分彰显了新氧开放包容,活力自信的社交属性。

The Beautiful Lifestyle House opens up a new mode of utilizing the office reception area, which provides a combination of services such as reception, interview, cultural display and coffee networking. It is not only SoYoung’s front hall, but more importantly, a public space that opens to the public and welcome surrounding enterprises’ and social personnel to rest and conduct business negotiation, which fully demonstrates SoYoung’s inclusive, energetic and confident social attributes.

▼入口前台,entrance and reception

美丽生活馆中最瞩目的是两个圆柱体空间模块,一个是贯穿1-2层的木格栅旋转楼梯,半开半包,与咖啡馆及接待台合嵌为一体,温馨,时尚,楼梯的内侧展示新氧的荣誉勋章;一个是透明的柱状空间,以静态装置的方式展示新氧文化,周围布置洽谈交流座椅;大堂南侧用文化墙隔出开放的休闲洽谈区和面试及收发室的围合空间。

The most prominent part in the Beautiful Lifestyle House is the two cylinder modules. One is a wooden lattice revolving stair connecting the first and second floors. It is semi-open and embedded with the coffee house and reception desk, creating a warm and fashionable atmosphere. Inside the stair displays SoYoung’s medals of honor. The other one is a transparent column space, where SoYoung’s culture is exhibited in the form of static devices. Around the column space are chairs for negotiations and exchanges. In the south of the hall are an open leisure and negotiation area and an enclosed area for interview and mailing which are separated by a culture wall.

▼连接1、2层的木格栅旋转楼梯,wooden lattice revolving stair connecting the first and second floors

都市客厅岛,选择流畅线条的螺旋楼梯贯穿上下,运用条形面板错缝排列成弧形的照明方式,使整个空间照度均匀,且条形面板亦可作为装饰展示面。家居软装选用极简风格,流线组摆方式,营造自由灵活的空间,促进员工间的交流和沟通。

The Urban Parlor Island has a spiral stair with smooth curves connecting the two floors, and an arc-shaped lighting space decorated with staggered panels. They not only create an evenly illuminating space, but also serve as decorative surfaces. As for soft furnishings, the designer adopts the minimalist style and streamline layout to create a free and flexible space suitable for exchanges and communication among employees.

▼都市客厅岛,空间中设置线条流畅的旋转楼梯,Urban Parlor Isand with spiral stairs decorating the space

▼旋转楼梯细部,closer view to the spiral stairs

美不止于外在,更追求内心。8-9层是新氧心灵之约—图书阅读区。木饰面板大楼梯,高悬挂的装饰灯,营造出安静舒适的阅读氛围,同时也可以作为小型沙龙或读书分享活动场所。

Beauty is not only external, but also lies in improving inner quality. On the eighth and ninth floors is the book reading area where SoYoung employees can purify their mind. Wooden panel stairs and high-hanging decorative lights help create a quiet and comfortable reading environment, where small salons and reading sharing activities can also be held.

▼安静温馨的图书阅读区,quiet and comfortable reading area

云端漫步主题岛楼层公共空间设置了木质的悬挂BOX,用白色的钢网楼梯连接,朴素和轻盈通透形成鲜明的对比,如云端漫步,自然中蕴含天马行空,打开员工的创意想象。

The designers set a hanging wooden box with white steel mesh stairs in the skywalk public space, forming a sharp contrast between simplicity and lightness. Infusing imaginative thoughts in nature will help stimulate SoYoung employees’ imagination.

▼云端漫步公共空间,skywalk public space

▼木制悬挂盒,wooden box suspended in the space

游廊艺谷岛,设计师用钢网构筑出具有雕塑艺术感的包裹楼梯空间,通透性的白色钢网,简单时尚,加强与空间的融合。

The Galley Art Valley Island is a sculptural wrapped stair space made of steel mesh. The transparent white steel mesh is simple but fashionable, and can be well integrated in the space.

▼游廊艺谷岛, Galley Art Valley Island

▼白色钢网围合的楼梯间,staircase enclosed by white mesh

绿篱奇迹岛,是自然,健康运动,挑战自我的主题公共空间。木质格栅楼梯在二层延伸出一个通透的格栅BOX,形成丰富的空间层次和视觉高差。同时设置攀岩墙,瑜伽室和健身房,展现新氧人不惧挑战,运动健康的生活方式。

The Hedge Miracle Island is a public space on the theme of nature, fitness and self challenge. The extending wooden grating stairs form a transparent grating box on the second floor, giving a sense of rich spatial level and visual height difference. It also has a climbing wall, yoga room and fitness room to display SoYoung employees’ courageous, exercising and healthy lifestyle.

▼绿篱奇迹岛,以自然、健康和运动为主题,Hedge Miracle Island themed by nature, fitness and self challenge

▼空间里设置攀岩墙,climbing wall in the space

▼健身房,gym

设计师在开放式的办公区域设置长条吧台桌,供员工自由讨论办公,午间用餐等,同时开放办公区与南侧公共岛空间相连,员工可携带笔记本在这里沐浴着阳光办公,讨论,商务洽谈,休憩等。

The designer sets up a bar table in the open office area, where employees are free to discuss with each other, work, have lunch, etc. The open office area is connected with the public island space on the south, where employees can work with their notebooks, discuss and negotiate with each other for business, or have a rest in the sun.

▼开放式办公区,open office area

作为互联网+新科技+社区营造产业新模式企业,新氧科技对会议&培训室的需求高质多量,设计师在每个办公层设置不同尺寸的会议室,使用玻璃贴膜,壁纸等营造不同风格的会议空间,运用先进的人脸识别系统及网上预约方式,进行高效管理。

As an enterprise adopting the new business mode of “Internet plus new technology plus community”, SoYoung has a demand of a great number of high-quality conference and training rooms. The designer sets up different sizes of conference rooms on each office floor, and uses materials such as glass films and wallpaper to prepare different styles of conference rooms. Effective management is also realized through using the advanced face recognition system and online appointment procedure.

▼会议室,meeting room

▼面试会议室,interview meeting room

▼培训室,training room

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图,second floor plan

▼五层平面图,fifth floor plan

项目名称:新氧科技办公楼
项目地址:北京市朝阳区广顺北大街与来广营东路交汇处 融新科技中心E座
项目面积:15301平方米
设计时间:2018年12月
竣工时间:2019年05月
设计单位:艾迪尔IDEAL
方案设计:杨振洲、张晓亮、罗劲
深化设计:穆小贺、朱桂玉、白蕾、赵晓、肖洋
环境图形设计:刘春旭、关金婷、魏鸿飞
机电设计:黄桂安、郭益克、马跃
项目摄影:锐景摄影 
材料品牌:PVC地板(洁福)、竹钢、穿孔石膏板、地毯(Mohawk & Wayflor)、壁纸(日本山月)

Project Name:SoYoung Headquarters Office
Address:Block E, Rongsin Technology Centre,ChaoYang District,Beijing
The Area:15301㎡
Design Time:December,2018
Complete Time:May,2019
Design Firm:IDEAL Design & Construction INC.
Design Team:Zhenzhou YANG, Xiaoliang ZHANG, Jin LUO, Xiaohe MU, Guiyu ZHU, Lei BAI, Xiao ZHAO, Yang XIAO
Graphic Design:Chunxu LIU, Jinting GUAN, Hongfei WEI
Electromechanical Design:GuiAn HUANG, Yike GUO, Yue MA
Photo Credits:RuiJing Photography
Materials:PVC Floor (Gerflor)、Wooden Bamboo、Perforated gypsum board、Carpet (Mohawk & Wayflor)、Wallpaper (SANGETSU)

More: 艾迪尔 。更多关于他们:Ideal Design & Construction Inc on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment