Bon Appetit Photography Studio, China by Han Yue Interior Design

Coexist with natural daylighting as much as possible

Project Specs

Location:

感谢来自 台湾汉玥室内设计(联系邮箱:hanyue.interior@gmail.com) 对gooood的分享。更多关于:Han Yue Interior Design on gooood
Appreciation towards Han Yue Interior Design (contact: hanyue.interior@gmail.com) for providing the following description:

光影变化是影响影像关键的因素,我们一直认为摄影棚是个与自然共处的光影实验室。此案摄影棚坐落新竹市青草湖一带的丘陵地,玻璃砖如薄膜般的轻盈概念,划整了斜坡上老房子的水平,弱化了建筑外观的视觉重量,反而更好奇这半透明载体内的材料进行式。

The alteration of light is a key factor for photo-shooting; thus, we consider the photography studio supposes to coexist with natural daylighting as much as possible. This building was built in 1982, located in the hill area at Hsinchu city. Inspired from membrane semi-transparency, the façade was rebuilt with glass bricks, which undermining the sloping groundline and visual heftiness, and becoming semi-clear carrier.

▼项目外观,exterior view

▼庭院,courtyard

入门即见玻璃砖与水泥花砖,形成昔日与今朝的对照,前者怀旧古意、后者象徵著现代新意,两者为室内空间注入如空气般一样自在的流通感,光在其中穿透而反映出的即是光阴的影像。

Entering indoors, the cement hollow-brick wall creates a contrast with glass brick wall, both materials implying a synthesis of old days and new era, which allow light transmitting freely spread out.

▼入口,entrance

▼入门即见玻璃砖与水泥花砖,the cement hollow-brick wall creates a contrast with glass brick wall

▼形成昔日与今朝的对照,both materials implying a synthesis of old days and new era

▼家具细部,details of the furniture

▼光在其中穿透而反映出的即是光阴的影像,allow light transmitting freely spread out

保留原有的混色大理石地坪,旧式上悬窗的木框有著早期台湾受日本风格影响的印记,二楼围篱重建木格栅、大门还原昔日老宅的标准门高;此外,将傢饰设计中常见的线条与异材质概念转化到天花设计,空间没有过分的装修仍保有丰富层次。当傍晚屋内灯火渐亮,屋外的长凳不但能让等车的民众做短暂的休憩,并且可以藉由建筑材料的透光性共享光源,创造都市生活中的新连结。

To reminisce about historical colonial styles, the mixed-color marble flooring was kept intact, and the wood-framed foldup windows were preserved. Moreover, upstairs fences and front doors were restored in woods. The ceiling comprises curve and linear details, creating inviting layers. In dawn, while interior lightings were lit up, the neighbor and passers-by can sit on the bench and share illumination via glass brick wall, which create a connection between community and people.

▼转换空间,transitional space

▼保留原有的混色大理石地坪,the mixed-color marble flooring was kept intact

▼空间没有过分的装修仍保有丰富层次,creating inviting layers

▼旧式上悬窗的木框有著早期台湾受日本风格影响的印记,the wood-framed foldup windows were preserved

▼工作区,office area

▼镂空花砖的光影,light and shadow created by the hallow bricks

▼黄昏下,sunset view

名称: 美味影像摄影棚
分类: 商业空间(住商合一)
摄影: YHLAA(李易暹摄影工作室)
地点: 新竹市
面积: 165 平方米

Project Name: Bon Appetit Photography Studio
Category: Commercial, Photography Studio
Photography: YHLAA (Yi-Hsien Lee Photography)
Location: Hsinchu city, Taiwan
Space: 165 sqm

More: Han Yue Interior Design (联系邮箱 | contact: hanyue.interior@gmail.com)        更多关于:Han Yue Interior Design on gooood

Post a Comment