POUPEE / holdUP

Wonderful box.

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢holdUP将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards holdUP for providing the following description:

巴黎市中心有一栋位于5楼的小公寓,面积只有28平米却要作为两个人的生活空间。业主希望和她的男友一起住在这里,并能经常邀请朋友过来吃饭。因此在这样的需求和现实面积之下,将储存和功能房最大限度的提高利用率,尽量留出最大的客厅面积。

‘ PERCHED ON THE 5TH FLOOR OF A TYPICAL APARTMENT BUILDING IN THE VERY CORE OF PARIS, THIS REFURBISHMENT PROJECT WAS AN OCCASION TO TURN A SINGLE ROOM APARTMENT INTO A PROPER DOUBLE ROOM ONE.’

Willing to see her boyfriend move in and regularly having friends round for dinner, the owner believed her place seriously needed a major overhaul. Primarily lacking a clear definition of spaces and functions, the apartment’s plan had to be remodeled to generate more intimacy, maximize storage capacity and preserve a decent living room.

/wp-content/uploads/2013/10/_c_TDJetpKmkMHZD3TuqBI6H7LK7p_jm0LD6OaID7a3PmT6-6bfZpz15LYm_lvr7IsPuaY3I421v2Ic0kAIdBv0w72BQKYcWNgH.jpg

设计师在房间中加入了一个盒子,这个盒子里有厕所,浴室,卧室,储藏间还有衣柜。其中浴室与卧室组合在一起,就像是私人酒店那样的设计。客户为了实现自己的梦想,接受了设计师的这个备具挑战的提议。

 

TREE SHELTER

As subdividing the existing space even more to add a private room didn’t seem relevant in 35sqm, the most realistic option was not to keep anything in its place and start from scratch. Instead of the classical association of kitchen, bathroom and restroom as a block, it was decided that a different combination of functions would cohabit in a single box: the restroom and bathroom were kept, a bedroom, a cellar and a closet were added.

‘ THE NEWLY CREATED VOLUME WAS TREATED INDEPENDENTLY AND ITS FACADES COVERED WITH WOOD PLANKS LIKE A CHALET RESTING ON A HILLSIDE OR A SHELTER SUSPENDED TO A TREE: CLIMBING IN MEANS LEAVING THE OUTSIDE WORLD TO ENTER A SAFE HAVEN!’

Deeply filled with enthusiasm, the client took up the challenge to modify her habits by combining her bedroom with her bathroom in a compact and totally private hotel-like scheme.

/wp-content/uploads/2013/10/_c_7pa3rDFzoUwDzy943CpOdn8IQ868Y3kucxZGgAl3Huw9T6OK_0vwQA_rfy5Eq5OW-5lXly1x2-P-EKWYpEA_1x590_29oCvi.jpg

最后,足够大面积的起居室被实现了,这里能休息,看书,工作,做饭,吃饭。沿着墙面设置的一圈功能柜你,还有隐藏式衣柜,打开这个衣柜就像是在过家家,有无尽的想象和惊喜在里面等着住户。

/wp-content/uploads/2013/10/_c_2k4rjpOjEx2D7jXhzgeunEx8XAoAc7gSJB_61bqxCK692SaEzbL8SMdTBLPW7WUURNCnXiOoDV_hnVvyzqGBiu51egfl8C-i.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_-bI6SSjGNQr5X7aSZvszrALZyQ73Ln0hvl7YELjggs48IcjUQLJnpcJZgad3WisKmbU8NH5wZiFpyr3j_gnr2-izTA_DF4_w.jpg

 

DOLL HOUSE

Despite the limited floor area, the living room was designed as a generous blank space freed from any obstacle. All functions it includes – i.e.: lounge, study room, dining room, kitchen, wardrobe – were spread out and built within the surrounding walls, just like a doll house holding its secrets.

‘ MORE THAN A DOZEN BOXES, FRAMED LIKE ART PIECES, WOULD SURPRISE THE USER AND TURN EVERYDAY RITUALS INTO UNASSUMING SOURCES OF DELIGHT.’

/wp-content/uploads/2013/10/_c_X2Brnzl1-i7NJXNXKFl9HblqewjsdUlTNCXE99lgpijbmNaDRpvki-PeZjpixUXSvasgLQIens8xKE2rMBFk941Ner1FkVrC.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_Ie7PMRdxpt035okFgnG3OgemXxT6QQdTj2E5csivDSMr4WriEgbVhBelWvrz3tGK8YW9k5VgD08EEL3ui670rt2U-gfcbvFn.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_OOUrbudfEbVuuYwPPiaI4sulpLBwNQEm19fSBm2o3ySgrXdxN-Xxy_m6XJ3HoIyvhOyAEhPuUNlYHXIieQBXmbmNErnLgD6Y.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_RLyqRM8BPYioycfWTQUgiJMOZ0c3Xx9PkkiXB1l0Cb0fFOtzYcsDJmUMSTck8RxbKAu_Eye13JQ9ZLjHsbNiJX2tosBkiImS.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_9VvmcK-yFK7z22JBX_gq8tM9xXgbTsyCtkdja6gQlskDdNfsouexOzA7Qv-U9butot2hos-xEQrCYu1LOnkcm_32siDybdna.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_EhTgpAW2bMaU8MHGNpoV_9AWz2OrZXCAFlBMOjlIqqFCA_yVrPU9q33YVFa_W_Bd52tSPIjNnUAKKlVh5H22HjbhLk7iaxUm.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_lW-py1-zGDVOiHUiBLLv1k8Fz-I-PGwLkv16loisiwoGMLFNp0ih-XDnZtlD9fQoAn4rfXZDEDGs-CbRRdWkwIsx5ofq3Fxl.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_SOzQN2Jn9JCm7usq8MU8iPVccwXZJRp3JP7wiYM-Enoh_DV0n_lEduyMi7sn5tjfUoMP_yz92VMLHKplPvoxslQrwBw3aEGF.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_9Nz8yhaXtoOzQJxh7No7IgzZeMP7Uz6rtAcIG0Wr1HuiHk8KfBPEv9UozGuPkXQ6uhIFvV9NvCqPx4zlAhuh1LSOjiIkd_ut.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_ZNrU_6Oedol_PbOfY9wHVhsIFk74SRHRx1M8RxuK0uXflB87LP9G1yTt5WQQbU2Q5PasXbJnzLIeAI6BBQT55aby3AL4fF5l.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_HnTjltTnbktXdYr1EbI1snyL5yerps9v8acL55ABndYEdD2okwRHe6-_H4artAYEQNV6mw0fN2MG8IQi-PsKNiU0lN4SyyVa.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_elglrnq9sgJ_kdh6KZRtp6ms9bDEl2qZhRTCrWrj4-1zzyq4SX_umYLj0ncAsVrl5UR4UVO9aaT5OhUosOoxXrdmpm0BfIAu.jpg

/wp-content/uploads/2013/10/_c_Cw4dGne-ck54ul7jvFjIIwRSQ7enQZpf_pZpg2QioleeChBtjk-hWH6EhDc_oL5Aa5bg7jLjCym49MzDwjyxr6o8kIKWy0jx.jpg

TYPOLOGY . Studio flat
LOCATION . Paris , FRANCE
FLOOR AREA . 28sqm
STATUS . Built !
COMPLETION . May 2012
BUDGET . 35,000€
CONDITION . Private commission
SPONSORSHIP . Jung / Tollens / MLD
TEAM . Modeling : Helene Tamalet

MORE:  holdUP

Post a Comment