Apple Park Visitor Center by Foster + Partners

Delicate, inviting and transparent

Project Specs

感谢摄影师 KRISTA JAHNKE 对gooood分享以下内容。
Appreciation towards photographer KRISTA JAHNKE  for providing the following description:

本文是摄影师 KRISTA JAHNKE 对gooood分享的、由 Foster + Partners 设计的苹果总部游客中心项目。All photographs of this article are shared by KRISTA JAHNKE
点此查看所有苹果品牌项目,click here to see all Apple projects

新的苹果总部游客中心坐落在库比蒂诺的Tantau大道,这里是通往苹果公司总部的大门。游客可从宽敞的屋顶露台望见总部大楼,并以独特的角度来领略园区的优美风景。

Located along Tantau Avenue, the new Visitor Center is designed as an exclusive public gateway to Apple Park. It features an expansive roof terrace with stunning views of the main building that offers a unique glimpse into Apple Park.

▼建筑外观,exterior view

▼精致而纤薄的屋檐,a delicate screen of thin, curved carbon-fiber fins shades the terrace

建筑的体量镶嵌在精心布局的橄榄树林当中。碳纤维材质的屋顶“悬浮”在独特的透明体量上方,并在两侧形成带顶的户外休息区域。被微微照亮的木质拱腹为室内空间赋予了一种亲切而温暖的感觉,通高的玻璃立面则消解了体量上的厚重感。

▼木制拱腹细部,detailed view of the timber soffit

Nestled within a carefully planted olive grove, an exceptionally transparent envelope sits below a floating carbon-fiber roof, which cantilevers over outdoor seating areas on either side. Its softly-lit timber soffit gives the interior an inviting warmth, while the full-height glazing dematerializes the building volume.

▼碳纤维材质的屋顶“悬浮”在独特的透明体量上方,an exceptionally transparent envelope sits below a floating carbon-fiber roof

▼木质拱腹为室内空间赋予亲切而温暖的感觉,the softly-lit timber soffit gives the interior an inviting warmth

游客可以在这里看到一个大型的园区模型——它是由苹果公司产品的加工机器制作而成。屋顶露台为游客提供了近距离观赏飞船总部大楼以及欣赏园区全景的机会。由碳纤维构成的精致而纤薄的弧形屋檐为露台带来荫蔽,为人们带来放松的空间和拍照点。

Visitors are greeted with a large scaled model of Apple Park – seemingly suspended in mid-air – milled and finished by the same machines that create the signature Apple products. Visitors also have the opportunity to get a closer look at the main building from the roof terrace of the Visitor Center, which offers an unmatched panoramic view of Apple Park. A delicate screen of thin, curved carbon-fiber fins shades the terrace, where people can relax and take photos against the lush backdrop of Apple Park.

▼产品展示区,display area

▼游客中心内摆放着一个大型的园区模型,visitors are greeted with a large scaled model of Apple Park

▼室内细部,interior detailed view

▼休闲座位区,seating area

游客中心还出售特别的苹果纪念产品。南端的咖啡馆提供了休闲空间,人们可以从这里欣赏到富有加州特色的、葱郁的自然景观。

Special Apple merchandise, exclusive to the Visitor Center, is available as souvenirs. At the southern end of the Visitor Center is a café – a place of relaxation and repose, where visitors can enjoy the verdant Californian landscape that surrounds Apple Park.

▼精心布置的橄榄树林,a carefully planted olive grove

▼游客中心夜景,night view of the visitor center

游客中心的设计汲取了主楼的一些元素,使人们感受到整个园区在细节上的精益求精:楼梯采用了与主楼相同的石英石;咖啡厅的台面也选用了与园区主餐厅一样的大理石材。

Several elements from the main building are replicated at the Visitor Center to give people a taste of the precision detailing at Apple Park. For instance, the design of the staircases is inspired by the similar ones in the main building, clad with the same quartz stone, and the countertop at the café is made with the same marble as the main restaurant.

▼楼梯采用了与主楼相同的石英石,the staircases are clad with the same quartz stone as the main building

Appointment-2015
Completion-2017
Area-1,173m²
Capacity-1,022
Client-Apple Inc
Photo credit: krista jahnke photography

点此查看所有苹果品牌项目,click here to see all Apple projects

More: KRISTA JAHNKE; Foster + Partners。更多关于:Foster + Partners on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment