La casa di Andrea by Duearchitetti

Historical references, warm yellow color

Project Specs

Materials:

非常感谢duearchitetti予gooood的分享。更多关于他们:duearchitectti on gooood
Appreciation towards duearchitetti for providing the following description:

初次到访后,建筑师便本能地在脑海中勾勒出了入口处门廊的轮廓。这几乎是必要的。建筑师想要抓住这所房屋的灵魂所在;想要立即寻获项目的灵感。

这处公寓位于一幢建于18世纪后期的美丽的建筑的第三层/顶层。建筑外观精妙地借鉴历史。墙体采用了温暖的浅黄色。

A quick and synthetic sketch of the entrance portico was instinctively drawn after our first visit to the house. Almost as a necessity.

We wanted to catch the spirit of the house. We wanted immediately to find the germ of our project.

The apartment is on the third / last floor of a beautiful late 18th century construction. Finely dosed historical references define the façade. A warm yellow color covers the walls.

/wp-content/uploads/2015/09/82c282899428752dd6c2767536d01cf5.jpg

业主安德鲁一直陪同我们进行参观,同时为我们介绍了这所房屋。他向我们展示了多个房间,一个一个地打开关闭已久的百叶窗。

温暖的冬季日光带建筑师进入了一处真实的,匀称美丽的空间之中,采用当地的尺寸划分房间;屋内有许多美丽的门,带有两扇百叶窗以及铜质把手,令人能够在不同的环境中行动转移。木质天花板所处的充分的高度更使得未来的设计充满可能性。

Andrea accompanies us while talking about the house. He shows us the various rooms. One by one he opens the shutters which have been closed for a long while.

A gentle winter light reveals an authentic well-proportioned space, divided into rooms with domestic dimensions; a lot of beautiful doors, with two shutters and brass handles, mark the transition from one environment to another. Tall heights of the wooden ceilings are inspiring our future planning solutions.

/wp-content/uploads/2015/09/20ab8973b838cb34de95ce7c0359f2f8.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/f8f2e5a37c3eb44c1597059ec339fa0b.jpg

建筑师加强了原有良好的室内外联系,并用更为优雅的方式体现出来。

The plan is governed by longitudinal and diagonal axes which pass to the rooms to continue beyond the openings in the greenery of the surrounding gardens.

We understand instinctively that our project has to enhance the existing context by distinguishing it.

The common line has to be elegance.

/wp-content/uploads/2015/09/889f77611ed02b495318f86163255053.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/053e7f44ede8051d28093fe10e75b299.jpg

清晨,正午,黄昏,匀致的混凝土地面成为光的舞台。其连续的表面与木质天花板相得益彰。

The homogeneity of the concrete floor becomes therefore the surface where images designed by the shadows are moving in a cyclically different way. They are long and intrusive in the early hours of the morning and short and marked around noon.

It is a continuous surface which accompanies us in all the environments dialoguing in a complementary way with the wooden ceiling.

/wp-content/uploads/2015/09/368248f91634f81718b06f341ebf265d.jpg

除阳台处之外,在房屋的三面墙上均匀分布大窗户。为室内带来源源不断的新鲜空气,并满足交叉通风需求。这是房屋宝贵的先天优势。

The windows, large and all equal, except from the veranda, are distributed evenly on three sides of the house.

The light enters uniformly and constantly in all the northern rooms coloring the air with blue.

On the other hand the elegance of a large moving shadow warms up the rooms placed to the east and to the south.

It is a privilege reserved for few houses.

/wp-content/uploads/2015/09/3c39e18b4cd99be4962c41520dcf63da.jpg

入口空间中具有美丽纹路的榆木也应用在图书室和厨房。榆木那珍贵特别的色彩与纹理搭配混凝土使用,更凸显出空间自然纯朴气质。

The soft and vertical grain of the elm wood is welcoming us at the entrance. We will find it again in the library and in the kitchen.

It is a beautiful and precious material for its color, its texture and its age and for which the concrete enhances the naturalness.

/wp-content/uploads/2015/09/e65e2339be767d8e9d2ea653daca88e1.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/5e9af2d16dff8976fd79b6aadc7e7def.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/8de5a6137dbc20c97bb52d26613ab566.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/94cf66fd4b98b851af1f5ea6cc4d8fec.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/745838a952d93680b56fa59bb270f8d9.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/bd5b4088114e1e3ec0b1fd21030c7cc0.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/d955eb215a7a4bb8dfaadce5a502643c.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/d69b8e3ae952941c9b6cf16418ccc759.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/23deae4371fd860ad47b97051b1701ce.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/2c4d6c3e0f946df30033cfedd3a2d706.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/1e26d44aa203d887751d1cbd1d4db77a.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/19fa4c614c3595c18be9bd41c1c468d7.jpg

/wp-content/uploads/2015/09/694c201adceab618b7364f7f582459bd.jpg

Project: duearchitetti
Photographer: Simone Bossi

MORE:   duearchitetti   ,更多关于他们:duearchitectti on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment