AUSIÀS MARCH Apartment Renovation by Hiha Studio

The triangular maze

Project Specs

Location:

非常感谢 Hiha Studio 予gooood的分享以下内容。
Appreciation towards Hiha Studio for providing the following description:

该项目旨在对一间始建于1960年的公寓进行改造。公寓的原始结构呈明显的三角形,各种房间碎片化地分布于内,一条长长的黑色走廊贯穿了整个空间。项目团队希望通过改变原先的空间布局、消除所有类型的通道空间来将公寓重建。

Renovation of an apartment located in a building of the 1960 with a strong triangular shape, highly fragmented with small rooms and a long dark corridor crossing the entire apartment. The purpose of this project was to rebuild the flat, change the original distribution and eliminating all types of passage space.

▼公寓结构呈明显的三角形,the apartment structure is clearly triangular

▼从入口区域看向起居空间,view from the entrance area to the living space

▼从房间看向进门区域,look from the room to the entry area

具体方案是将四周环绕着建筑的城市轴线运用到公寓内部。通过一条连接了所有房间内外部的轴线,室内产生了全新的布局和一个核心区域,成为一个灵活开放的空间。

▼空间结构轴测图,spatial structure distribution map

The strategy was to take the urban axes, surrounding the building, and transfer them into the apartment. By that axes for the new distribution were generated as well as a new core, which connects the interior and exterior of all the rooms in order to provide a flexible open space.

▼通过一条连接了所有房间内外部的轴线,室内产生了全新的布局和一个核心区域,
by that axes for the new distribution were generated as well as a new core,
which connects the interior and exterior of all the rooms

▼位于三角形顶角区域两侧的阳光书房入口,
sunny study entrance on both sides of triangle top corner area

▼卫生间,the toilet

▼平面图,plan

▼不同角度剖面图,sections

Project year: 2018
Area: 115m2
Location: Eixample, Barcelona
Photography: Pol Viladoms

 

 

More: Hiha Studio 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment