Avocados 住宅,厄瓜多尔 / JORGE RAMON GIACOMETTI

向花园打开的住宅

项目标签

类型:

感谢 JORGE RAMON GIACOMETTI 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:JORGE RAMON GIACOMETTI on gooood
Appreciations towards JORGE RAMON GIACOMETTI for providing the following description:

Avocados住宅”的改造只在改变原有体块的朝向,使其面对露台以及种有牛油果、番石榴等果树的花园。为了实现这个目标,建筑师设计了一种新的建造系统,满足了新朝向下的采光需求,并且强化了建筑原本的结构。

The proposal for the rehabilitation of the “Avocados House” aims to turn the pre-existing volume to the patio and garden of avocados, guavas, capulíes and other fruit trees. We therefore had to find a construction system that in the long run would allow us to solve this new orientation and lighting, reinforcing the pre-existing structure. 

▼项目外观,建筑面朝花园,external view of the project facing the garden

红木制成的结构框架取代了工厂的墙面,与新的混凝土基础以及古老的桉木柱连接在一起。空间由新的玻璃门窗围合,并且更新了机械设备,实现了良好的采光和通风效果,保证了室内外空间之间的对话。除此之外,建筑师还做了许多维护工作,包括重建原有厂房的跨度,将原本分离的一层空间连接在一起,翻新室内装置以及修复已有的结构、铺地和楼梯等。项目中的所有物品都是使用周边区域的材料手工制作而成。

To do this, it was necessary to remove the factory walls to put in place structural frames of redwood anchored to a new concrete base and to the old eucalyptus pillars. The structural boxes are attached to the new glass door and window frames and mechanisms, providing light while ensuring ventilation and communication outside. In addition, we built old pre-existing factory spans, linked the previously divided spaces on the ground floor, redid installations, patched structure, flooring, stairs and other maintenance works. Everything is handcrafted with materials obtained from the surrounding area.

▼红木框架取代原本的墙面,original walls were replaced by redwood frames

▼木框架细部,details of the wooden frames

▼明亮的室内空间,interior space with adequate light

▼室内外空间形成对话,conversation between the interior and outside space

▼底层空间连接在一起,the separated ground spaces were connected together

▼透过窗户可以看到花园中的果树,view to the fruit trees in the garden through the windows

▼起居空间,living space

▼二层走廊,一侧为整面玻璃窗,corridor on the second floor with glass windows on the one side

▼夜景,night view

▼分解轴测图,exploded axonometric

▼总平面图,site plan

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图,second floor plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

Project name: Avocados House.
Architecture Studio: JORGE RAMON GIACOMETTI Architecture Workshop
Website: www.jorgeramongicometti.com
E-mail: jorgeramongiacometti.info@gmail.com
Country of studio: Ecuador
Built area: 300m2
Location: Puembo, Ecuador.

Architect in charge: Jorge Ramon Giacometti
Design team: Daniel Hegen (Ger), Francisco Trigueros (Esp) Engineering: Patricio Cevallos (Ecu)
Photo credits: Juan Alberto Andrade
Website – photo credits: www.jagstudio.ec

More: JORGE RAMON GIACOMETTIJORGE RAMON GIACOMETTI on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »