EOH IT Hub by Studio Perspektiv s.r.o.

Design space in the same way as the cell to multiply, grow and specialize

Project Specs

Location:

感谢 Studio Perspektiv s.r.o. 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Studio Perspektiv s.r.o. on gooood
Appreciation towards Studio Perspektiv s.r.o.   for providing the following description:

Studio Perspektiv创始人与管理合伙人Martin Stára说:“我们的设计从对宏观与微观这两个相对尺度的融合开始。细胞需要分裂才能够正常的繁殖、生长和合理分化。空间对我们来说意味着无限的机会与可能,充满创造力与想象力。” 管理合伙人与项目主创Jan Antal补充道:“受不同尺度所具有的多样而差异化的状态启发,我们借助自然有机的结构、无机的表面、半透明墙和薄膜、来自遥远星系的激光束与颜色来传递设计理念。”

“We began with the idea of merging two opposite scales. The microscopic and the macroscopic. Cells have to divide in order to multiply, grow and specialize properly. Space, for us, means endless opportunities and visions. It is full of creativity and imagination,” says Martin Stára, founder and managing partner of Studio Perspektiv. “Inspired by varying and distinct phenomena of each scale, we communicate the idea through organic structures, anorganic surfaces, semitransparent walls and membranes, laser beams and an assorted color palette of a galaxy far far away,” adds Jan Antal, managing partner and author of the project.

▼借助自然有机的结构、无机表面、半透明墙和薄膜、来自遥远星系的激光束与颜色来传递设计理念,the designers communicate the idea through organic structures, anorganic surfaces, semitransparent walls and membranes, laser beams and an assorted color palette of a galaxy far far away,” adds Jan Antal, managing partner and author of the project  ©BoysPlayNice

 

Multicellular Organism|多细胞生物体

两层楼的办公室空间位于布拉格Main Point大楼。项目的设计者已经在这栋大楼中设计了几层办公室空间。这一次,他们决定测试空间的极限。建筑有机的形态让设计者能够在有机与无机的世界之间建立多样化的联系。

The two-storey office space is located in the Main Point building in Prague, Pankrác. The project’s authors have already built several floors of offices in this object. This time they decided to test its limits. The organic shape of the house enabled them to play a variety of associations with the living and inanimate universe.

▼建筑有机的形态能够与有机与无机的世界建立多样化的联系,the organic shape of the house enabled to play a variety of associations with the living and inanimate universe  ©BoysPlayNice

▼办公区域,working space  ©BoysPlayNice

巨大的无烟煤色的蜂巢从天花板上垂下,它们依据重要性与功能性将空间划分为大小不一的不规则房间。蜂巢式的上层结构结合水晶状的会议室与技术设施,这些形态自由地遵循着空间的基本秩序,它们时不时的聚集到一侧,到处伸展或扭动。地面有时候升高,将宽敞的空间布置成礼堂、舞台、咖啡厅和厨房。EOH办公室是一个由腔、室、分区和组团形成的集群,是流动空间的培养皿。

Mighty anthracite honeycombs descend from the concrete ceilings. They divide space according to importance and function, into irregular chambers of different dimensions. The honeycomb superstructure is complemented by crystalline forms of meeting rooms and technical facilities. These forms freely follow the basic order of space. From time to time they step out to the side, stretching or twisting here and there. Floors, sometimes elevated, arrange vast open spaces into auditoriums and stages, cafes and kitchens. EOH offices are a cluster of cavities, chambers, divisions, and cells, a Petri dish of flowing space.

▼巨大的无烟煤色的蜂巢从天花板上垂下,划分空间,mighty anthracite honeycombs descend from the concrete ceilings, dividing the space  ©BoysPlayNice

▼蜂巢式的上层结构结合水晶状的会议室与技术设施,the honeycomb superstructure is complemented by crystalline forms of meeting rooms and technical facilities  ©BoysPlayNice

▼多种用途的房间,multi-purpose room  ©BoysPlayNice

▼形态自由的蜂巢串联一系列的空间,honeycomb with free from connects a series of rooms  ©BoysPlayNice

 

宇宙飞船|Spaceship

空间借助反射、透明度、偏差、镜像,星光及其特性呈现自身特点。纤细的线性灯不仅出现在公共空间和走廊中,也出现在会议室和一些工作空间中,在不锈钢面板和深色漆面上通过镜像成倍增加。在某些地方,它们漂浮入天花板板条中,在另一些地方则自己形成天花板。同时,灯具散发出独特形态的微光,笼罩着吧台。橡木单层板45度角的纹理模拟重力,部分模拟失重状态下自由运动状态。厨房橱柜的设计能够承受空间彼此之间的挤压。退火钢板连接紧密、一尘不染,只保留着一种抽象化的特质。门可以通过触动感应开启,不使用门把手。

Reflections, transparency, glitches, mirroring. Starring light and its properties. Thin line profiles, which are installed not only in common areas and corridors, but also in meeting rooms and in some workplaces, are multiplied in stainless steel floor tiles and dark lacobel surfaces. In some places, they drift into the slatted ceiling, somewhere they themselves create a ceiling. Meanwhile, the shimmer of ideally shaped luminous bodies drops down on the bar counter. A 45 degree angle of oak veneer mocks gravity and partly simulates the freedom of movement in a weightless state. Kitchen cabinets are designed to withstand the impact of space bodies. Plates of annealed steel follow each other precisely, the material is spotless – only its abstracted essence remains. The door opens to the touch, the handles render obsolete.

▼橡木单层板45度角的纹理模拟重力,a 45 degree angle of oak veneer mocks gravity  ©BoysPlayNice

▼红色调的会议室,meeting room with red tone  ©BoysPlayNice

▼灯具散发出独特形态的微光,笼罩着吧台,the shimmer of ideally shaped luminous bodies drops down on the bar counter  ©BoysPlayNice

▼空间中纤细的线性灯在某些地方形成天花板, thin line profiles create a ceiling somewhere in the space  ©BoysPlayNice

▼灯具通过镜面反射产生独特效果,the lights create unique effect through mirror reflection   ©BoysPlayNice

大面积的不锈钢面板采用喷水处理,形成坚实的金属表面。镶嵌在地板和天花板中的框架玻璃隔墙实现空间最大化的透明度。设计同样也对裸露的天花板进行适当的处理。电路和技术设备线路按照灯具网格和每一个蜂巢边沿精确布置。EOH办公室满怀信心的展示着人类的美好未来。设计者与业主密切合作,实现了一种具有多重意义的作品,超越了被称作“办公室”的这一世俗类型的范畴。这是遗落在地球上,适宜于整个银河系所有IT 人员的手套般形态的空间。

Large-format stainless steel floor panels were treated with a water jet to form a solid metal surface. Glazed partitions with frames embedded in floors and ceilings leave room for maximum transparency. Proper care was also given to exposed ceilings. Cabling and technological wiring are precisely arranged, following the luminaire grid and copying the edges of individual honeycombs.The EOH office project looks with confidence into the bright future of mankind. Thanks to close cooperation with the client, the authors managed to realize a work that carries several meanings and transcends the profane typological category called “office.” It’s a thrown-down glove for all the IT crowd of the whole galaxy.

▼会议室,meeting room  ©BoysPlayNice

▼灯具遵循基本的空间秩序,linear lights follow the basic space order  ©BoysPlayNice

▼平面图,plan

Project name:EOH IT Hub in Prague
Office interior design for EOH.
Architect: Studio Perspektiv
Authors: Martin Stára, Ján Antal
Co-authors: Eva Schilhart Faberová, Barbora Babocká
Website: www.perspektiv.cz
Contact e-mail:  info@perspektiv.cz
Project location: Prague, Czech Republic
Project year: 2018
Completion year: 2019
Project size: 1300 m2
Photo credits: Jakub Skokan, Martin Tůma / BoysPlayNice, www.boysplaynice.com
Design Solutions & Products In Use, Collaboration
tiles, doors, stainless steel flooring, concrete screed- Brick / www.brickpraha.cz
stainless steel bar and bespoke furniture Brick / www.brickpraha.cz
glazed partitions Verti / www.verti.cz
luminaires Flos
luminaires Tom Dixon
furniture Arper / www.arper.com
furniture B&B Italia
furniture Andreu World / www.andreuworld.com
furniture Moroso Diesel / www.andreuworld.com
furniture Emeco
carpets Boca
carpets Interface & Meash
rubber flooring Nora Noraplan
work furniture Herman Miller
Kvadrat fabrics

More:Studio Perspektiv s.r.o.  更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment