Interior Design of Geijoeng Concept Store, China by Studio 10

To explore the interactivity between materials, light transmission, refraction, reflection, and fabric

Project Specs

Design:
Location:

来自 十间设计工作室 对gooood的分享。更多关于他们: Studio 10 on gooood
Appreciation towards Studio 10 for providing the following description:

Studio 10近期为原创极简主义女装品牌幾樣设计完成的海岸城概念店室内设计试图探讨建筑材料中光的透射、折射、反射与织物的互动关系。

Geijoeng, a Chinese minimalist womenswear brand recently opened its doors in Coastal City. The interior design explores the interactivity between materials, light transmission, refraction, reflection, and fabric.

▼项目概览,overview ©张超

在这个120平米的空间中,通过反射、半透明及透明材料的叠加和运用,搭配Kvadrat RafSimons系列灰绿色绒布垂帘及柔和细腻的人工照明,Studio 10希望创造出丰富的空间层次和空灵的空间维度,与品牌极少主义而富有灵气的概念精髓暗合,也与其秋冬系列以羊毛、羊绒、丝绒、灯芯绒等富有质感的厚重织物为主的材质形成反差对比。

▼入口通道,the entrance corridor ©张超

In this 120-square-meter space, through the use and layering of reflective, translucent and transparent materials combined with Kvadrat RafSimons’s green velour curtain and calibrated artificial lighting, Studio 10 wishes to create rich spatial hierarchy and ghostly spatial dimensions that coincides with Geijoeng’s minimalist and euphoric essence while contrasting with their Fall/Winter Collection of silk, wool, cashmere, velvet, and other rich texture of heavy textile.

▼室内概览,interior view ©张超

▼材料的叠加,the layering of  materials ©张超

入口橱窗地面和通道以玻璃砖铺就,底部隐约衬出幾樣特有的灰绿色漆,与侧壁的半反射玻璃、背景淡蓝色透明玻璃砖矮墙和镜面吊顶产生重叠和投影。

The entrance corridor and window display are paved with glass bricks, beneath it vaguely peeks the Geijoeng greyish-green paint, the combination of the semi-reflective glass wall, half glass brick wall in the background and mirrored dropped ceiling illudes new compositions and projections of the space.

▼入口细部,entrance detailed view ©张超

沿通道绕过玻璃砖墙步入铺内,整个空间沿墙面铺满了灯芯纹U型玻璃,背衬银色镜面材质,经过折射和反射隐约透出淡淡的绿。

Through the corridor, passing the glass brick wall and into the store, channel glass is used along the walls, behind it lies silver mirrored material allowing hints of green to refract and reflect throughout the space.

▼主展示空间,main display area ©张超

由透明亚克力空心管排列围合而成的更衣室仿若漂浮在空间中的一方小舞台,亚克力圆管背衬品牌特有的灰绿色绒布垂帘,保证试衣间私密性的同时亦兼具舞台幕布功能;垂帘在更衣室不使用时完全拉开,更衣室内外隐约可见,暧昧而富有戏剧性。

The acrylic-tube- enclosed fitting room is placed carefully in the middle of the space in the same manner of that of a small stage, inside it hangs the green velour curtain to ensure privacy as well as exuding performance like purposes; when the curtain is opened, the interior and exterior of the fitting room is faintly visible creating theatrical effect and drama.

▼从更衣室望向展示区,view to the display area from the fitting room ©张超

▼亚克力圆管背衬品牌特有的灰绿色绒布垂帘, inside the fitting room hangs the green velour curtain ©张超

▼从更衣室望向柜台,view to the counter from the fitting room ©张超

▼更衣室墙面细部,fitting room wall detailed view ©张超

店铺内挂衣杆均采用定制磨砂亚克力棒,以银色脚手架金属连接件组装成高低、角度均可调节的高适应性服装展示系统;亚克力立杆底部固定于绿色大理石基座上,后者根据功能需要尺寸不一,可以兼做展示台、座凳或置物台等。

All garment hanging system is made of custom frosted acrylic rods connected with silver scaffolding metal joint that are highly adjustable and adaptable. The acrylic rods are set in a green marble base, which vary in size depending on their functionality as some are used as a display stand, bench or storage platform.

▼挂衣杆采用定制磨砂亚克力棒制成,the garment hanging system is made of custom frosted acrylic rods ©张超

▼亚克力立杆底部固定于绿色大理石基座上,the acrylic rods are set in a green marble base ©张超

店内地面铺设定制的灰绿色水磨石,嵌有大块的墨绿色和白色大理石骨料,体现了品牌对材质和工艺的极致追求。

The interior flooring is paved with custom greyish-green terrazzo embedded with large dark green and white marble aggregate, embodying the brand’s determination in material and craftsmanship.

▼大理石基座和水磨石地面,the marble base and the terrazzo floor ©张超

▼地面细部,flooring detail ©张超

甲方幾樣团队在项目的设计和执行过程中与Studio 10进行了紧密的合作。

The client team GEIJOENG worked closely with Studio 10 throughout the design and execution of the project.

▼室内细部,details ©张超

▼平面图,plan ©Studio 10

▼立面图,elevations ©Studio 10

项目名称: 幾樣概念店室内设计
设计方:Studio 10
公司网站:https://www.studio10.co/
联系邮箱:info@studio10.co
项目设计 & 完成年份:2019.08 & 2019.10
设计主创:周实
设计团队:Cristina Moreno Cabello,黄安,莫纯煇,黄子夏,于越(实习),陈菲菲(项目助理),包嘉晓(项目助理)
项目地址:广东省深圳市南山区文心五路33号海岸城二层263号商铺
建筑面积:120平米
摄影版权:张超
客户:幾樣GEIJOENG
品牌: 1.水磨石: 后象有品
2.轨道射灯(橱窗区):Viabizzuno
3.绿色平绒布料:Kvadrat

More:十间设计工作室。更多关于他们: Studio 10 on gooood

Post a Comment