CC52公寓,巴塞罗那/Paola Bagna in collaboration with OBBA Arquitectura

至纯至净,会呼吸的家

项目标签

位置 :
材料 :
文章分类 :

来自 Paola BagnaOBBA Arquitectura 对gooood的分享。
Appreciation towards Paola Bagna and OBBA Arquitectura for providing the following description:

CC52公寓位于巴塞罗那Sarria-Sant Gervasi区的一栋建于20世纪60年代的公寓楼内。公寓需要彻底整修,重新分配内部空间,更新楼层的整修维护设施和开窗。客户希望改变原来由几个较小的自然采光的小空间组成的布局,创造一个更宽敞的、光线充足的平面,并有一个较大的集中的存储空间。

Apartment CC52 is located within a 1960s apartment building in the Sarrià-Sant Gervasi district in Barcelona. The apartment required a complete refurbishment, redistributing the interior space, updating the building services and fenestration. The client wished to change the original layout, made up of a several smaller spaces with poor natural lighting, to create a more spacious and light-filled plan with ample integrated storage.

▼中央储物核,the central storage core

在平面较深的地方围绕着承重墙设计了一个中央存储核。此外,用符合结构的手段在两个承重墙上开口,围绕着中央存储核创建了一个循环的动线。这个从公寓一端延伸到另一端的瘦长视觉廊道满足了客户的愿望,在整个平面的深处重新分配阳光,从而增加整体的空间感。

A central storage nucleus was conceived around one of the load bearing walls in the depth of the plan. Additionally, two load-bearing walls were punctured structurally to create a looped circulation route around this central storage core. This move fulfilled the client’s wishes by creating elongated vistas from one end of the apartment to the other, redistributing daylight throughout the depth of the plan and increasing the sense of space overall.

▼中央储物核背面面向厨房,the other side of the central storage core

   

为了加强公寓整体的空间动态与灵活性,选择使用了与层高一致的滑动门。这样同时也加强了日光的过度和区域之间的流动性。这种设计可以让客户和她的宾客根据需要不断地配置公寓以满足他们个人的空间需求。通过这些可移动的隔板,可以使浴室/厕所/厨房/卧室/书房或客房等区域的亲密和实用划分成为可能。

Full height sliding doors were chosen to allow for flexibility in the overall spatial dynamic of the apartment, and to increase the transition of daylight and continuity from one area to the next. In doing so, the client or her guests can continually configure the apartment to suit their individual spatial needs, as required. Intimacy and practical division of areas such as the bathroom / WC / kitchen / bedroom / study or guest room are made possible through these movable partitions.

▼通顶滑门打开空间,增加空间流动性和亮度,the full height sliding doors open up the space, adding fluidity and illuminating the deep plan

   

▼可移动的隔板用来区分私密空间与功能空间,movable partitions are used to divide intimate and practical spaces

   

室内的表面选择了中性的略微反光的白色调,以此来增强日光的反射和空气的通透性。这与滑动门、橡木木地板和人工照明布置相结合,使整体空间在暖度上具有平衡感。

A neutral and light reflecting white-based color pallet was chosen for the interior surfaces to amplify the mirroring of daylight and feeling of airiness throughout. This coupled with the sliding doors, the oak wooden flooring and artificial lighting arrangements gives the composition a balanced sense of warmth.

▼橡木地板与白色调室内表现形成暖度的平衡,the oak wooden flooring and the white interior gives the composition a balanced sense of warmth

▼厕所细节, details of the restroom

   

▼改造前后平面图, the old and new plans



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×