MAMA DOUGH, Amsterdam by Studio Modijefsky

Carefully selected materials and finishes create a flour sensation space,express nostalgic to the owners mother.

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 Studio Modijefsky 对gooood的分享。 更多关于他们:Studio Modijefsky on gooood.
Appreciation towards Studio Modijefsky for providing the following description:

MAMA DOUGH 是阿姆斯特丹东边新开业的披萨店。餐厅室内设计以店主对其妈妈的思念之情为概念,餐厅的名字也寄托了对妈妈的想念。设计师对材料和面漆精挑细选试图打造以面粉为主题的空间,同时与披萨面团产生一定联系。白垩色墙面、地板和天花板搭配了一些特殊元素如木条等装饰。披萨烤炉表面是风化的考顿钢。

MAMA DOUGH is a new pizza place ready to be discovered in Amsterdam East. With a nostalgic reference to the owners mother, being a restaurant owner, the name also carries a strong connection with the interior design concept. Carefully selected materials and finishes create a flour sensation, referring to the flour used to make pizza dough. Chalky walls, floor and ceiling finishes are complemented with special elements such as a wooden bar and a pizza oven with a weathered corten steel finish.

▼对用材装饰精挑细选打造以面粉为主题的空间,Carefully selected materials and finishes create a flour sensation

1-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

餐厅在原有基础上重新布局,以创造一个更大更开放的空间。使人一到达入口就能感受到此氛围。厨房和木质披萨烤箱放置在餐厅入口侧,让餐厅内外的人都可以欣赏做披萨的艺术,同时创造出了一个空间用来售卖外带食物。原有天窗的采光照亮了厨房,现为餐厅带来了日光。新厨房成为一个独立于室内其他部分的盒子空间,在材质运用上面也独具匠心。灰色光滑瓷砖贴覆墙面,水磨石瓷砖装饰了厨房两侧的柜台,材质上的区分也在功能上划分出了用餐区和外带区。其各自的功能特点和外观相辅相成。

The former layout of the restaurant has been rearranged creating a larger, more open space upon entrance. The kitchen, along with its wood burning pizza oven has been relocated to the front of the restaurant to make ‘the art of pizza making’ visible from outside as well as inside, while it creates a new space in the front for a take out area. A skylight formerly giving light to the kitchen, now brings in daylight into the restaurant. The new kitchen becomes a box in a box and stands out from the rest of the interior with its distinguished material palette. Grey glossy tiles cover one wall and terrazzo tiles cover the counters on each side of the kitchen, which creates a separation between the restaurant space and the pizza take out. Each with their own function and distinct look and feel, the pizza take out and the restaurant complement each other with their characteristics.

▼入口披萨外带区,pizza take out area

10-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

▼餐厅主要空间以白垩色墙面、地板和天花板装饰,Chalky walls, floor and ceiling decorates the restaurant

4-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

灰色调贯穿了整个空间。经过特殊设计的圆型吧台涂有深色的木质面漆,其位于餐厅的正中心与木质烤箱产生了强烈的视觉联系。两者都应用了木材,具备圆形的外观和暖色调的色彩。吧台上方悬挂着图案逗趣的玻璃架和吊灯,提升了空间的格调。

A grey colour palette can be seen throughout the space. The bar, placed in the center of the space, is designed as a special element in a round shape, with its heavy wooden finish, the bar has a strong connection with the wood burning oven. Both with a round shape and warm colour and finish are connected to each other through wood, the bar covered in wood and the oven filled with it. A glass rack with playful patterns and a lamp hangs above the bar, creating an accent in the space.

▼吧台上方悬挂着图案逗趣的玻璃架和吊灯提升了空间的格调,A glass rack with playful patterns and a lamp hangs above the bar, creating an accent in the space

2-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

▼天窗为餐厅带来了日光,skylight brings in daylight into the restaurant

3-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

特殊的墙面漆,风化的灰泥和黑板划分指示了用餐区的高度,使用餐环境更加亲人温馨。墙面漆由深色到浅色的层层渐变,突出了根据现存于墙面和天花板的空间形状制作而成的光盒子的存在感。这些大小各异的光盒子以各自的形态与室内环境融合在一起。镜子偶有突起,赋予空间迷幻的色彩。一张特殊设计的桌子用于记录店主对比萨音乐极大热情的赞扬。

Special wall finishes ,weathered grey stucco and chalk board, create a clear separation at seating height in the restaurant interior, which results in a great sense of intimacy while dining. Together with a gradient shade from dark to light, the wall finishes help intensify the presence of the light boxes, which are formed based on the existing spatial shapes in the walls and ceiling of the restaurant. These shapes were taken as a starting point to create a range of light boxes which vary in shape and form while perfectly fitting into the interior. Folded elements in mirrors create illusionary scenes and a special table designed as a huge record plays tribute to the owners biggest passion after pizza; music.

▼特殊的墙面漆,风化的灰泥和黑板划分了餐厅内座椅的高度,Special wall finishes ,weathered grey stucco and chalk board, create a clear separation at seating height

7-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

▼大小各异的光盒子以各自的形态与室内环境融合在一起,a range of light boxes which vary in shape and form while perfectly fitting into the interior

6-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

餐厅的座椅充满了浓浓的意大利风情,与店内手工打造的灰色图案长凳相搭配。精心挑选的吧台椅丰富了室内的材料和色彩。

Bistro dining chairs give an Italian essence to the pizza place complementing the custom made grey benches with graphic patterns. Carefully selected barstools add some colour and new material to the interior.

8-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky      5-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

室外露台的防晒伞运用不同的颜色纹理和图案去设计,创造了舒适的氛围。当夜晚来临,法国街道的壁灯更增添了一丝温馨。遮挡整个露台的遮阳伞也采取了同样俏皮的设计手法。自制水磨石的桌子,带有纹理的自制加长凳装点了露台空间。餐厅的图形标识延续了室内设计的风格,更为其增添深意。圆形的商标抽象化了披萨的形状。黑白对比使商标清晰可辨认,使顾客在餐厅内外都可以看到。菜单的设计继承了logo设计的精髓。

A cozy atmosphere is created in the terrace by using different colours and patterns of fabric to design the sunscreens, which are highlighted by French façade lights in the evening. This playful approach appears in the design of the parasols covering the whole terrace. Custom made group tables with terrazzo tops, that complement a graphic patterns extra-long custom made bench. Translating from the interior aspects of the space, the graphic identity adds an extra layer of design to the new interior. The round logo is an abstract mark of pizza in the making. A strong and recognizable identity is created featuring elements in black & white. This contrast becomes visible in the signing inside and outside the restaurant. The menu design is carried out with the same principles in mind.

▼温馨的室外露台区(左),Warm terrace area / 店铺Logo(右),Restaurant Logo

9-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky      12-MAMA DOUGH by Studio Modijefsky

▼平面图,Floor Plan

VO.PG.01 met afmeting

Project: Mama Dough
Location: Amsterdam, The Netherlands
Program: restaurant
Assignment: interior design, identity design, menu and branding
Status: realised October 2016
Size: 125 m2
Client: Mandy Lenselink, De drie wijzen uit Oost
Design: Studio Modijefsky; Esther Stam, Kristina Petrauskaite, Natalia Nikolopoulou, Zahra Rajaei, Moene van Werven, Carlotta Bassi, Kleoniki Fotiadou

More:Studio Modijefsky ,更多关于他们:Studio Modijefsky on gooood. 

Post a Comment