La Cabra by Mecanismo

A warm and cozy atmosphere combined with a complex and fluid space

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 Mecanismo 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Mecanismo on gooood.
Appreciation towards Mecanismo for providing the following description:

著名厨师Javier Aranda要求我们对他的一家米其林星级餐厅La Cabra进行改造。这并非一件容易的事情,因为Javier Aranda一方面希望保留一些代表了他烹饪理念的元素,另一方面他希望引入一种不同的饮食方式,改变原有概念的空间和氛围。

The well-known Chef Javier Aranda asked us to renovate of one of his Michelin starred restaurants, La Cabra. It wasn’t an easy task because he wanted to keep some of the elements he had introduced in the past which defined his elegant gastronomical concept. On the other hand, he was sure about changing the concepts space. He wanted to introduce a different way of eating and this entailed a total atmosphere change.

▼餐厅内部空间,interior of the restaurant

还有一个重要的原因是餐厅只能歇业三周,因为之后已经有预约好的客人。如此一来,项目必须在短暂的时间内完成。这就是我们决定从两个不同的部分入手进行操作的原因。第一个部分在三周工期之前完成,包括大部分产品的设计和制作。另一部分预制部件的安装和空间改造的工作将在工期内完成。

There was another important condition. The restaurant would only be closed for three weeks. After that time, they had confirmed reservations. For that reason, the works had to be done during this strict and short period of time. This is why we decided to organize the intervention in two different parts. The first part took place before the three weeks and consisted of the design and production of most of the elements. The other one was the actual intervention which lasted three weeks. It meant and involved installing prefabricated elements and the space modifications.

▼吧台用餐区,bar area

在项目过程中,为了控制变量和可能遇到的的限制,我们与不同的工匠合作,做了大量的新产品和样品。当正式施工日期到来时,大部分的配件已制作完等待安装。在三周的工期内,我们花了大量的时间来塑造新的空间布局,用砖覆盖承重墙并将天花板涂刷为黑色,同时在空间中安装预先制作好的构件。

Through this process we did a large number of prototypes and samples in collaboration with different craftsmen in order to control any parameters and possible constrains. When the intervention site date came, most of the work was done and was ready to be installed. We spent most of the three weeks creating the new space distribution, covering the structure walls using bricks and painting the ceilings dark. At the same time, we installed prefab elements on the space.

▼刷成黑色的天花板,ceilings are painted in dark

▼用砖覆盖承重墙,covering the structure walls with bricks

主要的改造措施是采用预制构件如吧台、不同的桌子、三种沙发、灯具和椅子。所有的东西(除了椅子)都是由mecanismo 团队根据胡桃木块形成弧形家具表面这一理念设计的。材料方面,木材与其它天然材料相结合,例如大理石用于用餐区表面,钢用于辅助构件,织物用于所有的沙发和椅子。所有的材料都是天然的并且按照用途进行安装。

The main part of the intervention was composed by prefabricated elements: bars, different tables, three sofas, lamps and chairs. Everything (except the chairs) was designed by the mecanismo team based on the same concept, a wooden walnut brick pattern which generates curved furniture surfaces. As for the materials, wood is combined with other natural materials like marble for eating surfaces, steel was used in auxiliary elements, and fabric upholstered all the sofas and chair seats. All of materials are natural and were installed in a way that didn‘t feel alien for the used purposed.

▼木材与其它天然材料结合,wood is combined with other natural materials

▼胡桃木块形成弧形家具表面,a wooden walnut brick pattern which generates curved furniture surfaces

▼柔软的织物用于沙发和椅子,fabric upholstered all the sofas and chair seats

▼大理石用于用餐区表面,marble used on eating surfaces

▼钢用作辅助元素, steel was used in auxiliary elements

光线是这个项目最重要的元素,是营造全新和温暖氛围的重要方式。为了达到这个目的,我们按照相同的设计概念与材料,设计了两种悬挂灯具。改造的最终结果是营造了一个复杂且流动性的空间,充满了温暖舒适的气氛。

▼符合整体设计概念与用材的悬挂灯具,suspended lamps using the same concept and materials

Lighting was one of the most important aspects in the project. It was an essential way for creating a new and warmed atmosphere. In order to get this ambience, we designed two kinds of suspended lamps using the same concept and materials as in the rest of the elements. The result of the renovation is a warm and cozy atmosphere combined with a complex and fluid space.

▼平面图,plan

More:Mecanismo。更多关于他们:Mecanismo on gooood

Post a Comment