House in Asahiku / Coo Planning

Different scenery and seasons flow in the small houses in the four seasons.

Project Specs

Location:
Tags:

非常感谢 Coo Planning 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们: Coo Plannning on gooood
Appreciation towards Coo Planning for providing the following description:

该住宅位于大阪的一处住宅区域内,那里仍然保留着大阪传统的联排住宅。

该住宅夹在周围两栋建筑之间,前面是一条狭窄的街道,因此设计主要考虑了如何最大程度地将光线引入室内。

住宅包括浴室、主卧、儿童房、内部庭院、外部庭院、客厅以及厨房。整个矩形平面被划分为三个部分。住宅两侧的内外庭院中部是房间区域。因此房间直接面向内部庭院或外部庭院。内部庭院可以为室内带来更多的光线;而同样出于获取光源的目的,室外庭院为开放式格局,未设屋顶。不同高度的房间面向提供光线的“空白区域”。

空白区域的光线更好地展现了建筑材料的特质。不同的景色和时节在小小的住宅内四季流转。

It is built in the residential section where the traditional row-house in Osaka remains.

The plan is completed while considering how available light would be taken in the conditions on which the methods of three are sandwiched by the neighboring house, and the residence is built by the other side on a narrow front road.

The whole consists of places equipped with a water supply, master bedrooms, and child’s rooms (free room) including an inside court, an outside court, living, and a kitchen.

The plane of a siteful of a rectangle is divided into three.The simple composition which sandwiches each room on an “inside court” and an “outside court” is taken. As a result, the room facing an inside court, an outside court, and the coat outside indoor is produced. The inside court considered building the space of the space which feels light also for the limited inside as a place of inside with a well as a place of the outside where an outside court does not have a roof. The room where a size differs from height faces “unfilled space.”

The light of unfilled space expresses the expression of a material more richly.

I regard that various scenery and time can weave in also into a small residence as if it can express in this residence.

/wp-content/uploads/2014/09/_c_0pAl8P6XZpSl-hEUL5_Vcjx2jFlOkSRutEk1drH-L3QMQvOvG3r2t1rtKwvYB4ohUcQV7WYWfIdauWZQxlHeGsfXCH5fC_43.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_uHkRZmsUnIMJHKFP4nrFUWcj55Nn3Qt-6P9qiZUMcZhERIv4qYEGWZgeFF1L63Ycbjtxz0qkJCOcqs6Ac8wy018g8XZUoD7o.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_Wm70bYMfFWfRgSd5w_tRMABMMldtmVIq5b-DGkTG8a7M7njWumjyyZaUhxBBve_qtdhqj2fAid2z5cAmg4PrP61j3UI1Qx0y.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_8N3j-KfuyFVyz_3pD2gbR2JnDMdeCnCPFZB5wuQu-Yi2ReVLa3Otu0GLgqKgzdFxMh3eOPZb_TeEkGHVe7BotVyUeTlPj2n8.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_a-eHFMsfcvSLfj7nVRH1y_sHu8dxOoqOkWw8hwr5-KjzgkhuATjV5BIfU_zON0_v0o4HMqsFjcaHGEYJLJHo34mrY-Z0Rq9F.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_Cyqst6-lJqvloOIjxbi28D8mrK0nWm8wNnyHvSFCg41o0TBaZeAlBUUpM1KWpA0apbbL6534ZyppCNrkDQdyAuzQW8rGF8t_.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_gREt3FoXEIpXw7BcWRnu3jTyYl7gxpKhU2AC8rt9zzvhtpzaCWKrWU72JWNANjGFCXjAZzNBuYmfZmBQWn--aaZVBan77NLV.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_DDhE2GJKzUWFuhXJAiULAEJNKcJUVaWExp4kTWESsaJEQvqoHBLGkGtjXrodD2hkds6kC-H-169oCiOes8MNpxH4DFgWertm.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_xTCgKf5PJld8Wrkq3K3y0W8yvcdFeg8E1Yz-wf0aNC-HIuODf0dFMGmNVvYnYy7tMqsDYTQp2NG0qeR-35UzfxPqqlzGEfsD.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_BizqKZJoXDMbQwAXyGw7swuUdVI7uuFgFg15Pu6LfoGY9ts39qGYAA7mrK0eZ-r_RzXFO1C5zWlspF5AlF-hl1_0WWxFK3VP.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_sHKh2IcXRNFqnEhzbsYeokZzYscpFiGxHEfZbafgfYmBnfVdOJADfv0ptuDNzJyd3jG7AM_TXdcyfUstku8CqAZzTvRpWmeJ.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_Y5uY_CDtj7veyEwQZE91ezbVh8lIamPbvBUOlk0KmG_qETLqX7Zd3y7fDDbqODtBoF12zUAwAj5emHHymldMTMV2OqLefnyO.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_jzTdW8pzN0ZPXU0YVl1vIwgOa6pjG_H2Nc5orWFLZu1CFeVoQq6ULUfZkWxeE-7p4oLjeQND8JYJedo2G1E4EAyFBJCo-0_X.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_0cAfptQyCykmDZswpADj6iNwijO3rYJEA2bPsJixymNtoz_AlOD9fD2U0wfynb5jDh9vSkvvxMncflkevZj0slJn4Y_fsIsj.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_wb18ABC8mF9gPLcmCIQ5Ob7NiO8Am_A8IPfblaofntbtqFCjfGHuv22s1kCpeSZMxqNkorZgp3T6Ma9yf82QfR2HeFhn0bho.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_IwPeAIH5bhqF6sD2r2qIPw7FzTugCTeVZ6zNEgvaFLpVQOBz2GEE6Dym3t-vMWvNeFaHR7lz2rfRG3E6bKZK8vzR6JKif_MX.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_wru4Ju54jpSjog-As37ssZuZYi85ErFRqyGSKIkaLOPicQw0tg6I40u9HVQUxNPtFolwt5tzX_o2i2E66Y1ma2SPIJehifOA.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_k9s_pNXiiIhI5Jn5WCkXzp2HrptGbbU-xNRFmg7cF4zu3CJ2aeLUw1AuG-ONnmJEAQfF1F816alU4g6tbML_vUfQ3wcd5gFg.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_8OXVrvc-r1uDtfapn9_5eZSiuKuzAv9pBhgYmsN4ephqTNW-TvM4uLnMZrxIGNzdDh8y3Fg1JNjZHJyEVHMaioTuW16i3fll.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_8tvdo_4sZZq56G82_YcVrPkfRucuSLaTB6WQpBi-pVdY93ru9XiLb9IuYRdAbNAJHs0WR-1j-sKXHMW3gprhigkUtR-VLX-G.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_EWOPF2cJGmqftIVUv2Lzj0xU1k14SjiOVpOZzNw6z75Xnbexf3BRJZTZ_bdI5sVcXgXeLwAASNawARSI_MPavWN7HDkYgqkA.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_ynIvy6DXoQ9qFCuDdvRLdeUR4ilhEvIBGIcbxCy8wUSiWUuhlXrngrsrL15nk4MIEWzCEM0phfmh357BmxfRbBXTPSNxiQCc.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_c9PJJ0zFFzRcfvIgx5_lJPeDURSDQAjis3HrpMGVi8tv653b9Mtzc8ntBn2f9nqdrBuGI9EKkRYYShv4jqRxWASUfQQdqcUw.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_JhkZVW_2Qbn6xArl1rPW9ziNKrPtpuJJn5wcuEO3VpuTKnVMm_DUoOQW8Y3jpJ3QeumtobTSGG9X1bF4v3E7N8uFsx3NB8DH.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_7-IppWu8_7F6mQQY5FSa4oPG80fYxzKKeksuKxMwDKAqhOFGET9wH_dSxeKm3Ql7QKpJnExc9EnwtLoOTzMNJba5ON-Giqch.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_oY34dfZMeIQ0Wz85bA0BIsx9krieVixpuS7xxIMM6hYSpwvjarC48lOMrx5mmEPSEg-Yc0qd7wK-U7JEKGaWS6a9Xp271TEq.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_39GhlMsnLIm6S9qRpfhvRreN0776QO6j4LorDVh29TnVhkWZ_KyUOuKwNh_hl6dnUkOEMctLzF9QQbqvVUec-zx7qU9G-u70.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_5CLGFJAgzmX2wg30y72p54_5GQ6HWnSZBU3loSaURN2GwJPiXt6oBJrg-AOAqt_OUjFj0SxR-gZz_MXVCmVR9WMBQ8BpDFSD.jpg

『Architectural outline』 Project Fact Sheet
Project name: House in Asahiku
Location of site: Osaka , Japan
Site area:  123.65 m2
Building area:   55.37㎡
Total floor area:    98.11m2
Type of Construction:  wood frame two stories
Program: House
Project by : Coo Planning
Principal designer: Akiyoshi Nakao
Design period:2011.10ー2012.11
Construction period:2012.12ー2013.5
HP:http://www.cooplanning.com  
Construction company: kk-Soken
Sub-Construction: Kobe-Style-kitchen , SanwaCompany , Tform , DAIKO
client:   Single family residence(couple)
Photographer:  Yuko Tada

 -Material-
Floor: Flooring(Nature OilFinish) , Carpet , 300×300Taile
Wall: Japanese Larch Plywood , Wallpaper
Ceiling: Japanese Larch Plywood , Wallpaper

MORE:Coo Planning,更多关于他们: Coo Plannning on gooood

Post a Comment