Gym Loft by eklund_terbeek architects

Transformation of a gymnastics building into unique homes

Project Specs

Location:

感谢 eklund_terbeek architects 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们,请至:eklund_terbeek architects on gooood
Appreciation towards eklund_terbeek architects for providing the following description:

Gym阁楼公寓位于荷兰鹿特丹北部,在一栋20世纪早期建造的校园体育馆建筑内。Eklund_terbeek建筑事务所负责将这栋破旧的建筑改造为七套独特的居住空间。阁楼式的公寓打造了一处包含舞蹈和剧场区域的创意家庭空间,占据了首层健身房和相邻的服务空间。空间组织方式主要取决于场地光线和私密性的限制因素。公寓三面朝向公共区域,立面上保留的大面积壁画让建筑开窗受到了很大的限制。

The Gym Loft is situated in the former gymnastics building of an early 20th century school complex in Rotterdam North, the Netherlands. Eklund_terbeek architects were responsible for the transformation of the dilapidated buildings into seven unique homes. This loft-like apartment, for a creative family involved with dance and theatre, occupies the ground floor gym room and its adjacent service spaces. Its spatial organization is largely determined by the limitations of the site in terms of light and privacy. Three sides are facing the public domain and due to the preservation of a large existing mural on the side façade, the possibilities for adding windows were limited.

▼公寓内部,interior of the loft

建筑师拆除了20世纪70年代的扩建部分,为小花园腾出空间并增加了一系列新的窗洞开口。厨房与小休息区直接与花园相连。大面积的开放式起居空间根据建筑原有特征进行设计:内部采用具有纪念性的拱形窗户。开放空间中的封闭体量容纳了私密性的房间。儿童房位于首层,包含两间双层高的独立卧室和共享穿越游戏室及洗手间。儿童区的上方是安静隐蔽的主卧室,配备有单独的卫生间。通过平台和巨大的悬浮楼梯,人们可以从起居室进入夹层空间。厨房后隐藏的小楼梯为内部提供了第二条通道,形成了公寓内立体环形交通系统。

▼内部采用具有纪念性的拱形窗户,the set of monumental arched windows

An extension from the 1970ies is demolished to make room for a small garden and make it possible to add a series of new openings. Directly connected to the garden the kitchen and a small lounge area are situated. The large open living space is positioned by the main original feature of the building; the set of monumental arched windows. A closed volume in the open space contains the private rooms. The children’s quarter on the ground floor has two separate, partly double height bedrooms and a shared walk-through playroom and bathroom. On top of the children’s area the calm and secluded master bedroom with en suite bathroom is situated. This entresol level is accessed from the living room via a podium and a monumental floating stairs. A smaller hidden staircase behind the kitchen provides a secondary access route and enables a three dimensional circular promenade through the apartment.

▼厨房及用餐区,kitchen and dinning area

▼厨房、小休息区直接与花园相连,directly connected to the garden, the kitchen and a small lounge area are situated

▼厨房后隐藏的小楼梯为内部提供了第二条通道,形成了公寓内立体环形交通系统,a smaller hidden staircase behind the kitchen provides a secondary access route and enables a three dimensional circular promenade through the apartment

空间独特的尺度需要建筑师采取一系列特殊的措施。原有横梁尺度加大,与阳台、平台和厨房中岛一起形成了一个水平向的动态组合,将公寓的不同部分连接在一起,突显视线关系并加强空间动线。公寓内色调明快简洁,图案作为局部装饰。墙面、天花板和横梁都涂刷为白色,天花板部分覆盖着吸音石膏板,既增添了内部纹理特征又为大面积空间带来了优良的声效。采用橡木的内部元素如漂浮的楼梯、墙面板为人们带来了温暖感与连续感。长长的厨房中岛采用白色carrara大理石台面,为空间增加了精妙的白色和浅灰色调。上层主卧室的橡木地面与洗手间的石灰华大理石交相呼应。

The exceptional dimensions of the space required a few large gestures. The original beams have been exaggerated in size, and together with the balcony, the podium and the kitchen island they form a dynamic composition of horizontal elements that tie the different parts of the home together, emphasize sightlines and encourage movement through the space. The materialization of the apartment is characterized by a light and minimal colour scheme with a few graphic accents. Walls, ceiling and beams are rendered white and the ceiling is partly clad in sound absorbing plasterboards which add texture and give the large space a pleasant acoustic. Interior elements in oak wood such as the floating stairs and the wall panels provide warmth and a sense of continuity. The long kitchen island with its white carrara marble countertop adds subtle shades of white and light grey. Upstairs the oak floor of the master bedroom is complemented by travertine marble in the bathroom.

▼公寓内色调明快简洁,图案作为局部装饰,the materialization of the apartment is characterized by a light and minimal colour scheme with a few graphic accents.

▼采用橡木的内部元素如漂浮的楼梯、墙面板带来了温暖感与连续感,interior elements in oak wood such as the floating stairs and the wall panels provide warmth and a sense of continuity

▼主卧室的橡木地面与洗手间的石灰华大理石,the oak floor of the master bedroom is complemented by travertine marble in the bathroom

▼平面图,plan

Design: eklund_terbeek architects, Rotterdam
Project architects: Jenny Eklund, Dominique ter Beek
Construction: IMD, Rotterdam
Contractor: BDS, Oud Alblas
Fixed furniture: Vink Betimmeringen, Ridderkerk
Text: eklund_terbeek architects
Photography: © René de Wit
www.eklundterbeek.com
eb@eklundterbeek.com

More: eklund_terbeek architects。更多关于他们:eklund_terbeek architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment