Punta Majahua by Zozaya Arquitectos

Luxurious beachfront residences in the magnificent surf villa of Troncones

Project Specs

Location:

来自 Zozaya Arquitectos 对gooood的分享。
Appreciation towards Zozaya Arquitectos for providing the following description:

Punta Majahua住宅综合体位于墨西哥Troncones北部半岛的一个冲浪度假区内,占地约一万平方米。

Punta Majahua is situated in the magnificent surf villa of Troncones, it is a residential complex strategically located in a spectacular ten thousand square meter piece of land on a peninsula, north of Troncones, in the state of Guerrero, Mexico.

▼视频,video ©Zozaya Arquitectos

▼项目概览,overall view ©Daniel Zozaya

©Daniel Zozaya

 ©Cesar Belio

项目的设计理念是打造奢华海滨住宅,凭借高度有机和流畅的建筑形态融入场地。总体规划包含6栋3层高的建筑以及5至8栋住宅,共计39个住宅单元;此外还配套以带顶车库、板球场、家庭泳池、行政办公室、健身房、工作人员服务区、居民自用果园和多处绿地。

▼场地鸟瞰,aerial view  ©Cesar Belio

The concept of Punta Majahua was designed to create luxurious beachfront residences, with a very organic, and fluid architectural style which would integrate the best way possible to accommodate the site. The masterplan of the project has six buildings with three floors each, and five to eight residences making a total of thirty-nine units, a covered garage area, paddle court, a family swimming pool with a semi olympic lap lane, an administrative office, a gym, staffing and service area, orchards for the resident’s consumption, and green areas.

▼建筑群外观,buildings exterior view ©Cesar Belio

 ©Cesar Belio

 ©Cesar Belio

 ©Daniel Zozaya

▼建筑凭借高度有机和流畅的建筑形态融入场地 ©Daniel Zozaya
the residences, with a very organic, and fluid architectural style integrate the best way possible to accommodate the site

设计团队充分利用场地的位置和地理优势,将住宅设置在最靠近海洋的位置,使其在享有壮观海景的同时还能保证不同住户之间的隐私性。南北向的布局起到了减少能源消耗的作用,使居住空间得以保持凉爽。

Taking advantage of the location and geographic morphology of the land, we made it our top priority to build in the best location imaginable for these residences, situating them the closest we could possibly get to the ocean, and hence, obtaining spectacular ocean views, privacy between units and orientation to the north, which is ideal by the neach for reducing energy consumption, so as to keep the units sufficiently cooled.

▼临海视野,view to the beach ©Cesar Belio

▼户外泳池,outdoor pool ©Cesar Belio

位于首层的住宅享有半私人的花园和通往海滩的专用路径;位于高层的住宅则拥有朝向大海和马德雷山脉的视野。项目的建筑风格以首层弧形墙体的使用以及各个立面为中心,打破了传统的垂直角度,创造出别致且独一无二的住宅。同时,弧形墙壁的使用还促使一系列空间问题以更加整体的方式得到解决,包括改善视野、朝向和交叉通风等。本土建筑与现代建筑的特征在流畅而动态的体量中得以实现,使住宅兼顾了齐备的功能与耐用性。

Residences at ground level have semiprivate gardens with exclusive exits to the beach, and the upper units distinguish themselves for their ocean views and the Sierra Madre on the back facade. The architectural style of the project centers upon the use of curved walls on ground floors, and facades. As we break away from the traditional ninety-degree angles, we create very special, and unique homes, where the use of curved walls allowed us to resolve the spaces in a more integral way, and we exponentially improved the view, orientations, and crossed ventilation. Consequently, we created fluid and dynamic volumes, in which we achieved balance between vernacular and contemporary architecture to create residences that are functional, and easy to keep up.

▼本土建筑与现代建筑的特征在流畅而动态的体量中得以实现 ©Cesar Belio
the design balanced between vernacular and contemporary architecture in fluid and dynamic volumes

▼立面细节,facade detailed view ©Daniel Zozaya

项目中使用了Zihuantanejo传统滨海建筑常用的材料,包括砖石墙、竹子和用于搭建凉亭的干棕榈树枝、装饰性的河石、大理石地板、parota木材以及竹木工艺品等。

The materials used on this project are what is normally used in the traditional Zihuantanejo costal style, including masonry walls, bamboo, dry palm branches for the gazebos and palapas, river Stones for the ornamentation of rugs and baseboards in the interiors, bush hammered marble floors, parota wood, and bamboo carpentry.

▼起居空间,living area ©Daniel Zozaya

▼住宅内部,residence interior view ©Daniel Zozaya

 ©Leonardo Palafox

▼浴室,bathroom ©Leonardo Palafox

景观方面充分考虑了当地缺水的现状,对当地生态系统进行了深入的分析,并主要采用了可再生的景观。选种的本地植物具有耗水量低的特点,且能够承受海风和盐分;草皮和碎石的使用可以减少用水量。值得一提的是,该项目设置了专用的废水处理设施,可以将水重复利用至植物的灌溉。

The landscaping of the project was based on the analysis and understanding of the local ecosystem, due to the scarcity of water in the region. The area is composed of a regenerative landscape, using a regional vegetable palette, with low water consumption, and is easily able to withstand the ocean breeze, and salinity, as well as the planting of local fruit trees, and the use of turf and gravel in various sections in order to reduce water consumption. It is worth mentioning that the project has it’s very own residual water treatment plant, hence reusing the water to water to water the plants.

▼花园景观,the landscaped garden ©Cesar Belio

©Daniel Zozaya

▼立面细节,facade details ©Cesar Belio

Punta Majahua的卓越性体现于它与自然的共生与融合,对于Troncones社区的发展而言这无疑是一个开创性的项目。目前Troncones社区在国际游客中已经赢得了良好的声望:人们来到这里不仅是为了获得极佳的冲浪体验,亦是为了感受一种与自然和谐相融和互动的全新生活方式。

Punta Majahua is absolutely outstanding for it’s symbiosis and integration to nature, and without a doubt, a groundbreaking to the development of the Troncones Community, which has gained great popularity and prestige among international tourists, who flock to the region for not only a place with excellent waves, but also a different and new lifestyle, with a more natural, organic, harmonious vibration, and feel aligned with the coasts of the Mexican Pacific, which are the perfect ingredients for a natural life.

▼Punta Majahua鸟瞰,Punta Majahua aerial view ©Daniel Zozaya

▼总平面图,masterplan © Zozaya Arquitectos

▼Nicole住宅首层平面,ground floor plan – Nicole © Zozaya Arquitectos

▼Nicole住宅立面图,facade – Nicole © Zozaya Arquitectos

▼Nicole住宅剖面图,section – Nicole © Zozaya Arquitectos

▼Frida住宅首层平面,ground floor plan – Frida © Zozaya Arquitectos

▼Frida住宅立面图,facade – Frida © Zozaya Arquitectos

▼Frida住宅剖面图,section – Frida © Zozaya Arquitectos

Créditos adicionales
Arquitectos a Cargo: Enrique Zozaya , Daniel Zozaya
Equipo de Diseño: José Antonio Vázquez, Ana Cadena, Jesús López, Cesar Octavio, Estela Valenzuela.
Equipo de Construcción: Carlos Morales García.

Proveedor de medios
Créditos Fotografía: Cesar Belio
Sitio Web Fotógrafo/a: https://cesarbelio.com/
E-mail de Fotógrafo/a: hola@cesarbelio.com
Créditos Vídeo: Daniel Zozaya
Link Vídeo: https://vimeo.com/423664651
Créditos Fotografía: Leonardo Palafox
Sitio Web Fotógrafo/a: https://www.leonardopalafox.com/
E-mail de Fotógrafo/a: hola@cesarbelio.com

More:Zozaya Arquitectos

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment