School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

Unpretentious beauty

Project Specs

Location:

来自FREI REZAKHANLOU对gooood的分享。
Appreciation towards FREI REZAKHANLOU for providing the following description:

这是一处供5个村庄共用的公共建筑,包括一家幼儿园、一个小学和一间多功能厅。基地位于Chermignon-d’en-Bas村外连接各个村庄的主路上,由此也可到达山脚下的Rhone谷地。

The facilities are used by five distinct villages and propose a kindergarten, a primary school and a multi-purpose hall (sports, music, theatre, events). In consequence, The competition site was chosen just outside the village of Chermignon-d’en-Bas on the main road connecting the villages to each other and to the Rhone valley at the foot of the mountain.

001-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

002-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

在相对陡峭的基地中,需要创造数块平坦的室外场地,用作幼儿园的游乐场、学校的操场和村民集会的场所。建筑师通过建筑在中央围合出一块广场空间,形成一个小的聚落,服务于整个地区。

On this rather steep site, the brief required several outdoor (flat) surfaces as in the kindergarten’s playground, the schoolyard and for gatherings in general. The project responds to this by providing a central forum (or agora) around which the buildings and retaining walls are set. The new sixth village becomes a significant public facility serving the whole region.

▼ 基地环境 surroundings

004-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

▼ 中央广场 the central agora

006-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

▼ 游乐场 playground

005-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

顺应山势,学校和多功能厅互成角度地连接在一起。二者位于同一屋檐下,极大地方便了学生们使用体育馆;反之,当大厅内举办活动时,参与者也可以很便捷地使用学校的餐厅。

两层高的幼儿园位于南侧稍低的地平上, 可以俯瞰整个山谷的美景。封闭的游乐场位于两个楼层的中间平面上,方便到达和使用。

延续阿尔卑斯山地区的建筑传统,建筑内外都使用钢筋混凝土作为主要材料。立面上尺寸相似的开窗更加强调了与环境整体的统一性。室内装饰部分地使用木材,这也是此地的传统。多功能厅的内装整个使用叶松木,是建筑中最为华丽的地方。

The school and the multi-purpose hall touch at an angle retaining the mountain to the north. Being under the same roof greatly facilitates the use of the sports hall by pupils and vice-versa the school’s refectory from the foyer for spectators when the hall is used for other events.

The kindergarten is a lower two storeys volume set to the south and overlooking a spectacular alpine view across the valley. The enclosed playground is a mid level platform accessible from both floors of the kindergarten.

In line with a certain tradition in alpine architecture, the buildings are in reinforced concrete, here both inside and out. This gives a formal unity to the whole that is further accentuated by the use of similar-sized windows on all facades. In some interiors wood is used next to concrete, which is also usual in mountain architecture. The multi-purpose hall is entirely covered in larch wood, as it is the noblest part of the complex.

▼ 连接学校和多功能大厅的中庭 the atrium connecting school and multi-purpose hall

009-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU   010-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

▼ 学校 the primary school

011-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

013-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

017-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

▼ 幼儿园 the kindergarten

008-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU  012-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

014-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU   015-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

016-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

▼多功能厅 the multi-purpose hall

018-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

019-School complex in Chermignon by FREI REZAKHANLOU

▼ 广场层平面 ground floor

CHE_Lageplan 2

baise 

▼ 剖面图 section

CHE-DP1 COUPES

Location:Route de Digne, Chermignon, Switzerland
Architect & Project management :Eric Frei, Kaveh Rezakhanlou
Collaborators :Sarah Hay, Sarah Di Dio
Partner:BECSA for site supervision
Client :Municipalité de Chermignon
Photographs :Jean-Michel Landecy, Thomas Jantscher
Year:2010

English Text: FREI REZAKHANLOU
Chinese Text:gooood

MORE: FREI REZAKHANLOU

Post a Comment