CWITM Office, Beijing, China by MDDM STUDIO

Open working space with high flexibility.

Project Specs

Location:

非常感谢 木答答木(北京)建筑设计咨询有限公司 予gooood分享以下内容。更多关于他们:MDDM STUDIO on gooood
Appreciation towards MDDM STUDIO for providing the following description:

中汇影视的新办公室位于一个创意园区,该建筑的前身为一个纺织厂。设计采用半透明的聚碳酸酯面板和彩色的密度板,从而打造一个明亮灵活的办公空间。设计以开放的空间来呼应老工业建筑拥有的优质遗产-屋顶的大天窗,并争取自然光最大限度的渗透量。

The new Beijing office of media company CWITM is located in an old textile factory in creative compound. The space is divided in two sections by a longitudinal industrial shed roof with skylight. Due to the high ceiling, the floor space was extended with mezzanine before the new intervention. White surfaces and semi-transparent polycarbonate panels alternates as main materials for cladding the spaces defined by the mezzanines. As counterbalance, colored MDF elements insert strong color accents in the neutral space.

▼明亮开放的办公空间,open and bright working space

虽然每个功能区域都享有高度的私密性,但是物理分区被减少到最小,或者被设计成易于滑动,以提高办公室内的开放性和社交活动。

The design opened up the space to enjoy the big shed windows of the roof, a heritage of the industrial past of the location, and to maximize the penetration of the natural light into the space. In the ground floor there are common areas, meeting rooms of various sizes and smaller offices. All features are design for a high level of privacy but at the same time physical partitions are reduced to the minimum or are designed to easily slide to boost the openness and social activity inside the office.

▼入口前台,reception

▼开放的空间鼓励社交活动,open space encourages social activities

▼连接办公区的开放走道,open corridor connecting the working areas

会议室不仅大小不同,而且装饰材料和附件也各不相同,以创造各种灵活的工作环境,组织并且活跃了整个空间构成。大会议室通过一个平台与影像厅相连,一侧的木盒子内包含私人会议室,另一侧是榻榻米室。为了优化流线,避免不同部门之间的迂回盘旋,两个会议区域设置在每个机翼的中间,中间的窗帘用来保证隐私。

Meeting rooms are arranged through the entire space and differ not only in terms of sizes, but also for finish materials and accessory to create various and flexible working environment. A big corporate meeting room is interconnected to a cinema with a stepped platform, a wood box contains a private meeting room on one side and a tatami room in the other side. To avoid long walk from the different department, two meeting areas are set in the middle of each wings and can be enclosed by a soft curtain.

▼各不相同的会议室,different meeting rooms

▼窗帘和磨砂玻璃保证会议室的隐私,curtains and frosted glass ensure the privacy of the meeting rooms

▼讨论区,discussion area

▼会议室,meeting room

▼私人会议室,private meeting room

将茶水间放置在两翼的枢轴上意图在于是其成为办公室的社交中心,同时可以通过全玻璃立面欣赏到花园景观。茶水间的前面有一个服务区,储藏食品的同时设置了服务器室、门卫室、浴室、淋浴间和洗涤区。

The entrance area and the central pantry are the main social meeting places. The open space height and the large glazing to the surrounding garden give the office a spacious atmosphere flooded with light.

▼茶水间为办公室的社交中心,透过落地窗可以欣赏花园景观,the pantry is the social center of the office with view to the garden from the French windows

▼茶水间细部,details of the pantry

工作区域的设计争取最大化每个部门的利益: 例如会计和管理或许会需要一个非常私人的办公室,又或常互动和沟通的部门需要一个开放的空间配置。红色密度板围合出来的盒子隐藏着两个CEO的办公室,他们可以享受大棚子的自然光和全高窗户的花园景观。

The mezzanines are assigned to various departments and are designed as open office space. Half-height fabric covered partitions organize the space between communal workstation and executive desks.

▼夹层办公区,working area on the mezzanines

▼一层平面图,first floor plan

▼夹层平面图,mezzanines plan

▼剖面图,section

设计:MDDM STUDIO 木答答木(北京)建筑设计咨询有限公司
团队:MARGRET DOMKO,MOMO ANDREA DESTRO,AMIRLIN SUNDERIYA,MARTINA MURATORI
客户:中汇影视
承包商:卡士联装饰有限责任公司, 车安祺

办公桌厂家:POSH
橱柜,前台,吧台桌子厂家:北京巢居美家具有限公司
摄影:JONATHAN LEIJONHUFVUD ,©Jonathan Leijonhufvud,©MDDM STUDIO

DESIGN: MDDM STUDIO
TEAM: MARGRET DOMKO, MOMO ANDREA DESTRO, AMIRLIN SUNDERIYA, MARTINA MURATORI
CLIENT: CWITM
CONTRACTOR: CRAFTLINK LIMITED, ANDREW CHER

TABLE PRODUCER: POSH
PANTRY, RECEPTION AND BAR TABLE PRODUCER: BEIJING NEST BEAUTY FURNITURE COMPANY LIMITED
PHOTO: JONATHAN LEIJONHUFVUD, ©Jonathan Leijonhufvud

More:  MDDM STUDIO MDDM STUDIO on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment