Concrete Plinth House by DGN Studio

Interior renovation of Victoria House

Project Specs

Design:

感谢 DGN Studio 予gooood分享以下内容。更多关于:DGN Studio on gooood
Appreciation towards DGN Studio  for providing the following description:

项目坐落于东伦敦Hackney区,由DGN Studio事务所改造设计。改造前的建筑是一栋典型的带有半独立式露台的维多利亚式大宅,室内阴暗厚重,改造后则变身成为宁静的、带有野兽派设计风格的多功能居住空间,轻松明快的室内氛围为居住者提供了一个适宜举办私人聚会与艺术之夜的生活与休闲场所。

Tasked with crafting versatile spaces suitable for relaxation, entertaining, and hosting intimate dining and arts evenings, DGN Studio have transformed a dark Victorian semi-detached terrace into a serene, brutalist-inspired home in East London.

▼视频,video © Barry Cho

项目的业主是一对年轻夫妇,最终,业主仅委托DGN Studio事务所将大宅北侧阴暗的厨房改造成一个明亮的用于聚会和活动的公共空间,并重新组织上部楼层的浴室。然而,设计师对自然材料的巧妙应用与对空间规划的独到眼光打动了业主,因此,最终改造的范围也扩展到了上部楼层的生活空间之中。

The clients, a young couple, initially appointed DGN Studio to reconfigure their dark north-facing kitchen into a light communal area for events and gatherings and to reorganise the upstairs bathroom. However, the brief quickly evolved to include a light renovation of the upper floor as the couple cottoned on to DGN Studio’s exceptional eye for natural materials and clever spatial planning nous.

▼项目概览,overall of the project © Nick Dearden

在改造的过程中,设计师摒弃了典型维多利亚式小房间的布局,为北侧厨房重新规划出一个开放式的整体功能平面,为使用者赋予了流动的空间与视觉体验。平行阶梯式的通道连接了每一个空间,形成从入口到前部客厅再到后花园的连续景观视野。

Doing away with the typical Victorian arrangement of small disconnected rooms, DGN Studio opted for a functional floor plan that flows both physically and visually. Parallel stepped openings link each space and offer long open views from the entry and front living room through to the rear garden.

▼从厨房到客厅再到花园的通透视野,
long open views from the entry and front living room through to the rear garden © Nick Dearden

▼厨房概览,overall of the kitchen © Nick Dearden

Dinesen木地板与柔和的水磨石瓷砖将人们引向大宅后部的厨房,野兽派风格的室内设计展现出业主对混凝土材质的喜爱。低矮的混凝土长凳从混凝土地板延伸到厨房和餐厅空间的边缘,既可以作为多功能座椅也可以作为舞台与展台使用。柔软的橡木细木工与厨房上方大面积的天窗平衡了混凝土材质带来的厚重感。轻巧纤薄的橡木窗扇将更多的自然光线引入室内,这种设置不仅与维多利亚时代露台的传统玻璃窗相呼应,同时将厨房空间延伸到绿树成荫的侧回廊之中。

Dinesen timber floors and muted terrazzo tiles draw visitors into the kitchen where the clients’ love of concrete is celebrated. Long, low concrete benches grow from the concrete floors to line the perimeter of the kitchen and dining space as multi-purpose seating, staging, and display options. The heaviness of the concrete is balanced by the use of soft oak joinery and a large skylight above the kitchen island. Simple oak sash windows draw in yet more light in a nod to the traditional glazing of Victorian-era terraces, and extend the width of the kitchen onto the leafy side return passage.

▼可以作为舞台与展台的混凝土长凳,
concrete bench that can be used as a stage and exhibition stand © Nick Dearden

▼混凝土长凳细部,
detail of the concrete bench © Nick Dearden

厨房中岛台面也采用了混凝土材质,与操作台上方的微水泥饰面墙相互呼应,操作台与厨房中岛台面下方是烟灰色的Farrow & Ball ‘Railings’系列橱柜。地下酒窖的门与壁柜融为一体,将所有杂乱的储藏空间隐藏了起来,保证了整洁干净的视觉体验。

The concrete kitchen worktop floats on smokey Farrow & Ball ‘Railings’ cabinetry, met by microcement rendering to the upper walls. A hidden cellar door leads down to a utility space to keep functional clutter out of sight.

▼台面下方的烟灰色橱柜,
Smoky gray cabinet below countertop © Nick Dearden

▼混凝土厨房台面,concrete kitchen worktop © Nick Dearden

为了使原本阴暗的厨房空间更加宽敞明亮,DGN Studio事务所将地板下降了半米,并在天花板上添加了木制结构,这种设置为扩建部分提供了最佳的层高与采光条件。从建筑结构的角度来说,降低的地板如同扩建部分的混凝土基座,三个坚固的混凝土柱座落在基座上,支撑着T形钢框架,而T形钢框架又承载着房屋上层的重量。

Challenged with an oppressive ceiling height in the existing kitchen, DGN Studio lowered the floor level by half a metre and opted for an expressed timber ceiling structure to give the new extension the best possible light and height. The lowered floor level is expressed structurally as a concrete tray from which three concrete columns rise to support a T-shaped steel frame which in turn carries the upper level of the house. The internal concrete tray extends into the garden where the concrete retaining walls, plinths & steps form benches and informal seating.

▼由厨房台面看餐厅,
viewing the dining area from the countertop © Nick Dearden

▼餐厅细部,
details of the dining area © Nick Dearden

上部楼层的改造则不如厨房这般大刀阔斧,设计师将废弃的烟囱拆除,使浴室变身成为一个功能齐全、光线充足的私人空间。改造前,人们可以从浴室的窗户看到邻居家的淋浴间,这不免会造成尴尬的局面。因此,DGN Studio事务所将原浴室的透明玻璃窗改为磨砂材质,并在浴缸上方开设了一扇天窗,这种设置不仅引入了更多光线也保证了居住者与邻居的隐私。

Upstairs DGN Studio applied a lighter touch, removing a disused chimney breast and reorganising the bathroom into a functional, well-lit private space. The bathroom window previously looked into the neighbouring shower, so DGN Studio shifted this across and added a skylight over the bath to reintroduce light and privacy for both the clients and neighbours.

▼客厅,living room © Nick Dearden

▼客厅细部,

details of the living room © Nick Dearden

▼卧室,
bedroom © Nick Dearden

▼浴室,
bathroom © Nick Dearden

合理的功能排布与巧妙的改造设计使住宅在这个拥挤的城市场地上获得了更大的空间与进深。与室内形式相同的混凝土长凳也出现在室外空间之中,混凝土基座从室内延伸到花园,形成挡土墙与入口台阶。木制窗框结构座落在混凝土基座之上,在后立面与侧立面底部分隔出断断续续的角落座位。

The architects have played with depth and functionality on the tight urban site. The interior concrete benches are utilised outside too; the sash windows perforate the long, low concrete forms creating intermittent nook seating all along the side return and rear patio.

▼扩建部分外观,
exterior of the extension © Nick Dearden

▼混凝土基座,
concrete plinth © Nick Dearden

▼住宅侧部的室外走廊,
Outdoor corridor at the side of the house © Nick Dearden

▼分析图,
diagram © DGN Studio

▼底层平面图,ground floor plan © DGN Studio

▼上层平面图,upper floor plan © DGN Studio

▼立面图,elevation © DGN Studio

▼剖面图,section © DGN Studio

Project credits:
Architect : DGN Studio
Completion date: Summer 2020
Location: Hackney, East London
Site area: 45sqm (Extension only) / 157sqm (Entire House)
Clients: Roman Meyer & Rebecca Layoo
Engineer: Built Engineers
Party Wall Surveyor: Schofield Surveyors
Approved Inspector: Assent Building Control
Contractor: Orsman Construction
Joiner: E Squared Joinery
Still Photography: © Nick Dearden – www.buildingnarratives.co.uk
Film: © Barry Cho – https://vimeo.com/541754402
Budget: £300,000
Products:
Dinesen timber floor
Diespeker terrazzo floor tiles Steysons Granolithic Concrete Floor Dean Edmonds Ironmongery Plaster Collective Microcement
Vola Kitchen Tap
Duravit Sanitaryware
Gessi Brassware
Farrow & Ball Paints

More:DGN Studio, 更多关于:DGN Studio on gooood

0

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment