New Theater “Equilibre” by Dürig AG

Small venue big gesture.

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

非常感谢Dürig AG将项目介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:Dürig AG on gooood 
Appreciation towards Dürig AG for providing the following description:

瑞士的建筑事务所Dürig AG在2011年赢得弗里堡中心剧院竞赛头奖。该剧院能同时为700座的观众服务。

/wp-content/uploads/2013/01/_c_Mh4Tbq7LQYsg3mRFys5uPSLB6aAPR8vCtL5hW0363x0RP-2C-kGkwVn_J64LztwB1OdVhoAA0-iwK-XorQbGdz0t-wtXrSrx.jpg

建筑的形式形成有两个原因:1 场地占地小,需要在地面部分留出的无障碍区域,因此将建筑部分体量悬挑,同时也形成一个具有巨大吸引力的建筑形象。高点的悬挑体量里放置了排演室和办公室,低点的悬挑体量主要布置了剧场。2 ,剧场的入口方向远处是公园与河流,被抬高的观众入口厅可以眺望这里的景色。

剧院面向的良好城市景观视野并不多,因此整个建筑立面上开窗较小。地面层的入口,排练厅,能看到远山的酒吧则有着全景尺度开窗。

钢混结构的建筑物有着鲜明的形式,它不仅仅对这个城市有里程碑意义,也对整个地区产生了重要的文化影响。

/wp-content/uploads/2013/01/_c_pCEwLlo9jGmUy-q8t7HX3xv_q_P2gnO44zwT5ROXHIk_NH7l2SgHtznsPnBlUYtY1Es6_affXTXqqhB2XQEl-YEOHbLOcZyZ.jpg

New Theater „Equilibre“, Fribourg, Switzerland
Dürig AG, Zurich, Switzerland

The project is the result of a competition won in 2001 for a new theater in the city center of Fribourg. The auditorium provides seats for 700 spectators.

The form of the building emerged for two reasons: first because of the spatial restriction through an already existing cinema complex below ground where the new building had to be constructed on top and secondly from the effort to leave as much as possible unobstructed space on the ground floor by creating two big and attractive open public spaces at the same time. This is achieved by reducing the footprint of the building to a minimum with two big building sections cantilevering from the central stage tower; the cantilever towards the city mainly contains the rehearsal rooms and administrative offices, the other one is facing the park and the incision of the river flowing through the city and features the auditorium with a slightly slanted underside above the public space. The ground floor is only occupied with the foyer and the stage tower above it.

The building has large openings on its narrow sides towards the city and the park and almost no windows on its longitudinal facades. At ground level, the foyer opens on both sides to the squares. The rehearsal rooms and the bar which is situated underneath the auditorium and which allows generous views onto alpine mountains, are faced with large windows stretching over the whole width of the building.

The structural composition of the building matches the uniqueness of its overall form. The building is held up by a large portal frame on its cross section which is made of a structural mixture of reinforced concrete and steel. On both longitudinal sides of the building, the public is guided upwards to the auditorium on stairs which are inserted within the depth of the structural frame on each side.

The strong and generous form of the new theater in combination with its public function are not only a landmark for the city but also for the entire region, both in terms of its architecture and its cultural importance.

/wp-content/uploads/2013/01/_c_ZgStkpFnmtfcaT2YzcPfn2sqLFWzwS7N5tDF9mEUu1yre-PIGb4apAmdyJNHDKiBp7uWC9TO8w9D9hr97vX9-z5yibZOUJxs.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_p0Pc__xhNh2asDcwYI1A1d3OZ9nRxW3iQogJDDnGIn-ItN6PIzTb9I-0TDmldpaKsV1nTw3RD-6Moo-lkbjwycVOUJfpjAW0.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_InbygrEBPevuO9skxDcvSP51wvqJ1MSagO_tKcKShmNO3A2iLWIpKgRahc-1isSAxG0aUhprSoZErsEGA1EjM4MXvhV5Owfz.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_GGoIUJZoa0hzDeHTp4Xp3Z9tN-_1M401D2gP6OI0yXlexmDIEVxgPZt27IBkz4-bkhsKauBYiN83t-mPlj5BDtx3W4NuIEVO.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_LMcvZ4_foF3nDd7EqgNCo5iULozpyLjxFcw7RPqkMRiJH6Ec4vhJC-dl7YSRpMy8SmHuwNUc3WM1LKHrx7T3B1TwGA-3Mxrj.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_vxp7lxAJ-iogsA5GjDInjVKTMyYno-3SC2Bd2frNcrgQxmXhBbw0YSNCFJrViGfOIadkwX1KU7rLORrUZi94MqVjddscd0No.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_lwg2KSSqZyW0xMeDNxgjPO4VClvKAzMLRycfSTTxXEf0oD2Cw0dAaGPprMeI23TFux_FQE_aBubv1HfFlkntElhgDo7fELJ5.jpg

/wp-content/uploads/2013/01/_c_VSjFqB6ORF61ZlALHlNPUvdgJphEcphvfoSOPWghpNtNAY5KxMrdxXiwi17dHYjyvL7FMVcBcRIheTiQkmBCoX1iE73lW5JU.jpg

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment