FUNTASTY Office, Czech by Studio Perspektiv s.r.o.

An open office transformed from an old parking garage

Project Specs

Location:
Materials:
Category:

非常感谢 Studio Perspektiv s.r.o. 予gooood分享以下内容。更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. Architects on gooood
Appreciation towards Studio Perspektiv s.r.o.   for providing the following description:

FUNTASTY是捷克第二大城市布尔诺的一家移动应用程序开发公司,他们刚刚搬到新的办公室——一个旧车库改的办公空间。Perspektiv事务所的改造设计为公司上下包括开发人员,程序员和设计师在内的42人提供了一个全新的工作环境。

FUNTASTY, a mobile app development company from Brno, Czech Republic, has just made itself at home in a unique conversion of a former parking garage. The new work environment serving forty-two developers, coders and designers was brought to life by Studio Perspektiv.

▼办公空间概览,overview of the office

因为有了设施齐全的办公室,FUNTASTY公司实现了自由灵活的办公模式,并且还能在办公室宽敞的社交区里举办各种活动和party,社交区里还有一个厨房,站在厨房可以俯瞰 Kounicova街。

By the completion of this generously equipped office, FUNTASTY achieved the necessary freedom, flexibility and opportunity to throw social events and gatherings in a spacious social zone richly supported by the community kitchen overlooking Kounicova Street.

▼厨房旁边的休息空间,the lounge beside the kitchen

▼简洁开阔的厨房空间,the simple and spacious kitchen

▼站在厨房透过玻璃可以看到对面的楼房,俯瞰整条街道,you can overlook the street through the large area of glass

Perspektiv事务所决定在设计中融合并突出一些颇具美感的停车场元素,比如一些狭窄的结构元素。将车挪出去以后,空间又变得宽阔空旷。这个空间需要一点一点填满,而不只是简单地划分成一个个功能空间。设计师利用半透明结构的会议室,既能将个人工作空间分隔开来,又能保持空间的连续性和流动性。有时候技术也是有核心区域的。FUNTASTY办公室就有这么一个技术核心区——一个制作精良的“书柜”,上面陈列着各种移动设备,用来测试公司开发研究的应用程序。整个区域看起来干净利落。

Studio Perspektiv decided to incorporate certain aspects of the rather peculiar parking garage aesthetics, e.g. narrow construction elements, and make them shine. After the cars left, a vast, empty space remained. A space to be filled carefully, not just sliced and divided into ordinary cubicles. Semi-transparent meeting rooms appeared, separating individual work nests, yet keeping the space continuous and flowing. Sometimes even technologies have heart. There is one, beating right in the middle of FUNTASTY office. Finely crafted “bookcase” showcasing various mobile devices is where all the apps are put to trial by fire. It looks neat and simple.

▼核心测试区和两侧的集体办公区,the test area and community areas of the office

▼利用磨砂玻璃创造半透明的效果,既保证空间的私密性,还能保持整个空间的连续性和流动性,ensure the privacy while keeping the space continuous and flowing by the use of ground glass

▼会议室的墙上有着各种有趣的涂鸦,即便在开会时气氛也是轻松愉悦的,the atmosphere during the meetings can be quite informal with the funny illustrations around

设计师通过使用看似矛盾的设计手法,运用不同的材料和颜色,体现不同的对比关系。通过冷暖色调的独特搭配,透明和半透明结构的使用比例,使得办公空间能给人以景深和远景的视觉错觉。柔软舒适的云杉板材和冰冷的 板材在触感和观感上形成了鲜明对比,但是这两种材质在一个空间里又并不突兀。裸露的天花板上的管道被白布遮盖起来。

With the use of seemingly contradicting technological approaches, materials and colors a fragile and cultivated dialogue of contrasts is apparent all around. Only due to unique combination of cool and warm shades in particular ratios used along with layering transparent and translucent constructions it has been possible to attain a captivating illusion of depth and distant views. Soft, cosy wood of spruce laths and hard, cold surface of copilite panels yell and swear at each other from time to time, but when it comes to something really important, they get along pretty easily. The naked and exposed technological ceiling seems as it has just covered itself with a white veil.

▼裸露天花板上的管道被白布包裹起来,the pipes on the exposed ceiling are covered with white veils

客户对于美感和功能的高要求是设计中的一项挑战,所以为了满足他们的要求,办公室里几乎所有家具都是精心制作的定制款。办公桌是设计师与捷克家具生产商Master & Master合作设计的。办公区和办公空间中央区的灯光设计是Brokis公司负责的,带有浓郁的捷克设计风格。Karolína Stryková设计的趣味插图让整个办公气氛变得轻松愉悦,也不断提醒着员工和到访的客户,不要忘记这家公司历史和愿景。

Almost every piece of furniture was crafted and created bespoke, as it was a challenge to fulfill the high aesthetical and functional requirements of the client. Desks were designed in cooperation with Master & Master, contemporary Czech furniture manufacturers. Czech design is also present in a form of Whistle lights by Brokis, illuminating the hot desk space in the central area. Creative and funny illustrations by Karolína Stryková brighten the atmosphere, reminding employees and visitors of the company’s history and vision.

▼办公室门上的有趣插画,the cute illustrations on the doors

▼平面图,plan

Architect: Studio Perspektiv s.r.o.
Website: www.perspektiv.cz
Contact e-mail: info@perspektiv.cz
Project location: Brno
Client: The FUNTASTY
Project year: 2017-2018
Completion year: 2018
Project size: 330 m2
Photo credits: Boysplaynice
Authors: Martin Stára, Ján Antal
Collaborators: Andrej Tušan, Kateřina Burešová, Branislav Bašista

More:Studio Perspektiv s.r.o.。更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. Architects on gooood

Post a Comment