GENSHANG Restaurant, Shanghai, China by OFFICE COASTLINE

A welcoming and relax space with gentle sequence.

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 一岸设计 对gooood的分享。更多关于:Office Coastline on gooood
Appreciation towards Office Coastline for providing the following description:

我们设计了生活方式品牌店“艮上”新的茶餐厅。茶餐厅位于一个商业综合体的室外一层,毗邻上海马当路。这个项目通过创建一个舒缓的流线,慢慢引导人进入一个惬意的氛围空间。

For life-style brand “Genshang”, We designed their new tea house on Madang road, downtown of Shanghai. The client wishes to have a place for the slow life in contrast with the daily fast-paced life. We approached the project by making a gentle sequence, from the entrance shop, long tea bar, dining area to the lounge room at the end.

▼餐厅外观,朝向室外道路,external view of the restaurant open to the outdoor street

茶餐厅的主入口朝向属于商场的室外道路。门口铜色的窗框面向街道迎接客人。入口空间的半透明红色布料舒缓地划分开精品展示区和餐饮区。

The project is located on the 1st floor of a commercial complex. The main entrance is set up on the inner side of the shopping complex, framed by copper, another interpretation of their brand color. The door is recessed and open to the side, in order to welcome the guest gently into the shop. The lower display, together with translucent fabric softly hides space behind, and shift the passage to the side.

▼入口,铜色的窗框引人入内,entrance with brand color copper frame, attracting visitors into the space

▼入口展示区和就餐区通过半透明红色布帘分隔,display area at the entrance and dining space are defined by translucent red curtains

长形的吧台引导人的视线到更加内部的空间。吧台上方半弧形的吊顶和圆柱状吊灯营造出舒适的氛围空间。吧台后侧的墙面有凹凸延伸纹理,光线随着时间变化,就像潮汐一般涨幅,从早到晚拥有不同的光景。

The long timber counter, almost takes the full length of the side, serves Chinese tea in the daytime and cocktail at the night. Above the counter, the half-vaulted ceiling with copper pendant lightings creates a cozy atmosphere. Behind the counter, we used uneven wall relief, which gives different expression according to the natural light.

▼长吧台,long counter

▼带有凹凸纹理的墙面随灯光变化,wall with coarse surface changes with the light

▼墙面细部,details of the wall

吧台正对面就是4.8m高的开放式餐饮区。我们设计了一套像圆蛋糕的桌椅,方便灵活使用。

The main dining space is 4.8m high with exposed ceiling. We designed a table and chairs set like a round cake which can be stood for party or display for an event in the center.

▼开放就餐区,main dining space

VIP房位于最内部的空间,有拱形天花吊顶和折叠门,适合举办会议、活动、私人派对等等。墙面上铜色镜子则增强了空间的进深感。

The lounge room with vaulted ceiling is located on the deepest place from the main entrance. With folding doors, it suits for activities such as meeting, event and private party.

▼VIP房通过半透明波纹板和主要就餐区隔开,translucent corrugated panels define lounge room from the main dining space

▼VIP房,lounge room

▼VIP房细部,铜色镜子加强空间进深感,details of the lounge room, the copper colored mirror on the wall extends the space feeling

▼平面及立面图,plan and elevations

设计 :一岸建筑
项目地址: 上海环宇荟
完成月年份: 10.2018
面积: 198 sqm
摄影师: Alessandro Wang
联系邮箱l: contact@officecoastline.com
主创建筑师: 松下晃士

design: OFFICE COASTLINE
Project location: uniFANS, Shanghai
Completion month,Year: 10.2018
Area: 198 sqm
Photo credits: Alessandro Wang
Contact e-mail: contact@officecoastline.com
Lead Architects: MATSUSHITA Akihito

More: 一岸设计。更多关于:Office Coastline on gooood