Dussart Pedrón Winery by Crux Arquitectos

Generation continuation, timely update

Project Specs

Location:

非常感谢 CRUX Arquitectos 予gooood分享以下内容。更多请至:CRUX Arquitectos on gooood
Appreciation towards CRUX Arquitectos for providing the following description:

建筑就像是一种富有生命力的动态景观。同样的建筑和风景,在不同时间的呈现方式也各不相同。例如黄昏时分的建筑,就会带给人与其他时候截然不同的体验。建筑的“一生”可能会经历功能变化、形式改造、弃用或重建,而这些状态的变化也会影响人们走近它时的体验和感受。建筑的整条时间线连同它所有的物质和情感包袱一直延续到当下,而这些东西一旦被破坏,它便不能再被称作一个完整的“地方”。

In the timeline of a building are many different lives, and each one paves the way for the next. The same constructions, the same landscapes are interpreted in different ways at different times; experienced, at the end of the day, under other circumstances. Within these lives, as well as going through different functions, transformations, abandonment and rebirth, different psychological associations are experienced: nostalgia, disregard, inferiority complexes or great hopes. What’s important to know is that this line, with all its material and emotional baggage, leads up to today and if broken, makes it impossible to speak of a “place” in its entirety.

▼项目周边环境,surrounding environments of the project  ©Milena Villalba

Dussart Pedrón酒厂位于巴伦西亚雷克纳的洛斯·佩德罗纳斯镇,是一个被当地人熟知的古老结构经过修复而成的全新空间。这里原先是一个面积为156平方米的谷仓,带有露台的一楼空间十分狭长。在60年代城镇合作社建立后,酿酒厂停止了葡萄酒的生产并被改造成仓库。今天,来自法国的酒庄后代把他们的生活暂时搁置,只为了全力营救他们父辈曾用心经营的家庭酿酒厂,挽救被逐渐遗弃的葡萄酒产业。

▼项目入口,the entrance ©Milena Villalba

The “Dussart Pedrón Winery”, situated in the town of Los Pedrones, in Requena (Valencia), is the new space to come out of the rehabilitation of a familiar, old structure with numerous former lives. The current space, of 156m2, was originally a barn, an elongated volume on one floor with a large patio attached. In the 60s, upon creation of the town cooperative, the winery stopped producing wine and converted itself into a warehouse. Today, its descendants have come from France, leaving their lives behind, in order to rescue the family winery which their great-grandfather began one day in the distant past. Simultaneously, they are also rescuing the production of wine which had been abandoned.

▼项目侧立面,side facade ©Milena Villalba

▼立面细部及新增开口,facade details and the new opening ©Milena Villalba

该空间的改造独具特色,它把时间流逝的痕迹当作一种建筑原料,而非将其隐藏。空间中安装了新的装置,使用了易于识别的时代材料。最初的结构经过了调整,以个性化的方式与每个新修元素进行了结合。屋顶保持了原有的波纹结构并设置了水处理系统,榫槽木条代替了芦苇,瓦片在清洗后被放回到原来的位置。“北坡”仍保留着它过去农舍的痕迹,同时露出了墙上的一些缝隙。在一百多年前,这个家族就在空间较低的一层生产葡萄酒,人们现在仍然可以找到最初储藏葡萄酒的砖墙。

▼保持了原有的波纹结构的屋顶,the roof retains its original corrugated structure ©Milena Villalba

The intervention uses the passing of time like another construction material, without hiding the scars. In this ‘territory space’ the new installations have been placed, using easily identifiable materials of the times. The original structure has been revised, acting with each element in a personalised way. The roof has kept its original corrugated structure, upon which a water treatment system has been placed, tongue and groove wooden slats have replaced reeds and the tiles washed and put back in their original place. The north face, still showing the traces of its farmhouse past, has been kept this way, with its peeping gaps and cracks. On the lower level where the family began to produce wine over one hundred years ago, one finds the brick wall where the original stores were kept.

▼内部空间仍然保留着过去农舍的痕迹,the interior space still retains traces of the old farmhouse ©Milena Villalba

▼中央楼梯及电梯系统,the central staircase and elevator system ©Milena Villalba

新项目的整体包含了三个相关的空间。在一层,通过东侧入口可以看到最初的扩建部分,穿过扩建部分便进入另外两个房间。这些房间占据了西中殿的两层:由老旧混凝土结构组成的地下室,因其良好的隔热保温以及防止酒桶老化的优势被改造成了酒窖;一楼被用作葡萄接收区;它们连接着卫生间和实验室,并且在石墙上新增了一个开口。

▼二层空间,the second floor space ©Milena Villalba

▼屋顶及墙壁细部,roof and wall details ©Milena Villalba

The new program contained within three related spaces. At ground level, outlined by the entrance on the east side, one finds the original expansion dedicated to production, through which two other rooms can be accessed. These rooms are situated on two levels on the western nave: the basement, consisting of former concrete tanks has been converted into the wine cellar, taking advantage of its thermal inertia for the barrel ageing, whilst the first floor is used as the receiving area for the grapes; combining the restrooms and laboratory and a new opening which perforates the stone wall.

▼地下酒窖,underground wine cellar ©Milena Villalba

▼酒窖细部,details of the underground wine cellar ©Milena Villalba

新建的钢筋混凝土结构加固并增强了整个建筑,赋予不同楼层以更多的用途。楼梯和电梯围绕着承重柱而设置,形成了一个中心区域。新的墙壁由白色石膏板制成,它在环绕整个空间结构的同时也整合了卫生间。可直接清洗的墙壁表面满足了酿酒厂的使用需求。在这两种元素之间形成了一种“意境照明”,它在增强墙壁的质感和天花板曲线的同时,也突出了间隔感和距离感。

These levels have been redefined based on a reinforced concrete structure which consolidates and reinforces the construction, allowing for the new purpose. The stairs and lifts are situated in the middle, surrounding the principal pillar and creating a central area. The new walls are made of white plasterboard, which have been positioned like a perimeter wall surrounding the space, integrating the restrooms and making the surfaces washable for the appropriate functioning of the winery. In the space between these two elements one finds ‘mood lighting,’ which enhances the texture of the walls and the curves of the ceiling, but which simultaneously highlights the separation and distance.

▼屋顶的榫槽木条代替了芦苇,in place of reeds, wooden strips were used for tenoning the roof ©Milena Villalba

▼新的墙壁由白色石膏板制成,the new walls are made of white plaster ©Milena Villalba

这种重建仿佛是往原始建筑上加了一层包装,只是轻轻地掠过表面。同时,它还像一个可逆的、且提供了可供自由打造的空间的装置。

This intervention represents a layer upon constrution, just skimming the surface, like a reversible installation which at the same time provides a blank page from which to begin again.

▼项目改造前后轴测图,axonometric  drawing ©Crux Arquitectos

▼场地平面图,site plan ©Crux Arquitectos

▼平立剖综合示意图,the plans and drawings ©Crux Arquitectos

▼项目剖面图,section ©Crux Arquitectos

PROJECT DETAILS
Name of the project: Dussart Pedrón winery
Location: Los Pedrones – Requena / Spain
Work started in 2017
Work finished in 2017
Architecture office: CRUX arquitectos
Photography credits: Milena Villalba
Photographer’s website: https://milenavillalba.com/
Text credits: Ana Asensio

More:CRUX Arquitectos   更多关于:CRUX Arquitectos on gooood

Post a Comment