BZ Apartment by studioDO

Borrowing the vitality from the boulevard and its ancient Ficus trees

Project Specs

Design:
Location:

感谢 studioDO 对gooood的分享。
Appreciation towards studioDO for providing the following description:

这座面积为100平方米的公寓住宅位于特拉维夫市的一条主林荫道上,它包含绿色的厨房和储物空间,以及一个9米长的线性木制家具。业主将这间公寓作为他们在城市中的生活据点:一个和亲朋好友在周末相聚的场所。

In one of Tel Aviv main boulevards, studioDO has completed a 100 sqm apartment with a green kitchen and storage, and a 9 meter long floating carpentry unit. The clients purchased BZ Apartment to act as their city getaway – a place in the city for them to visit on weekends and host family and friends.

▼室内概览,interior view

▼从起居室望向餐厅,view to the dining room from the living room

公寓位于1960年代建造的粗野主义建筑当中,原本被分为多个狭小而昏暗的空间,与热闹的大街以及建筑周围的环境几乎没有视觉上的联系。

The apartment is located in a 1960’s brutalist building in Tel Aviv. Prior to renovation, the apartment was heavily divided into small, dark rooms and had little visual connection between the interior to the lively boulevard and its surroundings.

▼从餐厅望向起居室,view to the living room from the dining room

▼起居室,living room

经过重新布局之后,公寓内的所有隔墙均被移除,空间变得十分开敞,同时能够沐浴到来自南面的充足阳光。矩形的主体空间作为开放式的起居和用餐区域,其外围是一个L形的私人空间,容纳了3间卧室,每间卧室都拥有专属的浴室。

The original layout was completely transformed: All the interior walls were removed to open up the space and to enjoy the natural light of the southern exposure. The new layout is composed of a rectangular open living and dining space, which is wrapped by an L-shaped private area with 3 bedrooms, each one with its en-suite bathroom.

▼平面图,plan

原本夹在四堵墙之间的厨房被整合至宽敞的起居及用餐空间,拥有朝向林荫道的宽阔视野。厨房包含三个主要的元素:橄榄绿色的高大橱柜,其中隐藏着一扇通往卧室的门;一个形如盒子的厨房岛;以及一个从厨房一直延伸到客厅的线性木制家具。配色方面,橄榄绿色与天然的胡桃木原色形成对比,呼应了建筑附近的林荫道和古老的榕树。通过置入厨房岛、定制灯具以及9米长的胡桃木立柜等一系列水平元素,设计师将视线巧妙地引向6米宽的全景窗户,从而将林荫道的生机引入室内。

▼9米长的胡桃木立柜将视线引向6米宽的全景窗户,the floating 9 meter long walnut wood cabinet guides the gaze towards a 6 meter width window

▼橱柜隐藏着一扇通往卧室的门,the cabinet conceals the entry door to one of the 3 bedrooms

▼形如盒子的厨房岛,a box like Kitchen Island

The kitchen, which was previously tucked between four walls, is now part of a large living dining space with large windows facing the boulevard. The kitchen is composed of 3 elements: High olive-green storage cabinet, which conceals the entry door to one of the 3 bedrooms, a box like Kitchen Island and a floating carpentry unit, spanning from the kitchen through the living space. The material pallet, which consists of olive green carpentry and walnut wood, draws its aesthetics from the vast views of the boulevard and its ancient Ficus trees . The architect placed horizontal elements. such as a box like kitchen island, custom made lightning fixtures, and a floating 9 meter long walnut wood cabinet, to guide the gaze towards a 6 meter width window overlooking the boulevard.

▼橱柜细部, cabinet detail

▼卧室,bedroom

▼卧室2,bedroom 2

▼浴室,bathroom

室内家具结合了当代作品和一些经典设计,包括具有现代感的沙发、Nanimarquina手工地毯、1950年的原版Tulip座椅、大理石表面的咖啡桌以及由艺术家Orit Haviv和Tal Nisim设计的富有当地特色的艺术品。

The furnishing combines new pieces with design classics: a modern sofa is paired with a Nanimarquina hand woven rug, a 1950’s original Tulip chair and a marble top coffee table, with a selection of local artworks by artist Orit Haviv and Tal Nisim.

▼起居室内饰,the furnishing of the living room

▼家具细节,furnishing detail

Architecture: studioDO – architect David Ohayon
Location: Tel Aviv, Israel
Area: 100 sqm
Project Year: 2019
Photographer: Tal Nisim

More:studioDO

Post a Comment