Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

The whole design is restrained and keeps a low key, the space is white and tranquil.

Project Specs

Location:

来自玮奕国际设计对gooood的分享。更多关于他们,请至:Wei Yi international design associates on gooood
Appreciation towards Wei Yi international design associates for providing the following description:

对于生活的过往记忆,有些部分人们是有特殊情感记忆的。重视”人的感受”,延续曾经的生活经验并为屋主创造新的生活体验,是本案最精彩也最重要的核心所在。白色,为本案设计中最重要的记忆因数。通过运用建筑的许多不同块状体置入纯粹的白色因数,巧妙的塑造各楼层的机能空间,恰如其分的营造出清澈、舒适而雅致的氛围。

People may have a special bond with part of the memories about the past life. Focusing on people’s feelings, continuing the past life experience as well as creating a new life experience for the client is the most interesting and important core for this project. In this project, white is the most important memory factor. This simple factor is placed into the space through using many different blocks and it shapes functional spaces of every floor, creating a clear, cozy and refined atmosphere appropriately.

▼客厅 – 清澈、舒适而雅致的氛围,Living room – creating a clear, cozy and refined atmosphere

2-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

3-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

4-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

一楼空间由置中的BOX设计概念出发,将整个场域区分为起居室、餐厅(含开放厨房)、次起居室以及阅读室。置中的BOX作为空间的核心,如同壁面的字意,传达了家的核心价值,成为整个空间的焦点。微抬两阶的漂浮式阶梯处理,加深了区域界定的力道,使空间富有层次感。大块的落地窗使空间具有足够的自然通风与光线,并同庭院景致相呼应,使家人不用外出,便轻易觉察到时间的流逝和季节的变换。

For the first floor, the design concept of BOX placed in the center divides the whole space into living room, dining area (including open kitchen), sub living room and reading room. The BOX placed in the center is the core of the space, just as what the words on the wall means – the core value of home. The floating-type stairs which is two steps raised sharpen the boundaries between areas within the space. The large scale window ensures good ventilation and plenty of light in the space, at the same time, it corresponds with the courtyard outside, so the residents can easily experience the flow of time and the change of season.

▼整个场域区分为起居室、餐厅(含开放厨房)、次起居室以及阅读室,divides the whole space into living room, dining area (including open kitchen), sub living room and reading room.

5-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

6-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

7-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼餐厅(含开放厨房),dining area (including open kitchen)

8-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼置中的BOX作为空间的核心,The BOX placed in the center is the core of the space

10-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼微抬两阶的漂浮式阶梯处理,The floating-type stairs which is two steps raised

12-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

15-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

14-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates      11-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

片状鳞片式的造型楼梯及星星般灿烂的垂直吊灯,贯穿且连接各楼层。在空间构建上达到机能区分的同时,跳脱出严谨的几何形体,蕴藉出一份惬意的休閒感觉。

The flake-shaped stairs and star-like glittery vertical chandeliers penetrate and connect all floors, functional spaces are thus divided and connected. In this way, the space get rid of rigorous geometrical shapes and create a feeling of leisure.

23-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

20-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates     22-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

19-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

负一层为男主人招待好友的接待区,在梯间运用艺术品的陈列,做了一个调性的区分及转变。色彩以灰黑色调为主,质朴的灰与自然光交织,使人放鬆了身心,大器沉稳之中透露出些许淡淡的禅味。

The basement is the reception area of the host. Art works are used to makes division and transformation of tonality in the staircase. Grey and black are taken as main colors on this floor, making this space magnificent, stable and passes some sense of Zen.

▼ 梯间运用艺术品的陈列,做了一个调性的区分及转变,Art works are used to makes division and transformation of tonality in the staircase

24-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

25-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼ 色彩以灰黑色调为主,Grey and black are taken as main colors on this floor

26-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

30-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates      28-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

29-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼地下层庭院,Courtyard

31-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates      32-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

34-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates     33-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

二楼空间以孩童成长所需的场域做为主要连结的环扣。设计在柔和温暖之中,增添了跳跃的色彩和不规则的形状,既创造了温馨的成长环境,也符合儿童活泼好动的天性。

Space required by children’s growing up is the main connecting link of the second floor. We add some bright colors and irregular shapes in this soft and warm space, creating a warm environment which also corresponds to the active nature of children.

▼ 钢琴房,Piano room

36-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼儿童卧室,Kid’s Bedroom

38-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates     37-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼卧室,Bedroom

40-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates     39-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

三楼为主卧房楼层,中间主浴所在的位置如同隐性的BOX,将主卧房区分为睡眠区及更衣区。而浴室内部的中岛洗脸台的设计,其实体的BOX规划,使得虚、实的盒体空间概念得以更精淮的落实。整体设计质感低调而内敛,空间拥有了岁月静好的力量,使家人们的生活获得了不同的满足。

The third floor is the master bedroom. The main bathroom in the middle is like a hidden BOX that divides the master bedroom into sleeping area and changing area. While, the design of the island commode within the bathroom is an actual BOX that implements the virtual and actual BOX space concept to its actualization more precisely. The whole design is restrained and keeps a low key. It fulfills the needs for every family member and create a tranquil space for the family.

▼主卧室,Master Bedroom

42-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

43-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

44-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates     45-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼主卫生间,Master Bathroom

49-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

48-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates      47-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

51-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼次卫生间,Bathroom

46-Purified Residence, Nanjing by Wei Yi International Design Associates

▼一层平面图,1st Floor Plan

<5C5C4163635C73757065725C3120ADD3AED7B8EAAEC65C323031345C3230313

▼二层平面图,2nd Floor Plan <5C5C4163635C73757065725C3120ADD3AED7B8EAAEC65C323031345C3230313

▼三层平面图,3rd Floor Plan <5C5C4163635C73757065725C3120ADD3AED7B8EAAEC65C323031345C3230313

▼地下层平面图,B1 Floor Plan

<5C5C4163635C73757065725C3120ADD3AED7B8EAAEC65C323031345C3230313

设计公司:玮奕国际设计(www.lw-id.com)
专案性质: 独栋别墅/私人住宅
室内面积: 740平方米
户外庭院面积:400平方米
项目位址: 中国南京
完工时间:2016.11
摄影师:JMS
主要材料:钢刷橡木皮表面深灰色喷漆处理,义大利进口白色卡拉拉白大理石,THK/9mm钢板,表面白色冷喷漆处理,德国进口特殊水泥涂料,石皮,毛丝面不锈钢,比利时进口黑板漆,德国进口Pandomo,橡木海岛型木地板,法国进口casamance壁布

Design Company: Wei Yi International Design Associates
Project Type: Single family house/private house
Interior Area: 740㎡
Outdoor courtyard: 400㎡
Location: Nanjing, China
Completion Time: 2016.11
Photographer: JMS
Main materials: steel brushed oak veneer with dark grey surface and spray painting finish, white carrara marble imported from Italy, THK/9mm steel plate with white cold spray painted finish, special cement paint imported from Germany, stone skin, stainless steel with hair line finish, blackboard paint imported from Belgium, pandomo imported from Germany, oak Sea-Island wood flooring, casamance wall covering imported from France

More: 玮奕国际设计,更多关于他们,请至:Wei Yi international design associates on gooood

Post a Comment