HUI Whisky & Cocktail Bar, China by Zen-In Architects

Indoor is outdoor

Project Specs

Location:

感谢 介隐建筑 予 gooood分享以下内容。更多关于他们:Zen-In Architects on gooood
Appreciation towards Zen-In Architects for providing the following description:

HUI酒吧(HUI Whisky & Cocktail Bar)位于河北省秦皇岛市阿那亚六期17号楼底商,紧邻园区道路,靠近沙丘美术馆。初次跟甲方接触的时候,她跟我说:“我爱喝酒,我希望这里是一个属于大家的空间,希望这里是一个有着不同感受的威士忌酒吧。”后来又了解到,甲方希望在这里是轻松和自由的场所,也是一个充满感知与矛盾的场所,更是一个酒文化传递的场所。

HUI Whisky & Cocktail Bar is located at the bottom of Building 17, Anaya Phase 6, Qinhuangdao, Hebei Province, and is close to the Park Road and the Dune Art Museum. When I first made contact with Party A, she said to me: “I love to drink, and I hope here is a space for everyone, and I hope it is a whisky bar with different feelings.” Later, I learned that Party A hopes here to be a relaxed and free place, but also a place full of perception and contradictions. Moreover, here is a place for the exchange of wine culture.

▼酒吧外观,external view © 王峻

 

01
【空间场地】 – 每一个场地更新都是重新开始的生命
[Space Field]  – Every updated site is a renewed life

初次来到场地的时候,发现场地的特点十分的明确和强烈,外立面拱形的门窗不同于周边的建筑,它很独立且自身语言明确,在毛坯的状态下,我们认为它的状态更好,室内跟室外没有明显的界限,空间感也十分流畅;进入室内,空间被承重墙体明显的划分成两部分,一个大小两个空间,整体空间又有明显的轴线和对称性,因此我们希望同它原有的特性入手,保留这些初始感受。我们将室外空间的状态延续到室内空间,使其室内室外化,模糊室内外的状态。

When we first came to the site, we found that the arched doors and windows are different from the surrounding buildings. They are independent and unique. In the blank condition, there is no obvious boundary between indoor and outdoor, and the space sense is very smooth. After entering the interior, the space is obviously divided into two parts of the same size, and the overall space have obvious axis and symmetry, so we hope to start with its original characteristics and retain these original feelings. We continue the state of outdoor space to the indoor space, make its indoor have the same atmosphere as the outdoor, so that we can fade out the sense of difference of indoor and outdoor.

▼现状图,current status © LIUYU

▼概念分析,concept analysis © 介隐建筑

 

02
【立面】
[Facade]

在建筑立面上我们保持了最初的拱形元素,并将拱形也应用于室内,立面有着均衡性与特殊性,入口拱形标志着方位和重要程度,也在空间的对称轴上,其中一个拱形窗户为吧台和室外客人的互动区,另一个拱形窗户则相对安静,框景于包间的区域。从整体比例出发,我们将三个拱形的高度都高于原有的洞口,入口处的拱形为细高的比例,区别于窗户的区域,而窗户的拱形做了内外两层的长虹玻璃,使其在白天和夜晚的时候表达的表情是不同的。

On the building facade, we maintained the original arch elements, and applied the arch to the interior. The facade has a characteristic of balance and particularity, the entrance arch marks the orientation and importance, and it also lies on the symmetry axis of space. One of the arched window is the interactive area of the bar and outdoor guests, while the other one is relatively quiet, framed in the private room. From the perception of overall proportion, we put the height of the three arches above the original opening. The arch of the entrance is of fine and high proportion, which is different from the area of the window. And the arch of the window is made of two layers of Changhong glass within the inside and outside, so that its expression during the day and night is different.

▼入口立面,entrance facade © 王峻

 

03
【从感受到空间,从空间到材质】 – 自下而上的思考与自上而下的思考
[From feelings to the space, from the space to material] – bottom-up thinking and top-down thinking .

我们讨论了很多次关于威士忌酒的认识、跟甲方沟通去了解内心的想法和共识,以及我们相互都希望未来这里是怎样的一个场所和感受,总结出四个关键词:沉淀、宁静、回味、错觉,从这几点出发,我们将感受融入到空间之中,从而对应出现了粗糙、素雅、反射、对比这几种状态,因此地面选用了青砖和水泥自流平,从室外延伸到室内,青砖地面位于中心将空间轴线隐隐的表达出来,吧台应用了青砖为主体;微水泥和肌理漆则用于墙面,粗糙的材质呈现一种室外的质感。同时我们在室内也用了镜面不锈钢,去表达空间场景的反射和扭曲,同青砖等粗糙材质形成了完全不同的对比,拉大不同质感的张力和感受。

We have discussed many times about the whiskey wine understanding, through communicating with Party A to understand the inner thoughts and consensus, and what a place and feeling we all want each other in the future, we sum up four key words: precipitation, tranquility, aftertaste, and illusion. From these points, we incorporate our feelings into the space, then conditions of rough, simplicity, reflection and contrast appear. Therefore, the ground is selected of blue brick and cement self-flow flat, extending from the outdoor to the indoor. The blue brick floor which is located in the center of the space axis is faintly expressed. The bar desk applies the blue brick as the main body, while Micro cement and muscle paint are used for walls, so that the rough material presents an outdoor texture. At the same time, we also used mirror stainless steel indoor, in order to express the reflection and distortion of the space scene. Formed a completely different contrast with the blue brick and other rough materials, broaden the tension and feeling of different texture.

▼室内概览,overall view of the interior © 王峻

▼青砖与镜面不锈钢形成对比 © 王峻
the blue brick contrasts with the mirror stainless steel

 

04
【功能与序列】 – 公共与私密、室内与室外的对比与统一
[Function and Sequence]  – public and private, unity and comparison of indoor and outdoor

原有空间被墙体分为了开阔和狭窄的两个部分,因此我们将空间分为了公共空间既大厅/广场和半私密公建既包间,为了让空间边界更清晰以及序列感更强烈,我们新建了两堵不连续的墙体,新建墙体均以镜面不锈钢饰面,原有墙体则以肌理漆饰面,将新旧明显的区分开。在大厅中我们分别从空间最大化、原有空间序列、运营角度探讨了吧台的几种方式,最终还是选择将吧台设置在一侧,尊重原有的空间属性。

▼功能分析,function analysis © 介隐建筑

The original space is divided into open and narrow parts, so we divide the space into the public space with hall / square and half private public rooms. In order to make the space boundary clearer and stronger sequence sense, we built two discontinuous wall. New walls are all built with mirror stainless steel, while the original wall is covered with texture paint, so that we can obviously distinguish the old and the new. In the hall, we discussed several ways of the bar from the perspective of space maximization, the original space sequence and operation. Finally, we chose to set the bar on one side to show respect for the original space attributes.

▼新建墙体均以镜面不锈钢饰面,new walls are all built with mirror stainless steel © 王峻

▼吧台立面,facade of the bar © 王峻

 

05
【线索与质感】
[Thread and texture]

在整个设计中隐含了五条线性线索和不同质感,这些线索在空间的同一个方向,并一起形成一种速度感,这些线索分别是大厅的地面——青砖、长吧台——青砖和岩板、酒架——柚木、长条灯——金属、顶部装置——镜面不锈钢,酒架,吧台、长条灯承载了功能性,青砖地面具有暗示和引导性,将室外材质引入室内,并强调空间轴线,顶部装置将一些管线藏在其中,同时设置了线性灯带,弧形的装置将画面进行反射和扭曲,使空间充满了更多的戏剧性。

The whole design implies five linear threads and different textures. These clues are in the same direction of the space, and together form a sense of speed. These clues are the floor—brick of the hall, long bar—brick and rock slabs, wine frame—teak, strip lamp—metal, top device—mirror stainless steel, wine rack. Bar shelves and long lights carry functionality. Blue brick floor has meaning of implication and guidance, introducing outdoor materials into the indoor, and it also emphasizes the spatial axis. The top unit hides some pipelines in them. The linear light belt is also set up, so that the arc-shaped device reflects and distorts the picture, filling the space with more drama.

▼包间,rooms © 王峻

▼空间辅以不同配饰 © 王峻
the space is supplemented by different decorations

▼家居细部,details of the furniture © 王峻

▼ 平面图与轴测分解图,floor plan and exploded axon © 介隐建筑

▼剖透视图,sectional perspective © 介隐建筑

项目名称:阿那亚HUI酒吧(HUI Whisky & Cocktail Bar)
项目地点:河北省秦皇岛南戴河阿那亚六期17号楼底商
设计公司:介隐建筑事务所
公司网站:www.zen-in.cn
联系邮箱:ray@zen-in.cn

主创设计师:刘钰、沈圣喆
设计团队:孟雪源、张超凡、肖惠敏
完成时间:2021.03
项目面积:120㎡
材料:青砖、自流平、柚木、镜面不锈钢、不锈钢
监理:焦亮
摄影师: 王峻

Project Name: HUI Whisky & Cocktail Bar
Project Address: Building 17, Annaya Phase 6, Nandaihe, Qinhuangdao, Hebei Province
Architect’s Firm:Zen-In Architects
Website: www.zen-in.cn
Contact Email: ray@zen-in.cn
Leader Designer:Yu Liu, Shengzhe Shen
Designer Team: Xueyuan Meng、Chaofan Zhang、Huimin Xiao
Completion Time: 2021.03
Area: 120㎡
Material:Bricks、Concrete self leveling、Teak、Mirror stainless steel
Supervior:Liang Jiao
Photographer:Jun Wang

More:  介隐建筑     更多关于他们:Zen-In Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment