Faculty of Medicine at Campus of Health Sciences of UGR University, Granada by Cruz y Ortiz Architects

From an orthogonal external perimeter, the longitudinal buildings interconnect with each other and they become distorted until they end up reaching the greatest formal singularity in the towers.

Project Specs

Location:

感谢 Cruz y Ortiz Architects 对gooood的分享。更多关于:  Cruz y Ortiz Architects on gooood.
Appreciation towards Cruz y Ortiz Architects for providing the following description:

依照校区的规划要求,该医学院的主要教育教学空间将分布在建筑内的两层平面中,以最大程度缩小学生与教职工的竖向空间移动。其中,研究室与办公区位于建筑群中的最高区域塔楼处,随着场地中交通流线的规划,塔楼形象格外清晰。该医学院建筑必须符合场地区域总体规划的各项要求,满足校园的日常运行及发展。因此,院区建筑以一侧相互交织缠绕的形态开始,在与之分离的另一侧中,几个缠绕的体量清晰而有力量,它们向远处延伸,与垂直塔楼正交相错,逐渐清晰。给人以深刻的印象。

▼场地鸟瞰,aerial view

Complying with the organization outlined in the campus plan, the teaching tasks of the Faculty of Medicine will be carried out on two floors, which minimises vertical movement. The research areas and departments will occupy the highest section of the building, the towers, whose presence will be felt from the traffic ways that surround the sector. The Faculty of Medicine that is presented here must be definitive evidence of the possibilities that the proposed general organization offers. In this way, from an orthogonal external perimeter, the longitudinal buildings interconnect with each other and, in the areas where there is movement, they become distorted until they end up reaching the greatest formal singularity in the towers for the departments, which will be ultimately responsible for the final image of each centre.

▼塔楼立面,front view of the towers

▼塔楼与裙楼正交排布, an orthogonal external perimeter

▼园区内景,inside the campus

▼仰视塔楼,look up to the towers

▼俯瞰园区公共空间,look down at the courtyard

▼校园生活,life in the campus

▼入口大厅,entrance hall

▼交通空间,circulation space

▼教室位于裙楼处来减少学生的竖向位移,the Faculty of Medicine will be carried out on two floors, which minimises vertical movement

▼餐厅,dining space

▼地下厅车库,parking lot

▼模型图,model

   

▼场地图,site map

▼一层平面,ground floor

▼二层平面,first floor

▼塔楼标准层平面,the typical floor of tower

▼立面,elevation

▼剖面图,section

▼细部,detail

MAIN DATA
Client: University of Granada
Address: Avda. de la Ilustración 12. 18016, Granada, Spain
Type: Education and Culture, Offices, Research
Status: Built DATAS Competition: 2006
Design of project: 2007
Construction: 2010 – 2015
Implementation: 2015 SURFACES Site: 13.395 m2 Main building: Offices: 15.135 m2- Classroom: 4.005 m2 – Laboratories: 1.160 m2 – Study room: 2.534 m2 – Library: 496 m2 – Asembly hall: 597 m2 – Cafeteria: 440 m2 – Residential: 248 m2
Other buildings: Gardens: 11.106 m2
TOTAL: 35.722 m2

PROJECT TEAM
Main Architect: Cruz y Ortiz Arquitectos
Collaborators: Blanca Sánchez, Miguel Velasco, Ramiro Villegas, Guillermo Torres, Oscar Minguez, David García
Local Architect: –
Interior design: –
Lighting design: JG Ingenieros
Landscape architect: Cruz y Ortiz Arquitectos
Restoration architect: –
Digital imaging: Cruz y Ortiz Arquitectos
Model: Queipo Maquetas
Photography: Javier Calleja, Manuel Renau, Fotowork (Model)
Structural engineering: Tedeco Ingenieros
Climate engineer: JG Ingenieros
Building physics advisor: –
Fire safety specialist: Cruz y Ortiz Arquitectos
Health and Safety: Cemosa, Ingeniería y Control
Urban planning: –
Survey: Cruz y Ortiz Arquitectos
Site control: Análisis de la Edi cación
Contractors: UTE CORSÁN, ACSA, UCOP

More: Cruz y Ortiz Architects ,更多关于:  Cruz y Ortiz Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment