Continuous Line / O-office Architects

The polyline spiral pattern is derived from the imagination of the growth of new things.

Project Specs

Location:

非常感谢O-office Architects将以下内容授权gooood发行。更多请至:O-office Architectss on gooood 
Appreciation towards O-office Architects for providing the following description:

源计划曾予gooood分享过:
Other projects by O-office Architects on gooood:
3-Yard Gardens 9-Puzzle House 三园景 九方宅
Z Gallery in ID Town .折艺廊, 来自中国广州的源计划建筑师事务所

EMG.深圳是EMG大石馆系列续广州,北京,上海,威尼斯之后的第五站,仍由源计划(O-office Architects)负责设计。相对之前的大石馆,EMG 深圳所承载的使命相对清晰和简单,即展示EMG自然石材文化兼具简单的办公功能。即便如此,基于对文化交流的需要,在使用开间和面积都非常有限的情况下,它仍然需要一个可以灵活设置的开放的空间作为一系列可能的活动的场所。

EMG.Shenzhen is the fifth gallery design for EMG GROUP by O-office Architectsfollowing a series of Gallery in Guangzhou, Beijing, Shanghai, Guangzhou and Venice.It’s mission of exhibiting nature stone culture is relatively simply and clear, compared with the others in the series. However the gallery still needs to have a flexible open semi-public space to inspire the communication from all sides, although the space was under a very limit condition.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_VJzFdyaWeK_cgX-UCp7LG-JhiiWyYvstPmnGAiiSdR52xGjdN-c2zMGeJwQoeMLJhPDfnY9LlqQKEyzCtXxuXQQ_FZhDnI34.jpg

EMG 深圳藏身于一处南中国典型的高层裙房的一个开间内,是一个速生的粗胚空间。内中只有一个狭窄而高的天井,从这个典型的建筑元素开始,源计划构想了一组曲折始的构筑物生长穿插于建筑之中。折线螺旋型态来源于对新生事物成长状态的想象,将新旧事物以线的方式和谐的联系起来。

“EMG Shenzhen” located on the skirt building of a residential housing at city suburbs,Which fast growing in the blank space area. DesignConcept was started from a continue structure growing up from inside of the building. Line spiral shape is the reflection of the growth of a new life, making linear relation between New and Old.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_WJj61H7xGhd1r-EQ9QTzwcNfh1ELLhMIhtV1-6UxCcS3gypLVLWbm5NgVOumJWIOHXe9HiNyZwI3UPKWoT-IH9IBUMVkaZlV.jpg

内置的螺旋发光体既是三层空间的内部交通,也是室内展示的基本照明装置。

Spiral luminous object serve at the same time the circulation for interior space and the lighting equipment for the exhibition hall.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_BB-yLHCYZLGJnSAZsFsRFaG5iqGeTcPZTcDFQXJyGXJ0jhHeNoKviulJzIFywBxl7agHQeUigjpxyE5jdmU29zQDSjfYIyTC.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_0hOqJ4nzPhjeL45NZdIuywubM2uY_RJfTVQP6YK6E1DFZ-gBpqPqgaJ-UEYIbnPBNOlTMiSyCcSLC9QdmR4AHEeB5ApwVSXU.jpg

放光体表面是由透光石材薄片与玻璃复合而成的特制单元挂板,内置LED灯管层。螺旋装置分为上下两部分,下面部分的发光体横向连接前厅与下沉休闲区,纵向体连接一层的活动空间和二层的展示交流空间。上面部分的发光体连接三层的办公服务空间和二层的展示交流空间。

It is specific design of a very thin stone piece combined with glass panel forming the standard cover unit, connecting the public space and the bar on the ground floor and the exhibition/communication space on the 1st floor. The office on the 2nd floor was therefore become the top space of this linear connection.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_tZqzeMTujoheI_jlAGtdcE2XLxS1_W0kFAKYlYErXZPHB7_elyblsMOiNDebaC1ygADJ3sXU4hewMlDBWhmoNCNzqcRAL3NI.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_QFKxH7A4wXT7ScPZf92HP9jcndUEA8DEQ-pU9yXfVbwksV1LHCLPs8VG7ohM89st42g7E3ds3LU-em1g8oG01jDnisYNHGbw.jpg

人的活动流动于螺旋体之中,建构了整个空间建筑的内核,而引发各中空间机能活动的可能性。

People’s activity flows into the spirochete, constructing the architectural logic by which generate the possible opportunity among the spaces.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_Fjf5S2ENtIpbQhdg4SnZZXt-tHQJw8nMYtv5ZQqBlJYCVpxnhZWtmSuXjuYFKNQHn6tW4ylz8FLfR34UP_48o6vhzHR62sfh.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_LizPkdWsg0GzEDCPY-LW-2zbcVDp_KHUpg3OLZqIZtCJWkW-WzDDKSHP3IVAt5__a2krteygtr9briaHeWeagEYmRZfsb7bd.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_auMVwsF6i48PViTSpEFAindb9taM7NjAWmA2GxmusLRlwaaPW2RjrH0rVzZS0ErZ0V93K9RrZKis8EVdE9AZ4xq62knJLRxH.jpg

项目名称/Project:EMG 深圳展示中心 /EMG Shenzhen Gallery
设计公司/Design:源计划建筑事务所/ O-office Architects
主持建筑师Architects:何健翔/Jianxiang HE,蒋滢 Ying JIANG
设计时间/Design Period:2012.04– 2012.09
阶段/Stage:建成/completed

/wp-content/uploads/2014/08/_c_1_GHuZjKIse1kwfycPLRwqqk5RYbosZtKx-pNFQnIim_YYors_HtYrzPPL5C9ARbCi7L8UUWvUF0QencMTq6nlh766H5eOuB.jpg

 

MORE: O-office Architects更多请至:O-office Architectss on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment