House in Naruto / Naoko Horibe

security, privacy, good natural light and air circulation

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢Naoko Horibe将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Naoko Horibe for providing the following description:

这栋小住宅位于一片在大雨中会面临淹没的场地之中。客户希望不受洪水的困扰,拥有一个安全,隐私,良好自然风与光的家,孩子们能在这里欢乐的奔跑。建筑师将建筑基础抬高,在住宅中间布置一个大的中心庭院,房间围绕庭院排布,孩子们可在里面自由的跑动。gooood曾经还报道过Naoko Horibe的框住那繁花似锦—“House in Suita

wood frame 1F | Tokushima(2012)The property where this residence stands is occasionally flooded during heavy rains. The clients requested a design that dealt with the problem, as well as providing security, privacy, good natural light and air circulation, and a space that their children could run around in.In response the architect proposed locating a large courtyard in the center of the house that would let in light and air without sacrificing privacy. Taking the flood risk into consideration, the foundation and floor are fairly high. The rooms are linked in a loop around the central courtyard, creating a space where the kids can run around and around.

/wp-content/uploads/2013/07/_c_1oGWh9_PGNi-7yjPUHl8QhBas35KQFKmvF86ozyfm1TFE-t7zfj-aZg9rmmxe7gsBO2nmdDrMGjTZlRkt9tOhHAjOnDGdJSy.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_UvAdL39ttbU8qny4n8hKEZovoc4L9Q5pglKg1ccbGco7tI2vdPcflBqy4PRF313bDQAdarqAlY-8c23bE_NnYvKnalL1JOvd.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_s1IpsCdKslSdvu_0KZNYeQQIxGS9Z_E9Qn_4vpQ_otmK1c1Gx6UUHNOftInXvn7PHbn_3jaah4GYQ8HlNtuIGXT1C-j4vc-G.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_JUcY7Y-tWXavVr2M-6zUqhdUiFfGEqLC8bl_q2DP2Cjq-p17bkLfR0oAJwsJY_VaFi0vxhglst5i6XKCWnHqEy4bhtqQh-tY.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_6mzDd7FIWMAfI162JVBeTzOYnjNkcaEOwkLvKde2CugoDTxCZd9aZ0fSOG2WDVKGdMbP9tBHm0qWmOX6Z3FWp7WTxuhEbui7.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_4BqrnfIoX0QGrHhAZCF3txshd2g0SAXNmCEZjrybhN6insH2IaQ9YBYqC2UPEOFFiMm18EnCAH65uiXAoTOs95eNI50gRdgU.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_uvwP-PBCc0Ktn7MbMtOotGx6199HKIv939Ai0yQjWHQewJpbnKlpteJdz4LkDck-P3IsfJzSsa7LpV35Zvqj7Ou_ms5yJNVL.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_dohB0xY1l57J6J1XpwJCWQaw2iP5Apik49RXLitynYIiJN0V08nf0vu8mLC7WYIqJ6SEHWHgUVnFZvBMgfUS7yHn-rG4fp4L.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_mo7K_2ebfzxK8ODx_hNLOcQF34knnDAajLjmdOHHtnz7jU9Ein1m1ocyr6pYmTiNFIaHj-n2uLPNNg94KW801tqdq9ztVnjk.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_dA8Vmg973UbN7-3oTcuYZ-GglJD-RrknEXc4cvJLn0QBc3Ce2Lpkfuie2v-UV6NHYIsQ6UjzrSXi7PGh_m6lv4pXK6Bg0xez.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_X_FUvXiOKo3yGN9ky2A6yYRAzqUj68m1ZbEi8O8zCfPeRJP1g323yob5oIJv0Vl1vr5TUYQMT3g6lrNInNFYf8_rLUYktd1Y.jpg

 
Design to completion) August 2011-November 2012
Location)  Naruto-Shi, Tokushima
Primary usage) Residence
Structure) wooden construction, single story above ground
Family structure) Couple with two children
Site area) 295.93 m2
Building area) 124.28 m2
Total floor space) 105.46 m2
Architect: Naoko Horibe
Photographer: Kaori Ichikawa

 

MORE:  Naoko Horibe

Post a Comment