Interior Design of CityHub Rotterdam by Studio Modijefsky

A new interactive hotel for the digital native

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 Studio Modijefsky 对gooood的分享。 更多关于他们:Studio Modijefsky on gooood. Appreciation towards Studio Modijefsky for providing the following description:

该项目所在的Witte de Withstraat大街是鹿特丹最热闹和最著名的街道之一。CityHub将位于街道上的三座既有建筑改造为其旗下第二家互动式酒店,旨在服务数字化时代的居住者。熟悉CityHub理念的人大概已经猜到这又是一家“不合标准”的酒店。传统的客房被代替以未来风格的卧室单元或舱体,其目的是为“数字化”的人群提供全天候的交互式空间。

Witte de Withstraat, one of Rotterdam’s liveliest and well-known streets, has a new resident. CityHub have modified three existing buildings on the street to create the second of their new, fresh and interactive hotels for the digital native. Those who are familiar with the CityHub concept will already know that it is no standard hotel. Typical rooms are replaced with futuristic sleeping unit or hubs. The hubs are aimed at a generation with a digital lifestyle, who make the most out of the interactive features and enjoy being connected 24/7 .

▼酒店外观,exterior view

除了满足旅舍所必须的便捷度,这里还是一个融合了酒店舒适度与集体归属感的场所。交互式的属性使宾客可以随时前往酒店并自行办理入住,随心所欲地享受自己的空间。酒店所处的位置为室内空间的设计提供了灵感。原有的墙壁和饰面被保留下来并搭配以新的材料,将三栋相邻的建筑巧妙地统一为一个整体,同时保持了各自的特征。CityHub的用色方案为每栋建筑创造了独特的氛围,使宾客在穿越室内空间的过程中感受到不同区域的变化。

It is a place where the comfort of a hotel merges with the feeling of belonging to a community, not to mention the convenience of a hostel. The interactive nature of the hotel allows guests to arrive at any time, check themselves in and enjoy the space whenever and however they desire. It is the Hubs location and concept that has provided the inspiration for the building’s new interior design. Through preserving traces of the old walls and finishes and combining them with a new material palette, the three adjacent buildings have been cleverly merged to allow each to retain their individuality. The use of the CityHub colour scheme creates a unique ambiance in each building which makes the visitor aware of entering a new part while moving through the interior.

▼入口立面,entrance facade

每个楼层的色彩会在光线的影响下产生亮度的变化。随着太阳的移动,室内的色彩会按照从高到低的顺序逐渐变浅。为了实现这种效果,每层楼的天花都采用了一个特定的基色,然后再通过灰度的增加来制造渐变的墙面。地面上也铺设了色调不同的灰色纹理地毯。具有不同主题色彩的空间分布在每个楼层,将白色的舱体凸显出来。

The intensity of the colour changes on each floor , using daylight as a guide to ensure contrast . As sunlight moves through the building , the interior colours on each floor take a lighter hue to create a distinctive, lightening colour palette as you descend floor by floor. To achieve this effect a base colour has been chosen for the ceiling and is mixed with tones of grey to create the gradient for wall finishes. The floor carpet is a mix of coloured thread with varying grey tones. The coloured themed spaces in each building and on each level, emphasize the white hubs and highlight them in their surroundings.

▼酒店大堂,客人可通过数字化的白色服务台自行办理入住,lobby, where  the digital check-in point locates in

▼自助酒吧,self-service bar

走进酒店大堂,客人会迅速被一个巨大的白色物体所吸引。这是一个数字化的服务台,其上方的装置在天花板处形成数条灯带,将客人带往酒店的不同的区域。简洁而优雅的LED灯带以不同的形态延伸于走廊和楼梯间内,成为显著而连续的导航系统。灯光在天花板的反射或过滤下为室内空间带来独特的氛围。

▼服务台上方的装置在天花板处形成数条灯带,将客人带往酒店的不同的区域, the element turns into a chandelier on the ceiling, splitting into several different light lines that guide guests throughout the entire building

As visitors walk into the hotel lobby , a large white object draws their attention. Forming the digital check-in point, this element turns into a chandelier on the ceiling, splitting into several different light lines that guide guests throughout the entire building . Simple , elegant LED profiles with various shapes attached underneath continue above every corridor and staircase . This unusual, stretched-out, linear chandelier acts as a way finding sign and connects all the buildings . The light is reflected towards the ceiling or filtered to highlight accents in the interior.

▼LED灯带构成显著而连续的导航系统,simple , elegant LED profiles with various shapes attached underneath continue above every corridor and staircase

   

首层的下沉空间是一个充满活力的休闲区,呼应了Witte de Withstraat大街的热闹景象。室内设计引入了街头风格,将附近建筑中别致的灯光、纹理和色彩融合在一起。由储物柜构成的海绿色墙壁与室内空间形成了无缝式的衔接,地面上铺设的瓷砖反射出天花板的影子,墙面的色彩则与贯穿酒店的用色方案形成呼应,对应着最浅色的部分。

The lower ground floor level is occupied by a hangout seating area – a lively space influenced by the urban surrounding of the ‘Witte de Withstraat’. The street style has been brought in to the interior and fused with quirky lighting elements, textures and colour schemes of the nearby buildings. Sea green wall made of lockers seamlessly merges with the interior, floor tiles reflect the shade of the ceiling, while colours used on the walls replicate the lightest hues used throughout the hotel.

▼位于首层下沉空间的休闲区,lounge on the lower ground floor level

▼室内设计引入了街头风格,将附近建筑中别致的灯光、纹理和色彩融合在一起,the street style has been brought in to the interior and fused with quirky lighting elements, textures and colour schemes of the nearby buildings

▼室内细部,interior detailed view

   

▼楼梯,staircase

标识系统在设计中起到了十分重要的作用。墙壁上引人注目的短语为酒店赋予了友好热情的属性,在呼应周边环境的同时不断将路人吸引进来,鼓励他们体验这一独特的空间。客人们可以在自助式的酒吧里为自己倒一杯啤酒,或者与其他的客人偶遇聊天。长椅、书桌和服务台倒映在天花板的镜面,客人们可以从服务台获得关于城市景点和活动的信息。

Signing , inspired by overlay of different materials in the existing buildings, plays a big role in the design. With catchy phrases applied on the walls , the building itself becomes a friendly host, referencing urban surroundings and inviting every passerby to step inside and experience the space. Hotel guests are welcomed to pour themselves a beer at a wooden self-service bar and meet other hub residents. A mirror ceiling reflects the benches, work tables and host station, where the city host directs the travelers with insider tips on what to do and see in the city.

▼墙壁上引人注目的短语为酒店赋予了友好热情的属性,with catchy phrases applied on the walls , the building itself becomes a friendly host

   

   

室内设计的层次感不仅体现在各种各样的材料上,更体现在特别定制的家具当中。其中浴室便是一个最好的例子:定制的洗手池和壁橱覆盖了既有窗户的一部分,在不干扰视野的情况下为旧的结构赋予了新的层次。浴室的墙面采用了蓝色或粉色,突破了传统的性别观念。种类丰富的瓷砖和饰面呼应了其所在建筑的整体用色方案,带来新鲜而有趣的空间体验。在定制洗手池和镜子细部的补充下,这些公共空间被赋予了精致的个性化特质。

The interior of the building is heavily layered, using not only various layers of materials, but also custom-made elements. The best example of this approach can be found in bathrooms, where bespoke sinks and wall cabinets partly cover the existing windows. Without blocking the view, a new layer is created over the old structure of the building. Bathroom finishes colours vary from blue to pink and go against gender stereotypes . With various tile types and finishes, the colour schemes represent each of three buildings they are in and give spaces a fresh and playful identity. Completed with custom sink elements and mirror details, these common spaces are filled with sophisticated personal touches.

▼多彩的空间用色凸显出白色的“舱体”,the coloured themed spaces in each building and on each level, emphasize the white hubs and highlight them in their surroundings

▼走廊,corridor

   

▼“舱体细部”,hub detail

▼交通空间细部,circulation detailed view

   

▼洗手间,washroom

酒店的室内设计使建筑和居住在其中的客人与外面的街道及城市形成了连接。渐变的色彩吸引着人们来探索这一数字化的空间,使人们不经意间看到位于上方的私人“舱体”。设计团队在熙熙攘攘的Witte de Withstraat大街上构建出一个充满魅力的场所,为数字化的新人类提供了闲逛和交流的空间,同时也将街上行人的目光迅速地吸引过来。

The interior design of the new CityHub Rotterdam connects the building and its inhabitants with both the street outside and the city beyond. Its gradient colours spilling out, drawing attention to the bustling digital lobby and vibrant hangout while also giving a glimpse to private hubs and lives that lie above. The design team at Studio Modijefsky have created an alluring addition to the energetic street vibe of Witte de Withstraat. A place where the tech savvy millennials can hang out and connect , while those on the street can peek into the CityHub world from outside.

▼ CityHub酒店在Witte de Withstraat大街上成为充满魅力的存在,an alluring addition to the energetic street vibe of Witte de Withstraat

▼酒店标识,hotel sign

▼地下一层平面图,lower ground floor plan

▼首层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

▼三层平面图,second floor plan

▼四层平面图,third floor plan

Location: Rotterdam, The Netherlands
Program: hotel
Assignment: interior design
Status: realized April 2018
Size: 1.683 m ²
Client: Sem Schuurkes and Pieter van Tilburg
Design: Studio Modijefsky; Esther Stam, Moene van Werven, Natalia Nikolopoulou, Sophie van Heijningen, Zahra Rajaei, Camille Bilon, Kleoniki Fotiadou
Photography: Maarten Willemstein

More:Studio Modijefsky 更多关于他们:Studio Modijefsky on gooood

Post a Comment