Pavilion A by Maurice Martel architecte

Bright and clear glass leisure space

Project Specs

Location:

非常感谢来自 Maurice Martel architecte 对gooood的分享。
Appreciation towards  Maurice Martel architecte  for providing the following description:

从建筑大师菲利普·约翰逊的“玻璃屋”以及电影《春天不是读书天》里的“玫瑰屋”汲取灵感的A展亭,是项目团队对现代建筑的一次致敬。这座玻璃展亭犹如花园中心的一片绿洲,四季皆宜的泳池惬意地在空间中铺展开来。当魁北克漫长的冬季到来,人们可以在泳池中蛙泳,在温泉中放松身心,在热带植物下阅读,或者一边做着瑜伽、一边静静注视着漫天冰雪。在夏天,展亭内部可以通过带有全景落地窗的立面,与一个长长的木制露台相连。

Inspired by Philip Johnson’s Glass House and the Ben Rose House from the movie Ferris Bueller’s Day Off, Pavilion A is a tribute to modern architecture. Welcoming a four-season swimming pool, this glass pavilion was designed as a veritable oasis in the heart of a garden. During the long Quebec winters, the space allows to breaststrokes in the swimming pool, relax in the spa, read under a tropical plant, or do yoga while contemplating the snowy nature. In summer, the pavilion opens onto a long wooden terrace thanks to the large picture windows on one of the facades.

▼项目概览,overview © Adrien Williams

▼泳池在展厅内部舒展开来,the pool stretches out inside the exhibition hall © Adrien Williams

外置的金属结构屋顶仿佛漂浮于玻璃展亭之上,黑色的外部结构与清晰明亮的内部空间形成了鲜明的对比。玻璃墙体让大量自然光得以照进室内,天花板上的天窗最大限度地增加了顶面的采光,也避免了夏季的阳光直射。360度的玻璃窗既消除了室内外的界限,也有助于景色的变换。室内布局及其地面上的植物有助于营造出一种热带的氛围,促进心情的放松。建筑周围大面积的植被为温泉、泳池以及地毯区域都提供了足够的隐私空间。

▼金属结构屋顶仿佛漂浮于玻璃展亭之上,the metal structure of the roof seems to float above the glass pavilion © Adrien Williams

Located outside the glass pavilion, the metal structure gives the roof the impression of floating. The black exterior structure contrasts with the clear and bright interior. The glass walls let in plenty of natural light and the skylights installed on the ceiling maximize the supply of overhead light while protecting from the summer sun. The 360-degree glazing removes the border between interior and exterior and contributes to a change of scenery. The interior layout and its plants on the ground help to create a tropical atmosphere that promotes relaxation. The layout of the large strips of vegetation provides privacy zones whether in the spa, the pool, or on the carpet.

▼从花园看向展亭内部,view from the garden to the glass pavilion © Adrien Williams

将美感与功能完美结合的圆柱形浴室位于展亭空间的一处拐角,还曾于第13届设计大赛中获奖。这根浮雕柱子被红色杉木夹板包裹着,看起来就像是空间中的雕塑元素。木材的温暖特性与纯净明亮的白色马赛克内饰形成了鲜明的对比。遵循了圆形或圆柱形的家具和装饰细节,有助于创造一个独特而和谐的空间。从天花板上的圆形开口涌入的自然光线,加强了浴室的私密性和异域风情。

▼花园中的石径通往玻璃展亭,a stone path in the garden leads to a glass pavilion © Adrien Williams

▼内部空间概览,interior overview © Adrien Williams

At the heart of the pavilion’s orthogonal lines stands out the bathroom. Awarded a prize at the 13th edition of the Grand Prix du Design, this cylindrical bathroom elegantly combines beauty and functionality. Clad in red cedar cleats, this relief column looks like a sculptural element in the pavilion. The warm character of the wood contrasts with the pure and bright interior of the white mosaic. Particular attention has been paid to the furniture and the finishing details that follow the rounded or cylindrical shape, helping to create a singular and harmonious space. The circular opening in the ceiling from which a shower of natural light springs up reinforces the intimate and exotic character of this daring powder room.

▼位于空间拐角的浴室,a bathroom at the corner of the space © Adrien Williams

▼被红色杉木夹板包裹着的圆柱,
a column encased in red cedar plywood © Adrien Williams

A展亭凭借其现代化的建筑风格、纯粹的通透性、浓烈的热带风情以及珠宝般明净透亮的浴室,为人们带来了无与伦比的休闲和放松体验。

With its modern architecture, its luminous transparency, its tropical touch, and its bathroom jewel, Pavilion A magnify the experience of rest and relaxation offered by this space dedicated to well-being.

▼天窗,skylight © Adrien Williams

▼浴室细节,details © Adrien Williams

▼场地平面,site plan © Maurice Martel architecte

▼展亭平面,pavilion  plan © Maurice Martel architecte

Architecture : Maurice Martel architecte
Interior Design : Maurice Martel achitecte & Bipède
Conractor: N. Deslaurier
Landscaping : Vertige Paysage, Nicolas Ménard

More: Maurice Martel architecte

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment