Design Centre Figueras International Seating By Miriam Castells Studio

Transformation of an old factory into design studio.

Project Specs

Location:
Category:

非常感谢 Miriam Castells Studio 予gooood分享以下内容。更多请至:Miriam Castells Studio on gooood 
Appreciation towards Miriam Castells Studio for providing the following description:

费卡洛斯座椅设计公司为高端座椅设计制造企业 ,同时也设计可移动公共座椅系统,近期,由Miriam Castells Studio事务所为该公司设计了一个新的设计中心。全新的设备成为该公司新产品设计和开发的核心,也符合企业的形象。室内改造过程需要考虑该场地的最终目的,即新的设计空间需要让人感受到座椅市场的走向,消费者和设计的需求,以及要展现费卡洛斯新产品时代的各种材质和成品。

Figueras International Seating, the company specializing in the design and manufacturing of high-end fixed seating and movable seating solutions for public spaces, inaugurated a new Design Centre designed by Miriam Castells Studio. The company wanted to update the facility at the core of all new product design and development, this coinciding in time with a renewal process of its corporate image. The renovation had to consider the ultimate purpose of the centre which is, from this space, to study market trends, consumer needs as well as design, materials and finishes of Figueras new product generation. The whole project had to be conceived around that idea.

▼建筑外貌,the full view ©José Hevia

   

设计场地选在巴塞罗那市郊的破旧厂房,希望以此来强调它的工业设计传统。不同工厂之间的连接空间将产品设计过程和产出过程有型的连接起来,费卡洛斯企业总部也在相邻建筑中。企业设计中心的设计理念是在维持场地原有地貌的前提下努力安插新的模块,新模块中包含客户所有的需求功能,并保证其对周围环境的影响降到最低。项目旨在寻求宽敞明亮的空间以保证其与周围设备的和谐共处。为了让空间多些自然采光,此次设计过程对建筑入口进行了重点改造。大门由原来的不透明金属门改为喷绘设计中心图样的玻璃门,向内的入口角度引导人步入建筑中。

For the site of the Design Centre, an old warehouse was chosen, found in one of the factory premises, located in the outskirts of Barcelona, seeking to emphasize its “Industrial Design” tradition.The connection between the different factory spaces creates a tangible union between the product design process and the product production process. In the same facilities are also found, in an adjacent building, Figueras International Seating headquarters. In this context, the Design Centre’s concept seeks to preserve intact the space’s physiognomy and place a new module, non-invasive with the environment, where the new services needed by the client are found. The project sought a luminous and ample space that dialogues with the rest of the facilities in a friendly way.To give the whole space more natural light, the project redesigns the main entrance access. Originally, it was opaque metallic in corporate red and is replaced by an iron and glass on which is printed the Design Centre graph. The entrance angles towards the interior which invites the user to enter.

▼玻璃门为室内提供自然采光,the galss door provides natural lights for the architecture©José Hevia

基于种种考虑,建筑中的柱子和金属构架,屋顶天窗,立面窗口和混凝土铺装被保留。同时,一个开放的阁楼空间形成了新的白色无光泽金属结构并创造一个符合的金属层面。底层平空间由木框玻璃墙分隔。整体空间被分为两层。低层配有产品展示空间,会议室,摄影棚,模型工作室,办公室及洗手间。上层是全开放的工作室。入口平面层设有展示空间,企业的经典设计就陈列在墙壁的小型木架上,而最新的的设计被陈列在混凝土地面的几何折线陈列台上。

For that purpose, the pillar and metal truss structure, roof skylights, windows openings and concrete pavement have been preserved. At the same time an open space loft comprising a new matte white metal structure and a composite metal deck is created. The ground floor spaces are delimited by glazed pine wood frames.The space is divided into 2 floors. The lower one houses a historic and current product showroom, a meeting room, the photography set, the model workshop and the office and bathrooms area. On the upper floor is the open space studio, open to the whole. At entrance level, the original industrial concrete flooring hosts the showroom area. The brand’s iconic designs are on display on minimal pine wood shelves. The latest news is exhibited on a white platform with geometric shapes.

▼混凝土地板,金属构架及立面开窗被保留,the metal truss structure, roof skylight,window openings and concrete pavement have been preserved©José Hevia

▼门厅右边为摄影棚,the photography set is on the right©José Hevia

▼会议室位于大门右边楼梯前,in front of the stairs, just on the right side of the door, the meeting room is located.©José Hevia

▼最新产品陈列在几何陈列架上,the latest news is exhibited on a white platform with geometric shapes©José Hevia

▼会议室陈列/木质陈列架摆放经典设计产品,displays in the meeting room/the wood shelf display the iconic products©José Hevia

        

转身背向样品间,该空间被分为三个完全相同的区域:办公区和洗手间,模型工作室以及摄影棚。通向各空间的入口依主要入口一次排开,木框玻璃墙为隔间提供充足的自然光,并有利的协调了空间关系,会议室位于大门右边楼梯前。

When leaving the showroom behind, the space is divided into three zones of identical proportion: the office area and bathrooms, the model workshop and the photography studio. The access doors to these spaces follow the discourse of the main entrance door, with large glazed woodwork frames which provide natural light and harmony to the whole space. In front of the stairs, just on the right side of the door, the meeting room is located.

▼木框玻璃墙让各功能隔间更加通透, large glazed woodwork frames which provide natural light and harmony to the whole space©José Hevia

▼洗手间及茶水间,bathroom and tea room©José Hevia

▼洗手间,bathroom©José Hevia

   

▼模型工作室, the model workshop©José Hevia

拾级而上,便能步入设计工作室。这是一个开放的空间,混凝土矮墙,由木材贴面扶手作为上层的围栏。此空间内最主要的部分为巨大的白色工作台,与建筑内一切空间类似,该平面的一切配件均由松木制作。

Climbing up the stairs we find the design studio floor. It is an open space which is enclosed by a parapet of concrete blocks completed by a pine wood handrail, acting as a balcony from which the lower floor can be viewed. The dominating piece in this room is the large white working desk, and like other spaces, the ancillary furniture is made in pine wood.

▼通往二层的台阶,stairs to the upper level©José Hevia

▼二层平面,the second floor©José Hevia

▼巨大的白色工作台成为二层空间焦点,the large white working desk becomes the core©José Hevia

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图,second floor plan

▼剖面图,section

LOCATION: Lliçà d’Amunt, Barcelona, Spain 2016
TEAM:
Miriam Castells, Interior Design
Joaquim Rigau, Architect
Núria Moliner, Architect
Riaz Forghani, Architect
SURFACE AREA:
260m2 Ground Floor
110m2 First Floor
370m2 Total
YEAR OF CONSTRUCTION: 2016
CLIENT: Figueras International Seating
STRUCTURE: CONSTRUCCIONES METÁLICAS AGOR S.L.
ENGINEERING: URBANS TBA
LIGHTING DESIGN: MIRIAM CASTELLS STUDIO
GRAPHIC DESIGN: RUBIO ARAUNA STUDIO, GRAPHIC DESIGN
SUPPLIERS:
FLOORING: EUROQUÍMICA – Aliphatic Satinated Polyurethane
WALLS: TBA RETAIL – Pladur
CARPENTRIES: TBA RETAIL – Natural Melis Pinewood/ CORTIZO – aluminum carpentry.
ROOF: Projected polystyrene and painted with intumescent painting AZKO NOBEL INTERNACIONAL, thickness calculated according to the mass 736-943 microns.
KITCHEN: TBA RETAIL – Natural Melis Pinewood
BATHROOMS: CATALONIA CERÁMICA
RECEPTION DESK AND AUXILIARY FURNITURE: Natural Melis Pinewood
LIGHTING: RIB, Industrial Electrical Installations
TECHNICAL INSTALLATIONS: TBA RETAIL S.L.
AIR CONDITIONING: Mitsubishi Electric
AIR CIRCULATION: Soler & Palau
AIR DIFUSSION: Madel
GRAPHICAL ELEMENTS: RUBIO ARAUNA STUDIO, GRAPHIC DESIGN
PHOTOGRAPHY: JOSÉ HEVIA

More: Miriam Castells Studio,更多请至:Miriam Castells Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment