CASA OCTAVIA by PPAA

Live a unique accommodation experience in Mexico City

Project Specs

Design:
Location:

感谢 PPAA 对gooood的分享。更多请至:PPAA on gooood
Appreciation towards PPAA for providing the following description:

该项目旨在将OCTAVIA品牌的价值融入到实际的居住空间——创造自然、简单、清晰且直白的建筑环境,为客人带来墨西哥城独一无二的住宿体验。

CASA OCTAVIA arises from the intention of transferring the values of the OCTAVIA brand to a living space. Values as natural, simple, clear and honest are taken into an architectural space where the user can live a unique accommodation experience in Mexico City.

▼建筑外观,exterior view ©LUIS YOUNG

项目坐落在康德萨区,这里是墨西哥城规划最好且最适宜步行的区域之一。设计团队试图对街区环境做出回应,并在此基础上增加一个新的项目,使其与既有的城市环境和社会特征相统一。

Located in the Condesa neighborhood, one of the most consolidated and pedestrian – friendly urban areas of the city, the project seeks to respond to this neighborhood condition and join as another project with this urban and social character.

▼首层平面图,ground floor plan ©PPAA

从城市的层面上看,这是一个充分向城市环境尤其是行人开放的建筑:底层空间被赋予了很大的自由度,能够促进酒店客人与城市之间的互动。这一公共性的空间可以按照多种方式配置,并且可以控制开放的程度。它既是街道的延伸,又可以变成功能更加明确的活动空间,例如咖啡和早餐区、商店或者简单的会面场所。

At urban level is conceived as an element that opens up to the city and especially to the pedestrian, leaving the ground floor space free and with public character promoting encounters between city and the guests. This public space has multiple configurations and controlled openings, from an extension of the street to a more defined space where they can host different schemes, from having a coffee and breakfast to becoming a store or simply a meeting place.

▼底层空间,the ground floor ©LUIS GARVAN

▼公共空间作为街道的延伸,public area as an extension of the street ©LUIS YOUNG

“空地”作为项目中的一个重要部分,采取了侧庭院的形式,在视觉上与外界形成连接。另一方面,墙壁和地面等建筑元素的纹理进一步突显了庭院空间的空旷感。

An important part of the project is the empty space that takes the form of a side patio and that visually communicates with the outside. The built element in the other hand provides with textures in walls and floors emphasizes architecture with emptiness.

▼“空地”在视觉上与外界形成连接,the empty space visually communicates with the outside ©LUIS YOUNG

▼墙壁和地面的纹理突显了庭院空间的空旷感 ©MAUREEN EVANS
the built element provides with textures in walls and floors emphasizes architecture with emptiness

▼材料细节,material ©LUIS YOUNG

客房分布在两栋体量当中,其中一栋位于后方,朝庭院敞开;另外一栋位于前方,朝向街道,并通过木格栅来保证隐私性。除了阻隔来自街道的视线外,木格栅还起到抵御日晒和营造光影氛围的作用。

The rooms are located in two blocks, one of them in them back part open to the patio and the other in the front part facing to the street with a wooden lattice filter that in besides providing privacy to the street, creates a play of light and shade and protects from the sun light.

▼木格栅立面,wooden lattice facade ©MAUREEN EVANS

▼阳台,balcony ©MAUREEN EVANS

▼入口空间,entrance area ©LUIS GARVAN

▼入口公共区,seating area at the entrance ©MAUREEN EVANS

▼格栅在墙面上投下光影,the wooden lattice creates a play of light and shade ©LUIS GARVAN

▼座位细节,seating area detailed view  ©LUIS GARVAN

每间客房都具有不同的特色。面积最大的房间位于一层,除卧室外还设有一个空闲的区域,可作为社交空间或第二间卧室。朝向街道的房间均设有朝向内部天井的私人阳台。

Each room has it’s own character. Leaving the largest one at ground floor, which in addition to the bedroom has a space that can be use for social activities or a second bed in the same room. Rooms facing the street have their own balcony facing the interior patio.

▼客房内部,guest room interior view ©MAUREEN EVANS

▼客房细节,details ©MAUREEN EVANS

屋顶空间是一个与城市直接相连的公共场所,相比于街道层,它与周围环境的关系更加可控,包括可控的视野和自然景观。

The roof was thought as a public place away for direct contact with the city. A place with a more controlled relationship with the surrounding, controlled views of the neighborhood and surrounded by nature.

▼顶层走廊,corridor on the upper floor ©LUIS YOUNG

▼楼梯细节,stair details ©LUIS YOUNG

▼墙面纹理,wall texture ©LUIS YOUNG

OCTAVIA对细节和每位住户的需求都给予了特别的关注。建筑中只选用最纯净的材料,并凭借精湛的制作工艺带来和谐和永恒的观感。

Like and OCTAVIA, the project has a special care for the details and for specifics need of each users. Using only materials in their purest state, with an exquisite manufacturing they make it not only feel harmonious but at the same time timeless.

▼公共空间细节,public area texture and details ©LUIS YOUNG

▼楼梯间细节,stair well detailed view ©LUIS YOUNG  ©LUIS GARVAN

▼客房层平面图,floor plan ©PPAA

▼屋顶平面图,roof plan ©PPAA

OCTAVIA
Location: Condesa, CDMX, México.
Year: 2020
Construction: 340 m2
Team: Pablo Pérez Palacios, Miguel Vargas, Jorge Quiroga, Hermann Tamayo
Photography: Maureen M. Evans / Luis Young / Luis Garvan

More: PPAA。更多请至:PPAA on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment